Бизнесът: Да се преброят "зелените" организации!

"Не може всеки проект да се атакува от рекетьори"
12
Бизнесът: Да се преброят "зелените" организации!
Снимка: БТА

Работодателите ще искат преброяване на екологичните организации, намаляване на данъците за малките фирми от 15 на 10%, по-добри условия за бизнес, държавни енергийни компании - на борсата

"Не можем да допуснем всеки проект да се атакува от т.нар. "зелени", от групи, финансирани от конкуренти отвън или просто от рекетьори, които работят на принципа за това да обжалват, ако не получат финансиране на свои проекти", заяви изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов, цитиран от "24 часа".

По думите му престъпление е насърчаването на референдуми, които визират инвестиционни намерения. По повод битката със сивата икономика, Иванов бе категоричен, че укриването на данъци и осигуровки дава нечестно предимство на сивите компании пред лоялните.

Той отново обяви несъгласието на работодателите и с корекциите, които държавата прави всяка година с минималната заплата по административен път. Иванов обясни, че ще подадат оплакване в МОТ, защото заплатата е за извършен труд, не е помощ за бедни.

Работодателите ще настояват държавата да помогне за създаването на равноправни условия за търговия с наши стоки, където влиза и политиката на двойните стандарти. Когато купуваме български продукти - 1 лев отива за заплати и пенсии, т.е. при равни други условия ще си помагаме като държава, призова Васил Велев от АИКБ. Той обясни още, че работодателите ще настояват да се отчита целият разход за един работник, а не както сега само това, което той получава.

Цветан Симеонов от БТПП представи искането на работодателите да се въведе по-широко обратното начисляване на ДДС. Същността на тази система е, че по веригата на доставките не се пускат фактури, само последният, който получава стоката, начислява целия по веригата и ползва данъчен кредит. Така се преодолява неспособността на данъчните да следят кухите фирми.

Той постави акцент и върху искането на капитала да се премахне неравноправното третиране на различните фирми и да се приложи реално принципа "Мисли първо за малките". Затова, данъкът за тях от 15% да се свали на 10%, колкото е за останалите, ще настояват работодателите.

Радосвет Радев от БСК пък представи друг приоритет - да се облекчат условията за бизнес. У нас за започване на бизнес са нужни минимум 23 дни, в Румъния -. 12 дни и 3,5 в Естония. За регистрацията на фирма процедурите са 7, в Румъния - 6, в Естония - 3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Борката преди 5 години
Тома Белев, жена му Веселина Кавръкова и ръководените от тях организации от години изнудват бизнеса и блокират редица инвестиционни проекти с разни жалби по съдилищата. В същото време тези хитреци участват във всевъзможни поръчки за броене на лалугери, отглеждане на лешояди, спасяване на гъски, от които източват милиони левове.
10
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 5 години
Крайно време е да се спре със зеления рекет!
9
0
 
0
 
! Отговори
Todor R преди 5 години
Това все повече ще се признава от отговорни фактори: "Не можем да допуснем всеки проект да се атакува от т.нар. "зелени", от групи, финансирани от конкуренти отвън или просто от рекетьори, които работят на принципа за това да обжалват, ако не получат финансиране на свои проекти".
8
0
 
1
 
! Отговори
Златко преди 5 години
Няма нужда да ги преброяват! Да се обадят на шефа на "зелените" - Иво Прокопиев и той ще им каже колко точно "зелени" рекетьорски организации спонсорира!
7
0
 
0
 
! Отговори
opt_news преди 5 години
Така е, не може всеки проект да се атакува от рекетьори. Не може да губим милиони заради едно алчно семейство и пак заради тях българския туризъм да страда и за бъде в застой.
6
0
 
0
 
! Отговори
Хит преди 5 години
Мен ако питате да не се броят, а да се закрият. Защото тези зелени организации са вредни, само пречат на туризма, на икономиката, на развитието като цяло. И изобщо не са зелени в смисъла, който влагат. Зелени са, защото обичат парите.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че на бизнеса му пречат правата на работниците. Връщаме се май към класовата борба: политическа класа, работническа класа, буржоазия. Лъгаха ни, че сме в посткапиталистическото общество и класовата борба е минало от 19-20 век. Много бързо могат да ни върнат във времето на романите на Дикенс, всеки ден се опитват и само това мислят. Кога мислят за бизнес и увеличаване производителността на труда. Работникът май трябва да им работи 24 часа, за да им се увеличи производителността.
4
2
 
11
 
! Отговори
БС преди 5 години
Искам да кажа нещо НС БГ бизнеса. Не знам дали зелените ви атакуват всеки проект, но трябва да знаете, че зелените (еко) стандарти ще станат еднакви за цялото EU, и ако не се научите сега ще имате още по-голями проблеми.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зелените и Иванчева им пречат да застроят цяла България и цяла София.Скоро очакавам поръчковата Цацаратура да арестува и Тома Белев.
2
1
 
18
 
! Отговори
... преди 5 години
Бе то тука в БГ едни бизнесмени! Ум да ти зайде! Бизнесмен до бизнесмена мила моя майнольо! Само, че кат спрат да крадът и почнат да плащат заплати и се вижда какви бизнесмени кво чудо е има тука по тия земи майнольо! Инак така като гледам бизнеса и като виждам за тия 30г колко зе разсипа колко се окраде, от същите тез бизнесмени майнольо, и се чудя епа от де толкоз е имало бре!? И още има ей да се краде от бизнесмените майнольо! Ба си! КОлкоз държава сме пак колко има за крадене ей!
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудът струва пари, не е социална помощ за закъсали работонаематели. И не могат да си платят тока и всеки ден пишат писма до Него да хленчат и да хлипат. Нека строят заводи, не да гледат да разсипят държавните сектори в енергетиката. Виждаме ги как се "конкурират" в частния сектор на горивата. Правят картел след картел и все повече пари искат.