Справедливост ли? Богатите все по-богати, данъците им все по-ниски

26-ма притежават колкото половината население на Земята
22 яну 2019 08:50, Петя Славова
86

4415 гледания   |  Още видео

Увеличава се икономическото неравенството между хората. Двадесет и шестимата най-богати в света притежават авоари, равняващи се на общото финансово състояние на най-бедните 3 милиарда души на планетата, предаде Bulgaria ON AIR.

Стряскащите данни бяха разпространени от организацията "Оксфам". Още по-впечатляващото е, че тези 26-ма най-богати хора разполагат с толкова, колкото половината население на Земята.

Още по темата

На фона на нарастващата бедност в редица страни през изминалата година, общото богатство на милиардерите се увеличавало с над 2 милиарда и половина долара всеки ден. Ако милиардерите плащат само с половин процент повече данък, парите биха стигнали за образованието на 262 милиона деца, изпаднали от системата, и за здравни услуги на над 3 милиона души.

Въпреки че броят на богатите расте – в глобален мащаб те плащат по-ниски данъци. Така, най-високата ставка на данъка върху доходите на физическите лица в богатите страни е спаднала от 62% през 70-те до едва 38% през 2013 година.

В Бразилия най-бедните 10% от населението всъщност плащат по-високи данъци като дял от приходите си.

 


86
Още по темата: богат-беденBulgaria ON AIR
Още от Ако щете - вярвайте
Мъжете от някои зодии са прелюбодейци. Ето от кои!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
6
 
! Отговори
До 78 преди 3 седмици
Да така е само процентите са различни, аз не съм в този процент супербогати, но не се чувствам беден, опитвам се да се развивам, не разчитам държавата да ме отглежда, не изпитвам злоба и завист, спрямо по-богати и успели хора от мен, напротив уважавам ги, уча се от тях, стремя се да достигна тяхното ниво и т.н. Такива утайки като теб са 10-20% в България за жалост, хора които генерират единствено злоба, тотални деграданти.
79
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки може да стане милиардер като Джеф Безос при демокрацията. Просто хората сами искат да са бедни, така са избрали, иначе Федералният резерв на САЩ може да напечата достатъчно долари, така че всички 7 милиарда жители на планетата да имат по 70 милиарда, това не е проблем за ФЕД, но просто хората не искат или ги мързи да си размърдат задниците и да станат милиардери.
78
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 69

всеки може да забогатее в една пазарна икономиката в условията на демокрация. За неудачниците, търтеите и простаците естествено, някой друг им е виновен за собствените им провали в живота,

значи 99% са неудачници, търтеи и пpocтаци - ми сами са си виновни бедните щом са такива, не им е виновна демокрацията
77
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Всеки ако се напъне малко може да промени жалкото си положение. Една шивачка в шивашки цех в Казичене взимала 520 лева и само се оплаквала, а една нейна колежка работела по 11 часа на ден плюс събота и 4 часа в неделя и взимала 780 лева. И втората била по богата от първата - нагледен пример как при пазарната икономика и демокрацията всеки който се напъне може да забогатее.
76
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да, всеки може да забогатее при демокрацията и пазарната икономика, фактът че забогатяват само 1% а останалите са бедни говори само, че бедните са неудачници и некадърници които не могат да се адаптират към демокрацията.
75
3
 
1
 
! Отговори
До 72 преди 3 седмици
Защото присъства в клипа към статията и към днешна дата е най-богатия човек в света, също така неговия живот е жив пример, за всички които се чувстват бедни, че ако си напъват тиквите, могат да променят жалкото си положение.
74
6
 
1
 
! Отговори
До 69 преди 3 седмици
Въпреки иронията ти, това което си написал напълно вярно, всеки може да забогатее в една пазарна икономиката в условията на демокрация. За неудачниците, търтеите и простаците естествено, някой друг им е виновен за собствените им провали в живота, но това не променя обективната истина. Джеф Безос е живия пример как може от нулата да изградиш империя за милиарди и да станеш най-богатия човек света. Щом той може, значи всеки може!
73
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Соца е само за проcтаците, при демокрацията умните и кадърните живеем добре, само пpocтаците са бедни.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А защо споменаваш Джеф Безос, кой е казал, че е виновен за нещо?
71
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Африканците сами са си виновни, бедните сами са си виновни, че са бедни защото са неудачници и некадърници.
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До До 64

При БКП "идилията" за простаци, 99% от населението живееше в тежка мизирия,

При соца нямаше бедни, за всеки имаше достатъчно - дом, жилище, работа, спокоен живот, почивка два пъти годишно, образование и здравеопазване на световно ниво.

При демокрацията е оскотяваща бедност, над 75% от българите живеят под прага на бедността.
69
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
При демокрацията всеки беден може да се образова и да забогатее и да отвори верига бензиностанции, да стане собсвеник на електрическа компания или банка, да отвори верига от казина, да отвори сайт и да продава книги и устройства за четене и да стане милиардер, но бедните са пpости, за това са бедни. Иначе нищо не им пречи да станат богати.
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И с какво точно Джеф Безос е виновен на африканските неграмотни мързеливци, ми е много интересно?
67
4
 
3
 
! Отговори
До 64 преди 3 седмици
При БКП "идилията" за простаци, 99% от населението живееше в тежка мизирия, насадена меланхолия, без мечти и стремежи, издигане в култ на мързела и простотия, не случайно тази религия на глупостта, катастрофира тежко, доведе до тежък фалит във всеки един аскпект.
66
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И какво пречи на тези бедните да се образоват, работят, създават бизнес и забогатеят? С мързел и простотия вечно беден, с образование, предприемчивост, хъс и трудолюбие, катериш стълбицата, успяваш, градиш и надграждаш - такива са правилата на играта, останалото са комунистически брътвежи, водещи да тежка обществена деградация.
65
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Бедните са проcти и некадърни, за това са бедни, ако не бяха богатите да им дават работа и хляб бедните щяха да гладуват.
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Комунистите не са отнемали средствата за производсвто насилсвено - национализираха ги със закон. Насилието дойте после когато богатите оказаха съпротива на закона, но това го постига всеки който се противопостави на закона.

Същото е и с вдигането на данъците за богатите - национализация(в по-малка степен) на парите им, а който се съпротивлява и укрива данъци - законът го вкрарва в затвора. При социализма обаче нямаше бедни, а сега колкото и да им вдигат данъците бедните ще се умножават.
63
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Няма такъв комунизъм, лошите богати и добрите бедни, богатите винаги виновни на бедните за положението им - простотия и ограничено мислене на макс. Точно тези богати хора създават работни места, инвестират в производство и инфраструктура, ако ги махнем, тогава ще настане големия глад, този филм сме го гледали вече. Каква е тази криворазбрана справедливост, да гледаш злобно в паницата на другия, успешния развиващ се човек и да грабиш от неговата собственост?
62
2
 
4
 
! Отговори
Discovery преди 3 седмици
"26-ма притежават колкото половината население на Земята"
Нема как да се променят нещата... едно време революция и айде, всичко под ножа. Ама едно време квот оръжие са имали вардачите на богаташите, такова са имали и селяците, които са били доста повече. Ся обаче не е така... има си сериозен антураж от патлаци дет държи плебса подчинен и революции могат вече да правят само богатите!!!
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредното умопомрачително формулирано заглавие от Петя Славова