Полицаите от 4-то живели в лукс, пипнати с 2000 лв.

Рекетирали автокъщи, наргиле барове, пазарували без заплащане
25 яну 2019 18:10, Анисия Иванова
47

Обвинения за организирана престъпна група ще бъдат повдигнати на задържаните четирима полицаи, които са рекетирали търговци. Те са от столичното 4-то Районно управление. Сред тях е и ръководителят на сектор "Икономическа полиция" Красимир Кръстев, съобщи Bulgaria ON AIR.

На четиримата са повдигнати обвинения за участие и ръководене на организирана престъпна група, търговия с влияние и измама.

Престъпната група е действала от началато на 2017 година, а според прокуратурата работата по разобличаването ѝ е започнала през септември същата година.

Групата е задържана в момент на получаване на 2000 лева, а уговорката е била за 2000 евро.

По време на брифинга прокурор Димитър Петров разкри, че групата е действала на територията на управлението и е изнудвала дребни търговци, които са плащали "такса спокойствие", за да не бъдат извършвани полицейски проверки и да бъдат предупреждавани за предстоящи проверки.

Всички разследвани са дългогодишни служители на МВР, което е направило работата на прокуратурата доста трудна. Задържаните полицаи са демонстрирали изключително висок стандарт на живот. Предстои проверка на имотното им състояние на служителите.

"България се превърна в държавата на подхвърлените пари. На едно от задържаните лица, при проверка с контролно осветление, ръцете му са светнали. Той твърди, че това било от химикалка, а не от пари", посочи Петров.

Йерархията на групата е следвала йерархията на структурата. Добрата новина е, че 1/3 от личния състав на този сектор - младите служители, не са се подали на натиска да станат членове на групата или да "оцапат ръцете си", каза прокурор Петров. Събрали сме множество доказателства, включително свидетели са разпитани пред съдия.

Той уточни, че в някои магазини, задържаните са си пазарували без пари.

"Членовете на групата са преценяли потенциала на колегите дали се явява надежден сътрудник на групата или се изказва остро срещу корупционни практики. Прокуратурата е сезирана от търговци.

Възложени са и данъчни ревизии като на физически лица. Нерегламентираните практики са по направление на дейност на сектора. Събирани са и суми от автокъщи, наргиле барове, магазини.

Информация за арогантното поведение на служителите е получена през ноември миналата година. Мерките за неотклонение ще се гледат днес.

Директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност“ Румен Ганев допълни, че ръководителят на групата е бил ръководен служител на Второ РУ, преминал през доста ръководни постове в МВР.

Дирекция "Инспекторат“ ще извърши проверка на работата на целия сектор. Ганев апелира гражданите да не се поддават на натиск, а да сигнализират и категорично заяви, че всеки един сигнал се проверява обективно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната предизборна гербо пушилка. Нали всички рекетьори се отчитат на един човек.
41
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"гнили ябълки" в ме-ве-ре-то или нещо по-силно миришещо!
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички полицейски служби са "в играта".Корупцията, рекет, изнудване, поръчки от политици...........няма спиране.Поръчат се на службите като едно време се поръчаха мутрите.Сега мутрите с в парламента, полицията, Банкя, прокуратурата, съда, министерствата.Положението е тотално извън контрол.Само революция и бесилки по улиците ще оправят нещата.Опааа, забравих че това е робският бг народец.Ами, айде весело.....мизеруване.
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е група а рекетьори /от рекет/ с терор..После вярвай, че им са малки заплатите и протестират. То само със служебното си положение си докарват пари.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Някои куки май са много лоши мутри..."
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма читави полицаи!
36
0
 
14
 
! Отговори
краставица-пилот преди 5 години
я.ама оставете момчетата те вършат организирано полицейска работа,напред дружина --скоро по кината
35
2
 
8
 
! Отговори
men преди 5 години
ало сфъко, това едно момче от аерогата бе, рита топка с мене. телкаджийче. егнто му е това, не е номер. ПС: айде пак говорете за червените каскети. разлика никаква. за щерките на яйцеглавия от помощното училище в светованта банка нема да говорим. крушата не пада по далеко от дървото. ашладисахме трънката и стана златна забълка.
34
0
 
16
 
! Отговори
Жаборан преди 5 години
Един експерт-зловещо лице от 4то липсва от списъка...
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родната милиция ни пази! - Веско Маринов
32
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Охобохо 19В другите медии има снимки бол ама и ти си от първосигналние та някой трябва да ти каже ТОЧНО къде са снимките, нали.Тва българите сте най-смотаният народ на земята.Бушмените са по=качествени от вас.
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От две хиляди евро станаха две хиляди лева Четири човека - под минималната заплата Ха познайте от раз какво ще стане
30
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая схема върви във всички МВРта.Шефа разпределя преписките и после му се отчитат.Навсякъде.Това е модела на Бойко Б.
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е що не карат наред по номера а чак от 4 то почнаха?
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАНДИТИ!!!
27
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Към всяко районно има такава група, към всеки отдел в общината също.Достатъчно е да се погледнат сигналите на гражданите за шум, замърсяване и т.н, както и последвашите констативни протоколи от служителите -99,9% са че нарушения не са открити.С две думи гражданите пускащи сигналите са някакви лизофреници и се оплакват само за спорта, а сигналите само на страницата call.sofia.bg са хиляди.
26
1
 
23
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
е как да имаме доверие в институциите след такива примери?и това сигурно е едва 1% от рекетиращити полицейски служителикофтито е че заради такива не добросъвестни полицая ние всички се настройваме срещу всички полицаи а сред тях има и много читави основно от по младото поколение
25
3
 
22
 
! Отговори
1 преди 5 години
Чувам че министера-шофьора на мето ,му е бил чичо на задържания антон,дали е вярно.
24
0
 
21
 
! Отговори
+ преди 5 години
ако има държава и закон в тази държава-15 години на топло и без право на работа в държавни у-ия до живот ,а и още,и без право на разрешение за охранителна дейност до живот.
23
2
 
16
 
! Отговори
? преди 5 години
хМ,А ТЕЗИ РОМИ ли са и те престъпления вършат, А СЕГА ,КОИ СА по вредни за обществото ни?