Страхотен Алберт Попов завърши девети в Кицбюел

Българинът попадна за първи път сред десетте най-добри
Обновена: 26 яну 2019 14:58 | 26 яну 2019 14:55, Красимир Ангелов
34
Страхотен Алберт Попов завърши девети в Кицбюел
Снимка: Reuters

Българинът Алберт Попов записа най-доброто си класиране в старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Нашето момче направи страхотно състезание на слалома от Световната купа в австрийския курорт Кицбюел и завърши на престижното девето място. Попов финишира за 1:46.58 минута на легендарната писта "Ханекам". 

Още по темата
Българинът финишира пети в първия манш, като изпревари дори големия Марсел Хиршер. Във втория манш Алберт също се представи отлично и в крайна сметка финишира за първи път сред десетте най-добри в слалома.

Това беше най-доброто представяне на български алпиец за Световната купа от 23 март 1985 година, когато легендата Петър Попангелов се нареди седми в слалома в Хевънли Вали (САЩ).

Победата спечели Клеман Ноел от Франция, който изпревари световният шампион в дисциплината Марсел Хиршер (Австрия) с 29 стотни от секундата.

Другият българин в състезанието Камен Златков се спусна с номер 43 в първия манш, но не завърши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
10
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
Страхотно представяне. Достойно и е сред най-добрите. Водещият специално каза много добри думи за него, гледах го на живо по една от държавните ТВ днес на обяд.И колко много народ имаше и покрай самата писта.Браво!
19
1
 
17
 
! Отговори
До Ха Ха Ха преди 5 години
Пич, ти си срам за нацията!71 стартов номер и завърши 5 ти в манш 1..изгледай реакцията на публиката в там и после коментирай...аман от мрънкачи!!!!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво,дано не започне да замета българския,като някои други наши спортисти.
17
2
 
13
 
! Отговори
АНЧО преди 5 години
ТАКИВА НОВИНИ СА ЛЪЧ НА НАДЕЖДАТА ЗА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ.
16
2
 
21
 
! Отговори
ПУРКО преди 5 години
БРАВО ПИЧ.ПРОДЪЛЖАВАЙ ТРУДА И ПОСТОЯНСТВОТО СЕ ОТБЛАГОДАРЯВАТ.
15
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората в БГ сме много зле,по всички световни новини се описва като невероятно представянето на Попов при положение,че е стартирал с номер 71,обаче тук пак недоволсто и обиди,били само 9-10 участника за световна купа?Еми той защо не се е спуснал с ном.10? Вие в ред ли сте?Колкото по-голям е номера толко по-малки са шансовете са успех.Обикновенно телевизиите закупуват правата за излъчване на първите 20-30,състезатели и след това прекратяват излъчването защото останалите "нямат" шанс,Попов със 71-и
14
3
 
20
 
! Отговори
Ех преди 5 години
Браво, Алби, давай така, това е пътя.
13
3
 
12
 
! Отговори
до 17 преди 5 години
Комунизмът свърши, въпреки че е доста спорно дали някога го е имало.Сега живеете в Тиквокрация.
12
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Класирането не е инцидентно. Явно зад него стои много работа. Преди по-малко от месец със 72-ри номер завърши 16-ти, а през ноември завърши 20-ти със 75-ти номер. Това не е късмет. Човекът е на 21 години. Явно полага доста усилия и е вероятно, ако не този сезон то другия да печели и медали. Ако продължава така със сигурност ще бъде много по-напред от Петър Попангелов.
11
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кра си, а ако беше трети или Дай Боже първи, интересно ми е какъв епитет щеше да използваш с по-голяма тежест от СТРАХОТНО.
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментарите показват умствената изостаналост и оскотяването на стадото. Нещастници. Заслужавате си и бедността и мизерията и комунистическото блато, в което сте затънали.
9
26
 
4
 
! Отговори
Смех преди 5 години
Ама девети от девет или девети от десет ?Защото ако е второто, наистина си е срахотен успех.Още повече ако десетият е паднал по трасето.
8
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, Дришу 2.И кое му е страхотното - девети.Ама дай да си пишем и да се големеем.Комплексарска нация.
7
2
 
27
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Браво на нашето момче за престижното класиране.Алпийските дисциплини са спорт за смелчаци.Успех и на следващите стартове.
6
5
 
3
 
! Отговори
Zingal преди 5 години
Bravo Albert, ela da se pusnem i ot Snejanka de....ama lifta ne raboti...haide i utre e den....moje da tragne...moje bi...moje bi....
5
45
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На писта всеки може да се спусне и какво значение има кой си завършил важното е, че си заършил какво му е страхотното ? Страхотни са сноубордистите дето се спускат почти по отвесни склонове а тия са жендъри скиорите.
4
10
 
14
 
! Отговори
az преди 5 години
Горкият човек, медиите го подхванаха и него. И като не постигне нищо, както Гришо и Пулев ще се нахвърлят отгоре му. Лошото, е че и хората на, които им писва да им възхваляват постоянно някой, и те почват да плюят накрая. И са напълно прави. В случая единствено медиите са виновни за отхошението на хората, към провалилите се спортисти.
3
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
9ти от 9 спуснали се??"БравУс".И тоя е като асковското с тоягата."Страхотно представяне"...........2ри кръг."Страхотно спускане" ............стигна до финала.
2
21
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Българите сме за Русия като винаги, дайте за руските скиори. Алберт да иде да си татуира един олтар на гърба и да се разкарва по чалга новините за да е комерсиален
1
15
 
4
 
! Отговори
Betese beteer преди 5 години
Shkembe voivoda i pensioner dekorativen pilot, are aktion....na modno ski revue...turistite ot brexita, bexita i frexita chakat na opashkata za lift....kade sa tea kugari, spartani, helikoptari, beteeri, tankove, bageri, kombaini, zilove, raketi, minometi, kaski, kirki, kunduri, lopatki, snegorini, snegovozi, katerachi, berachi na sniag...na kakva skorost karash ve Vulgaria kam Shengena?!