Дева Мария не е "инфлуенсър", но оставя трайни следи

Така папа Франциск предупреди за изкушенията в интернет
27 яну 2019 10:50,
15
Дева Мария не е "инфлуенсър", но оставя трайни следи
Снимка: Reuters

Папа Франциск предупреди вчера стотици хиляди богомолци, събрали се в Панама за Световните дни на младежта, да не се поддават на изкушението да живеят във виртуалния свят на интернет, предаде Франс прес.

"Не е достатъчно да си по цял ден в мрежата, за да се чувстваш признат и обичан", заяви Франциск пред 600 000 души, по данни на организаторите, събрали се на огромно открито пространство, близо до международното летище в Панама.

Дева Мария "не е излизала по "социалните мрежи" на своята епоха. Тя не е била "инфлуенсър", но без да го е искала и търсила, се е превърнала в жената, която най-много е повлияла на историята", заяви папата.

Той говори за това колко е трудно за младите да намерят смисъл в живота, когато са "без работа, без образование, без общност и без семейство". "Накрая се чувстваме празни и запълваме тази празнота с безсмислени неща. Защото още не знаем за кого да живеем, да се борим и да обичаме", добави той.

"Само любовта ни прави по-човечни, по-пълноценни, всичко останало е хубаво, но изпразнено от съдържание", каза в заключение Светият отец.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До House M.D.Вдъхновител.
9
2
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Какво е "инфлуенсър"?
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В какви детски приказки още вярват хората просто невероятно...
7
4
 
13
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
До Германия: Аз имам какво да кажа и го казвам, а ти ме нападаш и обиждаш, защото явно имаш друго мнение, но нямаш аргументи, с които да защитиш тезата си. По-добре ти да беше замълчал в този случай, а не да покажеш на всички какъв пpoстак си.
6
8
 
14
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
За много богове от древни религии е писано, че са родени от девица. Това е стар похват и не е уникален за Христос. Всеки знае, че християнските митове за взаимствали идеи от други религиозни книги (най-вече от Тората) и истории. Исус има баща, а дали е бил Йосиф или комшията им, няма сведения, защото всички евангелия са писани много години след смъртта на предполагаемият човек с име Исус. Не е възможно девица да роди. Кое е по-вероятно - девица да роди или някой да е скалъпил историята? Мислете.
5
14
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Прав е Светият отец, трябва да се обичаме, но как да любиш путиноидните животни!
4
8
 
4
 
! Отговори
Германия преди 5 години
До Ристу- ти си безподобен Т.ъпанар! Ако нямаш какво да кажеш премълчи!😡
3
11
 
13
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Дева Мария изневерила на съпруга си и забременяла от любовника си. По времето, в което е живяла тя, такова действие се е наказвало със смърт чрез пребиване с камъни. За да отърве кожата си и тази на любовника си, тя излъгала, че забременяла от Бог. Лековерните хора са се вързали и вече 2000 години тази лъжа се повтаря. Ето как една изневяра се превръща в религия.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Форума е международен. И ако Панама е богата повече от Бг то Перу е бедна и много от тия там са производители на наркотици. Папата за тях говори.
1
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ватикана е на поредния си поход, панамците да си пазят децата, най-вече момченцата!