Банкер: Дали ще е лев или евро - няма драма

Нова голяма финансова криза не се задава, смята Левон Хампарцумян
31 яну 2019 22:40, Екип на Bulgaria On Air
77

Не малко хора се притесняват от влизането ни в еврозоната. Според някои цените на стоките и услугите рязко ще се покачат. Дебне ли ни финансова криза и реалистично ли е през 2022 г. да приемем еврото?

"Това е първата възможна дата. Не бива да се фиксираме там. Процесът за присъединяване е по-важен от датата. Последните държави, които се присъединиха, го направиха за 6-7 години. Годината 2022 е първата възможна хипотетична дата. Изборите не пречат на идването на еврото. Няма голяма разлика между политическите ни сили спрямо еврото. Какъвто и да е резултатът, най-вероятно процедурата ще продължи. Политиците трябва да мисля за бъдещето, дори след техния мандат", подчерта банкерът Левон Хампарцумян

Според госта в студиото на "Денят ON AIR" България отговаря на критериите за приемане на еврото.

"Някои членове на ЕС са по-критични към присъединяването на нови членове към еврозоната. В крайна сметка към коя зона да се присъединим? Към руската рубла ли? Ние сме част от ЕС. Не само политически, но и културно сме част от Европа. Нормално е да сме към този клуб. Основният критерий е общи културни ценности. Ние сме във валутен борд от 22 години. Цените няма да се увеличат рязко. Голямата стойност на този валутен борд е, че няма драма дали имаме евро или левове. Като че ли всички политици сега имат консенсус да са консервативни по отношение на фискалните политики. Ние вече сме платили за еврозоната. Икономически активните хора ще са добре, икономически неактивните и сега не са добре. Средна класа имаме, но е все още малка. Нова голяма финансова криза не се задава", заяви банкерът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вътрешната задлъжнялост е голяма. Инфлацията ни върви с бодра крачка нагоре. Кашата е пълна. Има борд и няма мърдане. Спасението на банкерите е еврото, но само за тях. За останалите е обедняване.
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това вече ще е краят ни като нация. Досега плувахме по краищата на мизерията в блатото на ада а след проклетото ви евро направо се приземяване в дъното на ада .Ей алчност човешка крадоха ...крадоха но им е малко ..Бог да ни е на помощ !!!Но ние сами ще се унищожим.
36
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛЕД ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ Е ПОТОП- 2007/2009Г ИНФЛАЦИЯ 12.8%, ИНФЛАЦИЯ ЗА 2018Г- 2.7%. ОТВОРИ НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ- ВСЕКИ МОЖЕ ДА Я ИЗЧИСЛИ ЗА ПЕРИОД, КОЙТО ГО ИНТЕРЕСУВА.
35
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ ПИТА ЩО НЕ ВИ ПРИЕМАТ В ЕВРОЗОНАТА- КОГАТО СЕ ПОЛУЧИХА РАЗЧЕТИТЕ ЗА ЧАКАЛНЯТА И ЕВРОЗОНАТА- ХА СЕГА НЕ БЪРЗАЙТЕ- МИСЛЕТЕ. В БНБ СТОЯТ ЕДНИ 24 МИЛИАРДА ЕВРО КОИТО ПОДПИРАТ БГ КУПОН НАРЕЧЕН ЛЕВ. НАЧИ ТОЙ ПРАЗИДЕНТЪ РЕЧЕ БГ Е БЛАТО, АМА НЕ КАЗВА КОЙ НАПРАВИ РОДИНАТА МИ БЛАТО- 1.1995Г/2.1997Г БСП, БЗНС, ЕКОГЛАСНОСТ- МИН ЗАПЛАТА 2700ЛВ- 1 ДЛ-3000ЛВ, СРЕДНА ЗАПЛАТА 3ДЛ- ИНФ- НАД 240%- ЕСЕНТА СЕ ВЪВЕДЕ ВАЛУТНИЯ БОРД, КОЙТО ОГРАНИЧИ БГ ИКОНОМИКА, НО ПРИВЪРЗА ЗДРАВО ЛЕВА ЗА ГР МАРКА.
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма драма за тези с милионите като него. Да му мислят бедните хора ако сега хляба е 1.10лв ще стане 1.10 ? демек 2 лв.
33
0
 
30
 
! Отговори
qwerty преди 5 години
Нема драма - за 30? превод искате 32? комисионна
32
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След преминаване от лев към евро Левон ще се казва Еврон.
31
10
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
Естествено, че всичко ще тръгне нагоре, после ще се спре. Няма да е вихрена и безкрайна инфлация. Сега с лева няма ли инфлация? В последните месеци е много яка.
30
0
 
40
 
! Отговори
Летище за комари преди 5 години
Ако обереш 100 човека - това е кражба или джебчийство. Ако обереш 1 000 000 човека - банкерство. Ако обереш всички - това е хиперинфлация.
29
8
 
1
 
! Отговори
до малии преди 5 години
Не няма значение, а няма драма?
28
3
 
30
 
! Отговори
malii преди 5 години
Ми щом нямало значение, за кво ми е това евро ?
27
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
До СТИГА ЛЪГАКакъв лев бе, тиквeникo, след като лев няма да има?
26
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мазният плешак...Натрупал милионите.Няма драма.Що толкова гнусни типове в България стават банкери или политици?
25
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие тука където пишете за левове наясно ли сте изобщо защо го има??? От зимата на 97-98 година е благодарение на марката / съответно в момента на еврото / понеже марката си е има това че се оперира в евро не значи че просто ей така се е изпарила . Мислете малко с тези глави , в момента / визирам и близките 25 години , България няма как да смогне на еврото , ако един хляб струва 1 лв , с евро валутата ще е 1 евро , заплатите ако са по 1000 лв няма да са по 1000 евро , а по 500 евро !!!!
24
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той каза друго, че е все тая дали лев или евро. Ами като е все тая, тогава няма смисъл от това евро. Еврото може да загине и зависи от изкуствен ЕС, а левът е вечен докато я има България. Като се обезцени, следва нов лев и така. По-важно е България да стане силна икономика и еврото не е нужно.
23
4
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 5 години
Първо научи българския,после давай акъли,ускАпи.
22
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забелязахте ли израза: цените няма да се повишат рязко!Няма какво да коментирам повече, още едно доказателство че всичко ще се ускапи но трябва да четете между редовете
21
13
 
11
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Прав е банкера : няма никакво значение лев , евро ,долар .А най добре турска лира .Тъкмо населението ще има какво да харчи в Кушадасъ
20
2
 
25
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Новият Световен ред - евреите са идеолозите и богаташите, които се наслаждават на живота, - а останалите гои - работещи и бедни техни роби...
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е пенсионер, не е вече банкер. Не го слушайте