Вие сте следващата жертва... Как звучи един истински ало измамник?

СДВР разпространи автентичен запис от опит за измама по телефона
42

Столичната полиция (СДВР) публикува в профила си в социалната мрежа Facebook автентичен запис на опит за телефонна измама.

Още по темата

В него, мъж, представящ се за служител на Криминална полиция, обяснява, че от МВР са започнали да предупреждават по телефона заради зачестили телефонни измами.

Мъжът разказва и как жена е била пребита от телефонни измамници, след като отказала да им даде пари.

Той кара жената, с която разговаря, да си запише неговия номер и да му се обади, ако ѝ позвънят телефонни измамници.

Продиктуваният номер е 028 112.

СДВР напомня отново, че единният спешен европейски номер е само 112.

Той се избира без никакви цифри или кодове пред него. Ако Ви заплашват с физическо насилие запазете спокойствие, и веднага се обадете на тел. 112, потърсете помощ от близки или съседи и отидете в най-близкото районно управление на МВР, съветват от столичната полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
37
 
! Отговори
Долу Тиквата ! преди 5 години
Държавата ти се превърна в една голяма ало измама. Като започнем от "Ало, Ваньо" минем през "Ало Банов съм" и стигнем до "Ало, бабо, от полицията съм. Хвърляй парите през терасата."И всичко това НЕ става без чадър от горе !
14
0
 
3
 
! Отговори
Съби преди 5 години
Хейтъри чатите ли бе
13
0
 
20
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 1Каквото и да лепят срещу простотията не помага.Всички баби и дядовци имат деца внуци и ТЕЛЕФОНИ в джоба.Толкова ли е трудно веднага да се обадят на някой роднина.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде хора, време е да нулираме тази измамническа държава и всичко да започне на чисто. Излизайте с жълти жилетки на жълтите павета и със самите павета нулирайте.
11
1
 
35
 
! Отговори
Св преди 5 години
Не мога да повярвам че вече ЦЯЛА България знае че Горнооряховския регион и с. Ветово е меката на телефонните измамници там да стоят и да дежурят денонощно, като се прибират от Румъния с откраднатите пари ... Но няма да стане. Няма как да не са комбина, но на много по - високо ниво. Съсипаха тоя народец.
10
0
 
20
 
! Отговори
Пол Пот преди 5 години
Горнооряховски ***,скоро в урановите мини
9
9
 
7
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
По-добре да се занимавам с телефонен измамник, отколкото с униформен измамник.
8
2
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Защо в Китай няма...телефони измамници;защото ги бесят по...площадите.И най...тъпия измамник разбира,че като го хванат,какво ще се случи с...животеца му.Докато това се...въдвори и у нас,всеки сам да се пази,а начина е един,никакви разговори с непознати и...мазни гласчета.Затваряте телефона,а преди това може и да му...теглите една майна.
7
2
 
25
 
! Отговори
Св до Петров и 7 преди 5 години
Ама и един напевен глас има, като на калайджийка врачка. 7-ми, ти говорил ли си скоро с възрастен човек? Знаеш ли, че са по детински наивни? Много рядко има хора с пълно съзнание над 70 години, които да дадат отпор като тая бабка (която дали е и бабка, но гласа и е такъв). Тя откровено му се подиграваше. Чувал съм директно от възрастни как ги заплашвали,че ще ги хвърлят,потрошат,изгорят и още толкова им се взема акъла. Като се обади "милицията" за тях това е спасението и дават и мило и драго.
6
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да видим как МВР предупреждава да се пазим от телефонни измамници.Ако един възрастен човек не ползва интернет и не може да прочете това,ако недовижда и недочува,а страда и от деменция,как да разбере подобни послания?Не трябва ли кметовете на малките населени места да предупредят възрастните хора за тази опасност,а също и по-често да се говори по телевизията,за да има по-малко такива случаи.
5
2
 
31
 
! Отговори
Петров преди 5 години
"Измамникът" говори на силен р***мски горнооряховски диалект.
4
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разберете,че никоя институция в България не е загрижена за Вас и не я интересува дали ще бъдете измамени,убити или починали от болест ,ЗА ДА ви се ОБАЖДА по телефона с грижа за вас да ви предупреди,така ,че разберете ,че това е ИЗМАМА и опит да ви вземат пари и лични данни,но ще разберете ако нямате деменция и старческо оглупяване!
3
0
 
22
 
! Отговори
Св преди 5 години
Хаха, все едно слушам скеч от Новогодишна програма по БНТ от '80 г. със Стоянка Мутафова и Тодор Колев :). Бабката е трепач! Много неглиже:)
2
1
 
8
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
До УнуфриСори за перавописа. Пиша от телефон
1
1
 
30
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Имаше един период , когато в метрото и по БНТ по време на рекламите пускаха клипове предупреждаващи възрастните за ало измамите. Защо и по другите две "национални" а може би и всички останали телевизии не ги пискат ?Миналата година в Панчарево пък навсякъде бяха налепени плалати формат А3 и много ясно беше описано каквобда се прави.Защо в другите квартали и общини няма такива ?