9 ранени в болници след мелето на "Струма", един е в тежко състояние

Пострадалите са с фрактури на крайниците и на гръдния кош
59
9 ранени в болници след мелето на "Струма", един е в тежко състояние
Снимка: Булфото

Девет души са пострадали в тежката верижна катастрофа на автомагистрала "Струма" тази сутрин, съобщи директорът на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в Благоевград д-р Красимир Михайлов.

Още по темата

Шестима от тях са настанени в болницата в Сандански, двама в частната болница в Благоевград, един е в реанимация в петричката болница.

Те са с комбинирани травми, имат фактури на крайниците и на гръдния кош.

Един от тях е с опасност за живота.

Верижната катастрофа, при която се удариха над 25 коли, бусове и един камион, стана тази сутрин заради гъста мъгла.

Видимостта на района е била под 10 метра.

Над 10 екипа от спешни медици бяха изпратени, за да окажат помощ на пострадалите.

На мястото се отзоваха и пожарникарите. Огнеборците вадиха ранените от колите.

Засега е ясно, че има един загинал.

Мъжът е слязъл от кола и се опитал да спре движението заради инцидент, но в мъглата не е бил забелязан и е бил пометен от автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
14
 
! Отговори
Полигона преди 5 години
беше естакадата, змиорката, задната между флагчетата, напречното и паркирането в квадрат! Не че подобряваше качеството на курсистите, но може и да го върнат, да сложат още 50-100 лева на цената на обучението!
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички участвали в инцидента да им се проведе проеверочен изпит. Никой ли не ги е учил как се кара в мъгла. Ако ги попитате как се кара в мъгла едва ли някой ще даде смислен отговор. Повечето са с купени книжки които незнаят нито правилника нито закона за движение. Но пък за сметка на това знаят как се натиска газта и как се трошат ламарини и най лошото как се убива човек излязъл да ги предупреди за произшествие. Къде е лентореза да им резне лентичката на състезателите.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има *** дето смятат, че щом ограничението е 60км/ч, значи минимум с тази скорост трябва да карата независмо от метеорологични условия. Мразят понятието "несъобразена скорост". Като ни праснат 5км/ч в цяла България ще я заобичат. Караш със скорост под ограничението с която можеш да спреш при внезапно изникнало препятствие! Ама защо полицайте не били там и не спирали? А те знаели ли са? Като спираха на Хемус пак имаше недоволни! Е, вместо пари за глупости, могат да се сложат камери и оператори
8
0
 
15
 
! Отговори
Честен човек преди 5 години
На каква стойност са фАктурите?
7
9
 
3
 
! Отговори
карнист преди 5 години
Според слухове активисти на Зелените са разляли масло в участъка, да бъдат съдени от Народен съд ЗЕЛЕНИТЕ ТЕРОРИСТИ!
6
40
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Промянята на Радев ни удря в главите като парен чук! Всеки ден катастрофи със загинали, автобуси край своге падат в дерета, пенсионери гинат като мухи, а шофьорът с болно, но добро сърце бива оневинен, кражби, убийства, самоубийства, самопалежи, грабежи, измами, инфлация, бедност, криза, нищета, безпътица, страх, несигурност, духовен срив, морален колапс, национална самокатастрофа! РАДЕВ, БЪДИ МЪЖ И ПОДАЙ СВОЯТА ОСТАВКА СЕГА! СЪСИПА ДЪРЖАВАТА, ХАРМАНЛИЙСКИ ФАТМАКО!
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички бързат. Мъгла, дъжд, сняг - няма случай да няма катастрофа. За къде бързат? - за болници, за сервизи... Явно нямат планове и ангажименти. Нямат самосъзнание. В случая човека решил да бъде полезен и да изпълни дълга си и плати с живота си. Съболезнования на близките му. А на другите бързо възстановяване. Поне те ще имат едно на ум от сега.
4
3
 
18
 
! Отговори
В Сърбия преди 5 години
по магистралата има едни точки отстрани на мъгистралата и в зависимост колко точки виждаш с такава скорост караш - съответно ако виждаш само 1 точка караш с 50 км. нищо че е магистрала. Пък при нас ще връщат полигона. Ходи ги разбери каква им е идеята.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредни жертви на екологичната шайка! Кога тия зелени най-сетне ще бъдат обявени за терористична организация!!!
2
5
 
36
 
! Отговори
Демографска смърт преди 5 години
България загива от неправилната политика. Най-бедните , най-болните , за крадците на милиарди няма закони. 2030 г - 3.5 млн. българи етнос , другото ромале.На никой не му пука, важно е да се краде. Но и крадците са в същият влак и те ще катастрофират , макар и в първа класа.. стената идва.
1
2
 
50
 
! Отговори
ГНЕВНА преди 5 години
След като има мъгла защо не са карали с намалена скорост.Загива човек, който е искал да помогне.Това българско самочувствие ни обива всеки ден.Как да не съм гневна.