Сексуални насилници дебнат деца в нет-а, увеличават се

Пет операции е провел отдел "Киберпрестъпност" само за януари
29
Сексуални насилници дебнат деца в нет-а, увеличават се
Снимка: архив, Ройтерс

Пет операции срещу сексуални престъпления в интернет е провел отделът "Киберпрестъпност" в ГДБОП само за януари.

Предстоят още две, съобщи началникът на отдела Явор Колев пред БНР.

Лицата са разпространявали материали със сексуално насилие над деца или са осъществявали сексуално изнудване на деца. Въпреки отчетените операции, Явор Колев каза, че случаите са повече в сравнение с януари миналата година.

"За съжаление се увеличава броят на сексуалните насилници на деца, но капацитетът на Отдела за борба с киберпрестъпленията е увеличен, така че ние очакваме нашите резултати да се повишат минимум двойно", коментира той.

Центърът за безопасен интернет връчи награди на децата – киберскаути, които през изминалата година са обучавали своите връстници. С видео Центърът за безопасен интернет насочва вниманието към езика на омразата сред децата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Сигурно го правят преди 5 години
Пдофилите го правят това деяние мислейки че ще живеят дълго и че ще се излекуват от тежки коварни болести. Може би заради това ли се увеличава броят им. Сигурно ефектът действа незнам.
10
1
 
4
 
! Отговори
12345 преди 5 години
До Божееее Така е! Желая Ви здраве и сила! Възпитавате добро дете, а това се връща. Не се поддавайте на простотиите тук. С най-добри чувства към Вас и отново с Уважение!
9
4
 
4
 
! Отговори
Новия световен ред. преди 5 години
По времето на комунизма педофилите и извратеняците бяха репресирани от властта.А сега по времето на демокрацията вече са свободни хора и броя има стремглаво се увеличава. ООН си е поставило за цел да легализира първо третопловата джендария а после педофилията до 2025г.
8
7
 
6
 
! Отговори
Демокрация е. преди 5 години
При новия демократичен световен ред е така.Мъже масово безработни, алкохолици и наркомани а жените ***.
7
6
 
1
 
! Отговори
Демокрация е. преди 5 години
Те децата вече не ползват фейсбук и други такива щото и те научиха че там няма далавера и само си губят времето. Сега новите поколения направо от малки почват гледат хардкор порно и като научат техниките и чалъмите почват да прилагат на практика. Най амбициозните момичета заминават на запад и стават *** в Холандия и Англия. А също и секс чатове вече са пълни със български момичета. Събличат се там, бъркат си по дупките и така си изкарват джобните децата.
6
1
 
2
 
! Отговори
Божееее преди 5 години
До амиАз разчитам първо на себе си и семейството си...
5
1
 
2
 
! Отговори
Божееее преди 5 години
До 12345 Благодаря Ви. Много е трудно но родителите сме за това,да възпитаваме и отглеждаме добре децата ни...
4
3
 
5
 
! Отговори
12345 преди 5 години
До д-р Дрегер Когато става въпрос за деца е много грозно да се правят коментари като вашия. Но и вас ще ви намерят, в случай на необходимост - има как.
3
1
 
4
 
! Отговори
12345 преди 5 години
До Божееее Браво на Вас, защото сте родител на място и правилно възпитавате детето си! Моите уважения!
2
3
 
8
 
! Отговори
Божееее преди 5 години
Моето дете няма нито фейсбук нито инстанграм нито нищо и съм много щастлив. Тя е на 11...и съм горд родител,защото тя самата не иска...
1
3
 
6
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 5 години
Чуете ли Явор Колев да дрънка за педофили, да знаете - или пак са изтървали някой голям разбойник, или ще иска още права за ровене в данните на хората.