Чудо! Мъж удуши пума с голи ръце в Колорадо

Животното го нападнало, докато той тичал в гората
Обновена: 6 фев 2019 20:40 | 6 фев 2019 20:37, Нели Христова
53
Чудо! Мъж удуши пума с голи ръце в Колорадо
Снимки: Reuters

Докато мъж от Колорадо тичал по обичайната си пътека в планинския парк "Хорстут“ в Колорадо, чул необичаен шум зад гърба си.

Спрял се. Погледнал назад и му се случило това, което би се случило на всеки в зле режисиран страшен филм – върху него скочила пума, която от няколко минути го преследвала.

Животното успяло да захапе лицето и китката му, но мъжът не се предал. Започнал да се бори с пумата и напълно необяснимо за охранителите на парка – успял да убие дивата котка.

Той не носил никакви оръжия в себе си, нямало предмети, с които да може да си помогне, което означава, че човекът е успял да удуши пумата с голите си ръце.

Името на смелчака не се съобщава. Мъжът успял сам да се закара до болницата, за да получи медицинска помощ за ужасните рани, които обаче не застрашавали живота му.

Полицията открила тялото на пумата точно до личните принадлежности на нейната жертва. То било откарано за аутопсия, която показала, че животното е тежало цели 40 килограма.

Как мъжа се е справил с него е чудо. 

Нападенията от пуми са рядкост в Колорадо. Всъщност, те са животни, които опитват да избягват хората. Ала ако тръгнеш да бягаш от тях, то това действие ще активира ловните инстинкти на животното, което веднага ще те приеме за плячка.

За повече от половин век има едва 20 нападения от пуми, които са имали фатален край. Но за всеки случай властите съветват, ако все пак някой отново се натъкне на дивата котка, да действа по следния начин – да застане директно срещу нея, вдигайки ръцете и разгъвайки якето си, за да изглежда по-голям от нея. В никакъв случай не трябва да се обръща гръб на пумата.

Но ако все пак животното скочи върху жертвата си, това не означа край на играта. Много хора са успявали да се преборят с пумите благодарение на пръчки, камъни, градински принадлежности, якета и както виждаме, голи ръце. В този случай властите препоръчват да се целят очите и носа на животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
4
 
! Отговори
посерко преди 5 години
И мене така вчера кат *** погна една пума, бяг, бяг и от страх и зор се понааках и то много ***. Е тогава да видиш истински бяг от страна на пумата изчезна кат F 16 4X4. Та при такова нападение само наакването е спасение.
37
5
 
18
 
! Отговори
Кашчей Безсмъртни преди 5 години
А един сърбин почти беше успял да наеве таралеж. Хванал се на бас пиян и отишли в зоопарка. После му бяха извадили 14 или 18 бодила от оная работа. Те това е геройство и истински мъж, а не некакъв янки с проскубаната мачка.
36
2
 
4
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Всичко под 100 кг е ала бала;)) Затова и никой не може да се пребори с тигър и лъв. От тях измъкване няма. Масата си е маса.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един мощен удар в главата от здрав мъж и то забележете бърз силата на масата омножена по СКОРОСТА може да убие дори и бик!Вие чували ли сте за бореца Дан Колов аз също съм бивш борец.Дан Колов е тежал 100 кл. и е бил едва 170 см. висок за сравнение аз съм 1,79 и не съм висок и въпреки,това Дончо Колев/Дан Колов е убил 550 кл. бик с един удар с юмрук в главата....
34
1
 
14
 
! Отговори
До 45 преди 5 години
Имал е късмет че не го е цапнала по сънната артерия.Иначе шанса срещу изненадващо нападение на пума е минимален........А за пуберите всичко е ясно и им е игра,забавляват се с празни приказкиДа живее интернет и анонимноста в сайтовете.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До USA FOREVERНа добичето му разказват за пума, а то - Русия та Русия! Ами *** том веднаж бе, майчино, да ти мине мерака. Ще те посрещнат, ще те нахранят, ще те напоят, гарантирам. Само внимавай да не им засегнеш националалното достойнство, че ще ти отиде достойнството! Няма да можеш да седнеш на него...
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ала е една думите в българският език, която означават същото като "но" и "обаче". Според както кефи използваш една от тези думи дума и няма да сгрешиш, смисълът е един и същ, останалото е въпрос на избор.
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ала ако тръгнеш -какво значи ала?
30
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Полицията открила тялото на пумата точно до личните принадлежности на нейната жертва. То било откарано за аутопсия, която показала, че животното е тежало цели 40 килограма."Нормално, ако не си попил от *** културата, можеш да се справиш с всичко живо, стига да не е от категорията на мечка, лъв, тигър, горила, тоест същества, които десетократно надвишават силата ти.
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е чудо, а е използвал мозъка си, преди години отлъснах озверяла глутница кучета. Вярно, не са с големината на пума но са достатъчно на брой за да те приключат бързо. Избрах най-настоятелното куче и му вкарах най-якият си шут в муцуната му. Това е лидерът на глутницата. Обезвредиш ли го, останалите не знаят какво да правят, тъй като разчитат на йерархията, която в случая беше нарушена.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По статистика в САЩ най-опасните животни са както следва:1 Лос2 Пума3 Гърмяща змия4 Мечка ....и тн. и тн.Срещу пума нямаш много шансове.Нападат в гръб,или от дърво.Като с първото посягане гледат да разкъсат сънната артерия,още преди да са те захапали.А те са по-бързи,и по силни от човекът.Това животно за да оцелее,убива всеки ден.Човекът не е никакъв проблем.Просто още от малки,майките са ги научили да бягат от хората,защото имат гърмящи пръчки.Иначе нападне ли те,...death си.
27
3
 
17
 
! Отговори
Леля Мара преди 5 години
Тва нищо бе, аз що еднооки змии съм удушила през живота си....
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди време един пиян руснак беше убил вълк с голи ръце,и като изтрезнял не помел нищо от битката.Удушил го като пале.
25
4
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
В случая е важна реакцията .Пумите са сравнително малки котки ,но природата си знае работата .Те се целят в задната част на черепа (малкия мозък ) ако пробият черепа ,ако ще 100 кила да си ,а пумата само 30 нямаш шанс . Освен това използват височинно предимство ;) Като се засилва използвайки гравитацията тя вдига шум .И ако не реагираш на него ,няма значение колко килограма си щото животното знае каде да те захапи за да свърши борбата бързо ;)
24
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако се беше случило в България ,джендърите от 4 лапи щяха да искат затвор за изверга убил горката Пума"Остави това, чак от Брюксел щяха да нададат рев. Само си спомни какво чудо беше за една крава...
23
2
 
2
 
! Отговори
CCTV преди 5 години
Pantherinae - ръмжащи котки : Лъв, тигър, леопард и ягуар. Felinae - мъркащи котки : гепард, пума, рис, каракал, домашна котка и др.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до27!Бе я се еви на някьде на ледници..
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18 Кви пуми ,кви 5лева ,в Русия си имат Сибирски тигри ,най-големите котки на Земята!
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 21 Нападенията на пуми над американци са рядкост защото пумите от далеч избягват мириза на алкохол!
19
2
 
16
 
! Отговори
От Село преди 5 години
Имам дива котка хваната преди 3 години в района на Парк Централен Балкан .В момента тежи 15 кг и в махалата всички котки и кучета бягат от нея .Била се е сама срещу Немска Овчарка ,един път беше направила 50 килограмова Каракачанка цялата в кръв и надрана .Кучето умря ,явно от инфекция месец по късно. Редовно ми носи от вънка убити птици ,понякога домашни кокошки от комшиите .Един път беше скрила умрял заек под леглото .