Чудо! Мъж удуши пума с голи ръце в Колорадо

Животното го нападнало, докато той тичал в гората
Обновена: 6 фев 2019 20:40 | 6 фев 2019 20:37, Нели Христова
53
Чудо! Мъж удуши пума с голи ръце в Колорадо
Снимки: Reuters

Докато мъж от Колорадо тичал по обичайната си пътека в планинския парк "Хорстут“ в Колорадо, чул необичаен шум зад гърба си.

Спрял се. Погледнал назад и му се случило това, което би се случило на всеки в зле режисиран страшен филм – върху него скочила пума, която от няколко минути го преследвала.

Животното успяло да захапе лицето и китката му, но мъжът не се предал. Започнал да се бори с пумата и напълно необяснимо за охранителите на парка – успял да убие дивата котка.

Той не носил никакви оръжия в себе си, нямало предмети, с които да може да си помогне, което означава, че човекът е успял да удуши пумата с голите си ръце.

Името на смелчака не се съобщава. Мъжът успял сам да се закара до болницата, за да получи медицинска помощ за ужасните рани, които обаче не застрашавали живота му.

Полицията открила тялото на пумата точно до личните принадлежности на нейната жертва. То било откарано за аутопсия, която показала, че животното е тежало цели 40 килограма.

Как мъжа се е справил с него е чудо. 

Нападенията от пуми са рядкост в Колорадо. Всъщност, те са животни, които опитват да избягват хората. Ала ако тръгнеш да бягаш от тях, то това действие ще активира ловните инстинкти на животното, което веднага ще те приеме за плячка.

За повече от половин век има едва 20 нападения от пуми, които са имали фатален край. Но за всеки случай властите съветват, ако все пак някой отново се натъкне на дивата котка, да действа по следния начин – да застане директно срещу нея, вдигайки ръцете и разгъвайки якето си, за да изглежда по-голям от нея. В никакъв случай не трябва да се обръща гръб на пумата.

Но ако все пак животното скочи върху жертвата си, това не означа край на играта. Много хора са успявали да се преборят с пумите благодарение на пръчки, камъни, градински принадлежности, якета и както виждаме, голи ръце. В този случай властите препоръчват да се целят очите и носа на животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До USA FOREVERПоради липса на пуми,руснаците се борят с бели мечки.Впрочем,видяхме колко са юнаци американците при последното застудяване-по.с.раха се...Едно време бяха юнаци,ама като се напълниха с латиноси и нег.ра-дотам.
17
3
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
До USA FUCKEDEVERХубав виц! Американците или са по 150 кила, или са ***!
16
10
 
2
 
! Отговори
USA FOREVER преди 5 години
Юнаци са братата американци,рашките *** сигурно биха се наср али от страх,ако такова нещо им се случи,случката доказва едно-най големите мъжаги и бойци са американците,за жалост на напомаденото жуже в кочинката кремал
15
4
 
21
 
! Отговори
Бай 100ЯН преди 5 години
Ако се беше случило в България ,джендърите от 4 лапи щяха да искат затвор за изверга убил горката Пума
14
6
 
5
 
! Отговори
оп преди 5 години
До АнгелПумите в щатите достигат 100 кг. Така че, тази е малка и вероятно болна. Затова е нападнала човек и затова е била убита.
13
1
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
и на мен ми се случи но аз пробвах с галене и се получивзех си я вкъщи сега лови мишки
12
5
 
15
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Ето това е мъж, а не ***!
11
8
 
9
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Това е доста голяма Пума (40кг), обикновенно са наполовина , което и обяснява смелостта и да нападне човек!Обикновенно Пумите ,както обикновените котки бягат от хората .НО аз незнам защо да е толкова необяснимо ,човек да убие Пума с голи ръце дори и да е 40 кг.Дори мога да кажа че Пумата няма никакъв шанс въпреки че нападат само в гръб ,нямат шанс срещу зрял и силен човек!
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ааа, знам я аз тая пума. Същата преди пет дни я уби с голи ръце и Сандо от горната махала.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 5да , прав си , това също се коментираше във филма
8
1
 
12
 
! Отговори
дедо преди 5 години
Тоз същински Чък Норис, ба..
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чък Норис е спортувал в парка.
6
2
 
12
 
! Отговори
Adibass преди 5 години
Не е бил с подходящата марка маратонки, затова е бил нападнат.
5
5
 
4
 
! Отговори
SS преди 5 години
може би пумата е била болна и изиобщо нещо не у ред, на умирачка. Скочила е с последни сили
4
3
 
9
 
! Отговори
V преди 5 години
Пумата напада в гръб от по високо място за да може да се засили и настигне жертвата .Класическа тактика от засада . Има хора които носят маски на задната част на главата .Така че животното да си мисли че го виждаш а не си с гръб ;)
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пумата напада само в гръб , бях гледал един документален филм в който разследваха необичайни нападения от пуми който зачестили , и се оказа че всички са в гръб , явно е инстинкт за лов
2
2
 
8
 
! Отговори
Паскал преди 5 години
По принцип пумите лесно се опитимяват.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега ще има проблеми с Бриджит Бардо и тем подобни екземпляри