Младежи изнудваха дядо за фалшив ремонт на покрив

Искали възрастният мъж да тегли кредит, за да се разплати с тях
7 фев 2019 21:21, Павел Гълъбов
15
Младежи изнудваха дядо за фалшив ремонт на покрив
Снимка: архив "Булфото"

Полицейски инспектори, обслужващи района на село Българка, предотвратиха измама на значителна стойност след бърза и професионална реакция, съобщава МВР - Силистра.

Още по темата

В началото на седмицата 76-годишен местен жител бил посетен от двама мъже, които заявили, че покривът на къщата му се нуждае от спешна подмяна. Въпреки че се колебаел, стопанинът дал съгласие, след като била обявена цена от 800 лева за цялостния ремонт. „Майсторите“ получили 100 лева за материали и след ден с още четирима „колеги“ пристигнали на адреса, но вече поискали от стареца 4000 лева, за да свършат работата. Тръгнали си с нови 200 лева, петел и кокошки и настояли пред възрастния мъж да изтегли кредит, за да се разплати с тях.

В деня, когато притесненият човек получил одобрение за банков кредит, чрез трети лица местните полицейски инспектори разбрали за случая. След прецизни професионални действия те се намесили решително в момент, когато петима пристигнали в имота, за да вземат парите. Така мъжете – на възраст от 23 години до 28 години, били задържани, а измамата предотвратена. Служители на РУ-Силистра продължават разследването по случая.

От полицията съветват гражданите да не се доверяват на частни лица, извършващи ремонтни дейности без необходимия лиценз.С всяка оферта за подмяна на улуци, покриви и др., на цени, значително по-ниски от пазарните е риск от измама и изнудване.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-лошото на такъв ремонт на покрива е, че веднага спешно трябва да се направи истински ремонт. Тези "майстори" не знаят най-елементарни правила и много неща ги правят наобратно в резултат, на което вътре в къщата започва да тече като из ведро.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това не е измама, това е рекет!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен7 Не само в селата,има случаи на измама навсякъде в страната.Родителите да държат под око децата си.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кметовете във всяко българско село,трява да посещават възрастните хора,да им раздават диплянки и да ги просвещават,какво представляват телефонните измами,лъже-работниците с *** цвят на кожата ,в повечето случаи ,гледачките на съдбата и други подобни.
6
0
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 месеца
Дръпни- дръжката, на- вратата,...

Проверй, отворено- ли- е....
5
0
 
6
 
! Отговори
Ром,с преди 5 месеца
И какво ще е наказанието? Само 24 часа ли ?
4
0
 
6
 
! Отговори
Секретна група преди 5 месеца
Винаги правим опити да преливаме кръв на ромски деца, това ромите го знаят много добре и избягват ваксини и лекарски консултации. Но няма да спрем до там - една спринцовка 10 мл никой не я видял в нощната смяна.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
стара шведска схема за изнудване
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е стара схема за тормоз
1
1
 
48
 
! Отговори
българин преди 5 месеца
Ей така изнудваха на приятеля ми родителите ,а на полицията не се обадихме ,като дойдоха за парите -убихме ги от бой и им запалихме колата !!На никой не се оплакаха !!