Още един зад Гуайдо: Полковник от армията призна властта му

Венецуелски полковник: 90% от армията е недоволна от Мадуро
10 фев 2019 08:05,
46
Още един зад Гуайдо: Полковник от армията призна властта му
Снимкa: Reuters, архив

Полковникът от венецуелската армия Рубен Алберто Пас Хименес заяви, че признава властта на самопровъзгласилия се временен президент Хуан Гуайдо, признат от около 40 страни, предаде Франс прес.

Във видеозапис, публикуван вчера в социалните мрежи, полковникът на активна служба в сухопътните сили призова да се позволи на хуманитарната помощ да влезе във Венецуела, както поиска Гуайдо. Президентът Николас Мадуро отказва да я допусне в страната, смятайки я за прелюдия към чуждестранна интервенция, която да го лиши от власт.

Още по темата

Полковник Пас Хименес, облечен в униформа, заяви, че 90 на сто от армията, използвана за да задържа на власт президента Николас Мадуро, е недоволна от политиката му. Той призова министъра на отбраната Владимир Падрино Лопес "да размисли" и подчерта, че "историята ще отсъди".

Преди седмица дивизионният генерал Франсиско Янес от военновъздушните сили също заяви, че вече не признава властта на Мадуро и призна Гуайдо за законен държавен глава. По-късно неговият пример последва пенсиониран генерал от армията.
Върховното командване на въоръжените сили обаче изрази многократно пълна лоялност към Мадуро, припомня АФП.

На 21 януари, два дни преди Гуайдо да се самопровъзгласи за президент, 27 военни от националната гвардия се разбунтуваха и бяха арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
Додо преди 5 години
В момента наблюдаваме поредната операция на Deep State. Васалите в Брюксел свирят по свирката на диригентите във Вашингтон. Свирят и нашите убавци (Захариева е първа приятелка и поддръжник на Гуайдо) за да се харесат на началниците! В същото време жандарите на Макрон пребиват по улиците етническите французи, излезли да протестират срещу Глобализма, като ги представят на света за хулигани, протестиращи срещу цените на бензина! Там нашите убавци подкрепят Макрон, естествено, защото бил демократ!
38
3
 
1
 
! Отговори
Е. Е. преди 5 години
Какво извратено болшевишко мислене.Военни, които искат народът да не гладува са предатели.
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агентите на ЦРУ излизат на яве.Сценарият много прилича на чилийски вариант на демократизиране на държавата с тази разлика,че във Венецуела става дума освен за политика и за петрол.САЩ ще се набират с една военна агресия срещу Венецуела.С всяка нова агресия войната се приближава и към тяхна територия.Във Венецуела има джунгла.
36
10
 
3
 
! Отговори
Тоалетна хартия преди 5 години
Мадуро държи армията лоялна като им раздава тоалетна хартия (която вече се намира много трудно във Венецуела).Тоалетна хартия!!!Едно ходене по голяма нужда може да събори режима. Буквално!
35
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Президентът Николас Мадуро отказва да я допусне в страната, смятайки я за прелюдия към чуждестранна интервенция, която да го лиши от власт."Аууууу, какво ли ще сане ако го лишат от власт? Ужас! Кошмарът на всеки комунист. Светът ще се свърши. А бе я по-добре никаква хуманитарна помощ, да мрът пролетариите.
34
0
 
7
 
! Отговори
Габриел Гарсия Марке преди 5 години
Никой не пише на полковника.
33
9
 
17
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Точно така. Напишете имената на всички предатели на Венецуела, които са се продали за долари.
32
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полковниците и генералите във Венецуела са хиляди, защото държавата е революционна, още не са се освободили от колониалното робство, имат полувоенни формирования на хранилка на определени политици. Военните са не само за военни действия, а и за ежедневното разпределение на храната, например. Защото там много неща се разпределят безплатно, а не се купуват. Парите от нефта отиват за безплатни ежедневни стоки.
31
6
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 31Да бе, долен народ сирийците! Взеха, че погребаха десетина милиарда $ хуманитарна помощ за сърцеядите! Ако се заинатят китайците, нищо чудно и във Венецуела да ви изгорят доларите!
30
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 32Имаш се за много умен, нали!??
29
6
 
10
 
! Отговори
факт преди 5 години
Когато преди доста години американски президент беше официално приет в Кремъл ( преди Обама, май беше Буш- младши), гледах по телевизия Полония репортаж на полски език. Знаете, че Полша и сега е проводник на американските интереси в Европа. Влиза американецът в двореца и дъвче дъвка. Ходи, оглежда се, зяпа, диви се сяда на масата и си вади дъвката от устата. Полският репортер каза: "Даже американският президент разбра, че тук не се дъвче дъвка."
28
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А да ...забравихме че там всеки който ближе косматия гъзЗз на комундетоо е полковник или генерал. Те за това са хиляди :))) Ама спокойно самата армия ще го распне. Само Сирийците излязаха най долния народ да стрелят срещу майки и бащи. Жалка картинка за един кокал власт .
27
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мнението, че САЩ е богата страна се поддържа от статистиката. Според същата статистика също има милиардери и стотици хиляди бездомници, има стотици хиляди на купони от държавата, има липса на достъп до здравеопазване, Тръмп официално обяви "епидемия" от наркомания в същата тази богата свободна Америка.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хубаво, но един от колко полковници е това ... от 1000? докато реален командващ на сухопътните войски не се обяви реално нищо не се е променило
25
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами и аз да съм, няма да ги приема тия помощи-съмняват ме.
24
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Военните престъпници напускат потъващия кораб в опит да се спасят от въжето. Държавата е унищожена, пари няма, престъпността и шуробаджинащината е на всякъде. Мустака му остава само да избяга, като плъх в москвее или да умре като мъж ...На какъвто се прави.
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В споделените тук мнения някои упорито непрекъснато натрапват Русия като обратното на демокрация. А също, че Русия означава бедност и просия. Че Русия е единствената, която би загубила от падането на Мадуро. Рус е единствената държава, която е в състояние да се самоиздържа. Сега изнася за Китай милиони тонове пилешко месо, още повече СОЯ заради глупава политика на САЩ и Бразил. Който смята руснаците за бедни, няма информация за скъпите зимни европ курорти, а и вероят ВЪОБЩЕ не е пътувал из Рус
22
2
 
12
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
И редник Хуан-Карлос Гутиерес де Кабеса също подкрепя Гуайдо! Еййй тая нафта не може така да се добива недемократично..
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, още един, станаха 3-*** с тия темпове след 400 години Гуайдо ще изпълни мисията.
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, ами кво им пречи да облекат някой в униформа и да го пуснат в мрежата твърдейки че е военен и подкрепя предателя.