Петък, 15 февруари: Турция ни връща Митьо Очите

Ще бъде предаден на българските власти на летището в Истанбул
13 фев 2019 11:08,
33
Петък, 15 февруари: Турция ни връща Митьо Очите
Снимка: архив Bulphoto

Турските съдебни власти са уважили искането на главния прокурор за екстрадиция на Димитър Желязков, предаването му ще стана на 15 февруари. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Уважено е искането на главния прокурор за екстрадирането на Димитър Желязков от Турция в Република България. Фактическото предаване ще бъде осъществено на 15 февруари в полицейски участък на летище „Ататюрк“ в Истанбул", посочи Арнаудова, предаде "Фокус".

Още по темата

Предаването на Желязков ще стане в съответствие с предложения от ГД "Охрана“ при Министерство на правосъдието на България план, който е одобрен и от турското министерство на правосъдието.

Трима служители на ГД "Охрана" ще приемат задържания Желязков и ще го конвоират до България с полет, пристигащ на летище София в същия ден, обясни Румяна Арнаудова.

Митьо Желязков бе арестуван в Истанбул в началото на август миналата година, а броени дни преди това при акция на специализираната прокуратура в Бургас и съседни градчета бяха задържани 19 души. Част от тях бяха обвинени в участие в организирана престъпна група за рекет, палежи, побоища и наркотици с лидер Димитър Желязков.

Самият той бе задържан в луксозен хотел в Истанбул заедно със зърнения бос и общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев. За 24 часа с тях бе задържан и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. По-късно срещу Бенчев бе повдигнато обвинение, че е укривал Митьо Очите в чужбина. Оказа се, че на името на зърнения бос са били запазени три стаи в турския хотел, като в една от тях се настанил Митьо Очите с приятелка.

Желязков и Бенчев се срещнали предния ден в Гърция, след което несебърлията, който вече бил издирван от Интерпол с червена бюлетина, е транспортиран до Турция с един от автомобилите на общинаря.

Сред обявените за издирване бе и несебърският хотелиер и общински съветник Пейко Янков, син на убития бивш шеф на местния парламент в Несебър и крупен хотелиер Димитър Янков.

Пейко Янков се предаде сам и в момента е в ареста, обвинен в рекет.

Зад решетките остават и задържаните през август приближени на Очите - Венцислав Христов, Радослав Николов, Иван Пишиев и Иван Найденов. Единствено Йордан Въчев, за когото се смята, че е въртял погребалния бизнес на групировката, бе пуснат под домашен арест заради заболяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Аайде преди 5 години
Аайде искаме го във ВИП брафър така и така ни е паднало нивото на всички. Поне сеир да гледаме
23
2
 
1
 
! Отговори
Пфф преди 5 години
*** държавата сме жалка работа. Турция трябва да ни завземе и няма да има престъпност наркобосовете и престъпниците ше са където им е мястото - в затвора , обикновенните хора ше си живеят и трудят нормално . Няма да имаме толкова много и крадливи политици ще си имаме един Ердоган е туй е то газ ще си имаме от Русия на добри цени фабрики и работни места ше си имаме туй е държава не като нашето жалко подобие на държава -всички знаем кои са престъпниците и никой не смее да ги затвори,Европооо!?
22
1
 
0
 
! Отговори
Бочко преди 5 години
И що не на 14ти с други ли ще празнува други ли обича вече?
21
1
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
как само изведнъж всичко лъсна с бечев .. и обинския хотелиер..и колко ли има още да излиза на яве само от очите зависи какво ще изпееа какво стана с бечев ? естественно размина му се нали както се очакваше от партията му намалиха поведението и край държавата се предаде срещу него
20
1
 
4
 
! Отговори
Киро Жарта Централен преди 5 години
Яко този, ще трябва поне двама да ми го държат. Но в Турция може да е свикнал и да няма нужда вече.
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със жартиерите ли го връщат ха-ха-ха
18
1
 
10
 
! Отговори
Жеко куршума преди 5 години
И по-внимателно, щото ако проговорииииии.......
17
1
 
7
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
Те ни го връщат от 5 месеца. Все се пише "другия месец", "другата седмица", ама йедец. Сега пак "след 2 дни". Пак ме съмнява обаче. Не виждам защо го държат там толкова. Сигурно сключва някакви сделки с Ердоганката да им доставя наркотиците в България след като наште пак го пуснат. Ще има пак 2 години дела и после пак по живо, по здраво.
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Турция е бил на мястото си- в ареста. Сега ще видите един съдебен цирк в България(както винаги). Ще го пуснат под домашен арест,делото ще се точи 3-4 год. и накрая....нищо! Митьо пак ще си пие кафето на плажа и ще си движи нещата с подставени лица. Допускам че ще го изкарат невинен и дори ще го поканят в някой сутрешен блок!
15
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкото момче. Съсипаха го.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на св валентин ще е булката в затвора
13
3
 
5
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
те там ще го наемат за главния хирург
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я го пратете в посолството на Саудитка Арабия, там знаят как стават нещата.
11
1
 
16
 
! Отговори
.. преди 5 години
Ако си сложи друго яке и едни цайси ще се измъкне от МВР охраната
10
2
 
23
 
! Отговори
кк преди 5 години
Тоест да очакваме до 2-3 месеца спорове за паркоместа на Слънчака.
9
2
 
34
 
! Отговори
Бау преди 5 години
По-добре да седи там. Тук ще си плати на някой ...
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наближава летен сезон 2019. Трябва някой да пълни партиината каса от морето.
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 18.2 ще е на свобода вече.
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво от това?
5
1
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Докато не стане не го вярвам.