Тереза Мей с ново поражение в британския парламент

Депутатите отхвърлиха предложението по стратегията за Брекзит
19
Тереза Мей с ново поражение в британския парламент
Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей претърпя ново поражение в парламента, който отхвърли с 303 на 258 гласа предложение на правителството по стратегията му за предоговаряне на споразумението за Брекзита с ЕС, предадоха Франс прес и Би Би Си.

В предложението кабинетът твърдеше, че преследва двойна цел: да постигне "алтернативни решения" на т.нар. "предпазен механизъм" за запазване на отворена граница между двете Ирландии след Брекзита и да отхвърли сценария за напускане на ЕС без споразумение.

Най-твърдите привърженици на Брекзита в управляващата Консервативна партия обаче отказват правителството да подкрепи отпадане на варианта за напускане без споразумение и се въздържаха при гласуването, което бе решаващо за отхвърлянето на правителственото предложение.

Това е десетото поражение на Тереза Мей в парламента откакто стана премиер, отбелязва Би Би Си.
Макар и това гласуване да няма обвързващо действие за правителството, то отслабва Мей в опита й да възобнови преговорите с Брюксел.

"Преди две седмици премиерът каза на парламента, че новият й подход може да осигури значително и трайно мнозинство в парламента. Днешният вот обаче доказа, че няма мнозинство за курса на действие на премиера. Това не може да продължава. Правителството не може да продължава да пренебрегва парламента или мъчително да се движи към 29 март без смислен план", заяви лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който отново обвини правителството в "бавене на топката".

Самият Корбин обаче също понесе поражение. Негово предложение за ограничаване на възможностите за действие на правителството бе отхвърлено с 322 на 306 гласа.

Депутатите отхвърлиха и поправка на Шотландската национална партия за отлагане на датата на Брекзита, а консервативната депутатка Анна Субри оттегли преди гласуването своята поправка, в която се искаше от кабинета да публикува изследване за икономическото въздействие на Брекзит без споразумение.

Тя обяви, че е получила гаранция от правителството, че тези документи ще бъдат публично оповестени. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
разбрахме какво англичаните не искат...но все още не сме разбрали какво искат...
15
0
 
9
 
! Отговори
Кеф :) преди 5 години
Британия я очаква излизане без сделка, финансов крах, нацепване на четири страни (Уелс, Шотландия, Северна Ирландия, която ще се присъедини към Ирландия, и нАнглия). Нека не забравяме, че Обединеното Кралство е изкуствена държава, съюз от много държави, като Австро-Унгария, СССР или Югославия. Време е да се разпадне като тях :) Вековния враг на България, Германия, Франция, Русия и цяла Европа се гърчи предсмъртно! Кеф!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То това беше и целта на краварите - да насаждат "демокрация" и "съюзи" след което следва разпад. За Великобритания вече можем да говорим като за умрял човек само с добро.
13
3
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
По- важното, е, защо- се, възбужда,...Толкова - много, Венесуела,...И, президента - Тръмп,..Защо- желае, тя- да- (преяде,..)...Спомнете- сй, че, Венесуела,...Ще, помага,. - Със- злато,...И- то, 200 тона,... - За, Арабия,...Това- е, 1 000 000 кичове,...Който, ще- доведат, на- власт,...Хора, прй- който,.Премиершата- Мей,...Няма- да- може, да- стане, каналджия,..- Дорй....
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С всяко гласуване дърводелският метър Мей стеснява границите на някога Великата Британия.
11
2
 
6
 
! Отговори
татул преди 5 години
Корби ,къде иска да я ограничи,като рамката отдавна е тясна.Да -4.е прав.Опрели до социалният хаус-депутатката.Само че,Мей няма накъде да лъже вече.От ръкава може да извади нещо,номалко ме съмнява.Отпреди хванах Корби,че е с нея ,сега го доказа.Значивсички знаят ,как ще проведът театъра.
10
2
 
9
 
! Отговори
Милен преди 5 години
Много е проста Тереза Мей!Чудя се само защо не си подава оставката?
9
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърд Брекзит, това е. Консервативните ингилизи не искат да се разправят с Меркела и нейите кутрета в Европарламента
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добър въпрос но си прав тази ще се оправи няма какво да я мислим.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупава и нагла!
6
2
 
13
 
! Отговори
Милен преди 5 години
Много е глупава и отвратителна!Хем проста, хем злобна!
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо злобните и простите са най-пробивни? Някой да каже
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
изглежда удобна няма как да падне, явно както повече от народа така и повечето от парламента искат твърд брексит но не искат да го казват гласно да не носят отговорност , Тереза Мей борейки се за обратното става удобна защото може да се каже ето правителство направи всичко възможно но не стана, естествено целта е да не стане но и да не е очевадно че това вече отдавна е решено.
3
1
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ПРИКЛЮЧИ!!!НОВИТЕ 3 ДЪРЖАВИ ЩЕ СА ШОТЛАНДИЯ, АНГЛИЯ И АВТОНОМНА СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ КЪМ ИРЛАНДИЯ!
2
3
 
8
 
! Отговори
Милен преди 5 години
Много е глупава и отвратителна!Хем проста, хем злобна!
1
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая е некадърна като нашио Боко.