САЩ търсят начин да вкарат хуманитарна помощ във Венецуела

Венецуелски индианци помагат за влизането на помощи
15 фев 2019 13:52, Елка Василева
43
САЩ търсят начин да вкарат хуманитарна помощ във Венецуела
Снимка: архив, Reuters

Правителството на САЩ е струпало хранителни припаси в складове по границата на Колумбия с Венецуела и търси начини как да прати помощта във Венецуела, за да помогне да бъдат облекчени страданията там. Това заяви на международна конференция във Вашингтон за Венецуела специалният пратеник на президента Тръмп Елиът Ейбрамс, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

На конференцията за оказване на международна хуманитарна помощ във Вашингтон, която беше организирана от венецуелската опозиция, Ейбрамс отхвърли настояванията на венецуелския президент Николас Мадуро, че страната му не преживява хуманитарна криза, и заяви, че всякакво уреждане на кризата във Венецуела трябва да започне с "окончателното оттегляне (от властта) на режима на Мадуро".

В Тwitter бившият губернатор на венецуелския щат Амасонас Либорио Гуаруля написа вчера, че във Венецуела е започнала да влиза чуждестранна хуманитарна помощ и че за да влезе, помагали представители на коренното население на Венецуела, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Хуманитарната помощ започва да влиза през Амасонас по реките Гуайния, Атабапо и Ориноко, с лодки под охраната на венецуелски индианци от Колумбия в населените места влизат продоволствия", пише Гуаруля, а към публикацията му са прибавени снимки. Регионът граничи с Колумбия и Бразилия. По думите на бившия губернатор в събирането на помощите са участвали неправителствени и индиански организации, както и правителството на Колумбия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ги облекчат те ....Да им върнат милиардите, които са им спрели
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност ако трябва да бъдем честни, ЕС се опита да ни спретне същото по времето на Орешарски - спря всички фондове докато той не подаде оставка. Но поне не сме били под ембарго, просто спря кранчето на *** за малко, за да си коригират избора на министър-председател. И ето ББ години наред води класацията по самозапалвания от щастие.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ооо ! Тая хуманитарна помощ щом е от САЩ е ясна. Тя сто процента стреля и се взривява.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оооооооооо........ да бе.........значи, заграбваме 30 милиарда долара(!!!!!!) от народните сметки на Венецуела за продадения петрол и им ПОДАВАМЕ по една купичка ядене!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Бравос бе "демократи"!!!!! Господи, никога не съм предполагал, че това говедарско племе ще стигне до ТАКОВА ПАДЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! От едно известно мнение ПРЕДИЗВИКВАТ САМО ПОГНУСА И ОТВРЪЩЕНИЕ!!!!
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А можеха просто да махнат ембаргото и да оставят Венецуела да си внесе храна, с парите които има. Но...друго си е да внасяш "хуманитарна помощ" със скрито оръжие. Пълна пародия! Не знам как някой изобщо им се връзва - САЩ налагат ембарго, щото не им харесва Мадуро, и хората ако ще да умират по улиците, положението е или чао Мадуро и приватизация или гладна смърт.
13
2
 
19
 
! Отговори
реал преди 5 години
а някой вярва ли че е хуманитарна помощ краварите да не се опитват да вкарат оръжейна помощ
12
1
 
21
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"... да помогне да бъдат облекчени страданията там.''Щатите облекчиха страданията на над милион човека в Близкия изток. Жална им майка на венецуелците.
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ще има ли от канцерогената царевица, която по същата схема ни пробутваха и на нас с помощта на СДС?
10
1
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
абе да не им вкарват наркотици от колумбия плевналиев трябва да иде да проверикамионите тои е голям разбирач от тези работи
9
2
 
25
 
! Отговори
Додо преди 5 години
По думите на бившия губернатор в събирането на помощите са участвали неправителствени и индиански организации=================Ясно! Евреина Сороc и там е пуснал пипала.....очаквайте бежанска криза и внос на демокрация!
8
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия да си седнат на тлъстите ... и да се разкарат от суверенната държава!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сякаш само от там могат да минат помощи законосъобразно обявени,че липсват някои неща на разменни начала.
6
3
 
32
 
! Отговори
za Venecuela преди 5 години
Тия помощи са купени с парите на венецуелския народ, блокирани в западни банки !!!Да не се окаже че има оръжия като тези за Ислямска държава.............знаем ги тия номера!!Гуайдо е следвал в САЩ-университета на Вашингтон............самозвания президент.........под контрол на западните служби !!
5
2
 
28
 
! Отговори
ФЕЙК НЮЗ преди 5 години
ПОМОЩИТЕ СА ЗАКУПЕНИ С ПАРИТЕ НА ВЕНЕЦУЕЛСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО , БЛОКИРАНИ В АМЕРИКАНСКИТЕ БАНКИ. Пример за това как постъпват в САЩ е блокирането на ВЕНЕЦУЕЛСКИТЕ ПАРИ в Инвестбанк с които трябваше да бъде закупена храна. СЕГА С ТЕЗИ ПАРИ ПОД ФОРМАТА НА ПОМОЩИ ЯНКИТЕ ВКАРВАТ ОРЪЖИЕ В ТАЗИ СТРАНА И ПОДГОТВЯТ ВАРИАНТ ПОДОБЕН НА СИРИЙСКИЯ. ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ , НО ВСЯКО НЕЙНО ПОВТОРЕНИЕ СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ФАРС.
4
3
 
32
 
! Отговори
шматка преди 5 години
ХехеХуманитарна помощ от САЩ.Опазил Бог
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да не е като тази в Сирия, че изведнъж се оказа, че наред с всякакво леко стрелково оръжие, опозицията е добре снабдена 50 калиброви картечници, бронирана техника, артилерийски системи (включително реактивни и залпови), както и всякакъв вид ракетни установки...
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо им наложиха санкции, а сега им пращат хуманитерна помощ очевидно са болни от тежка форма на шизофрения. Джон Болтън и Елиът Ейбрамс не могат да мигнат, ако не знаят, че са разпалили война и проляли кръв някъде по света.
1
3
 
30
 
! Отговори
САЩ си иска нефта преди 5 години
Ако ги нямаше руснаците,САЩ отдавна да са влезли барабар с танковете!Друго си мисля,няма ли кой да извие вратовете на тия алчни безчовечни престъпници!?