Дезертиране или спасение? Войници от Венецуела избягаха в Колумбия

По границата избухнаха сблъсъци
Обновена: 23 фев 2019 19:53 | 23 фев 2019 19:50, Красимир Ангелов
138
Дезертиране или спасение? Войници от Венецуела избягаха в Колумбия
Снимка: Reuters

Четирима венецуелски войници, охраняващи границата с Колумбия, дезертираха днес, а армията влезе в сблъсък с хора, настояващи да бъде допусната хуманитарна помощ в обхванатата от криза Венецуела, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо казва, че стотици хиляди хора в страната спешно се нуждаят от храна и лекарства, а президентът Николас Мадуро твърди, че хуманитарната операция е американски заговор за свалянето му от власт.

Трима от дезертиралите войници прекосиха моста "Симон Боливар", който свързва Венецуела с Колумбия, заяви говорител на колумбийските миграционни власти. Съобщава се, че войниците са използвали два танка, за да съборят гранична стена, при което е пострадал поне един човек. После четвърти войник се е предал на друг граничен мост, каза говорителят.

На границата войници влязоха в сблъсък с хора, чакащи пристигането на хуманитарната помощ и използваха срещу тях сълзотворен газ. Във венецуелския град Урена, на границата с Колумбия, хора хвърляха камъни по войниците, а голяма тълпа протестираше в подкрепа на хуманитарната помощ. Телевизия CNN съобщи, че са били чути изстрели, а някои хора са били ранени от гумени куршуми.

Предвижда се колумбийският президент Иван Дуке официално да постави началото на хуманитарните доставки, като предаде помощи на Гуайдо, когото десетки страни признават за временен президент на Венецуела.

Събитието трябва да се състои в колумбийския граничен град Кукута, в който са разположени около 600 тона храни, лекарства и санитарни принадлежности, идващи главно от САЩ.
Не е ясно как помощта ще бъде доставена, след като Венецуела затвори три гранични моста. Четвърти мост беше блокиран по-рано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуелците ходят до Колумбия за да получат 30 долара еднократна помощ и после се връщат във Венецуела по родните си места някои от тези хора. То във Венецуела заплатата е няколко долара и хората взимат с тези помощи едногодишната си заплата.
20
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колумбия с цветуща икономика ли е, повечето хора работят за колумбийската мафия за мизерни заплати. 3ащо не изядат тия помощи щом Мaдуро не ги иска. Колумбицийте не са ли хора ,това е дискриминация. Колумбия да се обиди и да се оплаче на НАТО и НАТО да демократизира САЩ. Значи или помощи за всички в Латинска Америка или за никой.
19
5
 
8
 
! Отговори
КПСС - БКП преди 5 години
До До партиеца с 9 ..... ЛИЧНО ДРУГАРКАТА ЕЛЕНА ПОПТОДОРОВА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ БКП /БСП ГО ОБЯВИ ПО КАНАЛ 1 ПРЕДИ СЕДМИЦА ... КАТО ПОЖЕЛА НА МЛАДАТА ВОДЕЩА И В НЕЙНИТЕ СМЕТКИ ДА ИМА 4 МИЛИАРДА ДОЛАРА ...
18
4
 
10
 
! Отговори
времето ще покаже преди 5 години
това ли е начина за помощ за вас да обичате сигурно подхвърляните трохи и да се наслаждавате как про тягате ръка за милостиня този филм сме го гледали и още върви.
17
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаче ли Щатите се опитват да вкарат Колумбия в играта. Ама четрима бегале не е точно огромна цифра.
16
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КПСС - БКПТова не са окрадени пари туй са парите на Буш и един кръг бизнесмени от краварника. Чавес е вземал подкупи и е пуснал там американски инвеститори. После идва Мадуро и е почна да спира петрола от 5 000 барела падат на 1 000 и янките фалират обаче не се махат Махнат ли се и Мдуро почва пак да помпи петрол обаче вече без процент за краварите Мадуро сега сърба попарата на Чавес. крварите н могт д си избият инвестициите.
15
9
 
40
 
! Отговори
Анонемен Алкохолик преди 5 години
Все се чудя ,защо САЩ не демократизират Сомалия примерно.Там е тотална анархия.Е вярно,Сомалия няма природни залежи,но населението там е адски бедно и постоянно е на ръба на хуманитарна катастрофа.Може би не знаят за състоянието на страната,знам ли.Не вярвам да е поради липсата на петрол там.
14
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венсеремус другари венецуелци. Комунизма скоро ще дойде, вервайте си! Чакайте и се надявайте.
13
29
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
КАКВОТО И ДА СЕ СЛУЧИ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ЗА МАДУРО ВЕЧЕ БЪДЕЩЕТО Е ЧЕРНО! ЩОМ НЕ ИСКА НОВИ ИЗБОРИ ЗНАЧИ, ЧЕ ТОЙ ГИ Е ИЗГУБИЛ!В НАЙ-ДОБРИЯ СЛУЧАЙ МАДУРО ЩЕ ИЗБЯГА НА РУСКИ КОРАБ КАТО БАШАР АСАД И ЩЕ ИЗБИВА МАСОВО НАСЕЛЕНИЕТО НА ВЕНЕЦУЕЛА САМО И САМО ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ СЪС СИЛА КАТО БАШАР АСАД!ВЕНЕЦУЕЛА Е ВЕЧЕ БИТА КАРТА А БКП РУСИЯ ЩЕ СТАНЕ МРАЗЕНА НЕ САМО ОТ АРАБИТЕ НО И ОТ АФРИКАНЦИТЕ КОГАТО ПОЧНАТ ДА ИЗБИВАТ НАСЕЛЕНИЕТО НА ВЕНЕЦУЕЛА ЗА ДА ИМ ОКУПИРАТ ЗЕМЯТА КАТО В СИРИЯ!
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сета а булшевиките е свят на сатаната,свят на мизерия,глад и страдания.
11
4
 
1
 
! Отговори
До партиеца с №9 преди 5 години
Приятел, нещо не си на ясно с тия милиарди бе. Кога успя да ги преброиш?
10
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
400 тона храни и медикаменти за 32 милионното население на Венецуела щели да спасят Венецуела от глад??? Е, прав е Мадуро. Той казал, че му трябват не 400 тона , а 4 милиона тона хуманитарна помощ и тогава ще я пусне през границата, като допълнил, че ако Тръмп има топки да му я осигури. А Тръмп отговорил, че Мадуро мой му се хвани за к--ро. Щял да му прати исканото количество но в желязо. Процесът се развива. Следете СиЕнЕн
9
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КПСС - БКПНима е нужно да дойде хуманитарна помощ за да решат да избягат нееее с един танк можеш да събориш стенать по всяко време и да избягаш . Това е армията на Гуайдо е избягалар а колумбийците са съборили стената за да вкарат помощи там Мадурковците са намадурили янките до сливиците и предателите на Гуайдо са си били камшика.
8
11
 
15
 
! Отговори
КПСС - БКП преди 5 години
До Анонимен 1 ... АКО В СМЕТКИТЕ НА ЩЕРКАТА НА ЧАВЕС ИМАШЕ 1 000 ДОЛАРА , ЩЯХ ДА СЕ СЪГЛАСЯ С ТЕБ ...НО В БАНКОВИТЕ СМЕТКИ НА ...МАРИЯ ГАБРИЕЛА ЧАВЕС КОЛМЕНАРЕС ИМА 4 000 000 000 ДОЛАРА ОКРАДЕНИ ОТ БЕЗУМНИЯТ И БАЩА - УГО ЧАВЕС , КОЙТО ДОВЕДЕ НАЙ-БОГАТАТА НА ПЕТРОЛ ДЪРЖАВА ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА ... И СИГУРНО ОЩЕ ТОЛКОВА ИМА И В СМЕТКИТЕ НА НАСЛЕДНКА МУ - МАДУРО ...
7
24
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПО-ДОБРЕ СМЪ-РТ ОТКОЛКОТО ДИКТАТУРАТА НА НЕЛЕГИТИМНОТО *** МАДУРО!ВСИЧКИ НЕЛЕГИТИМНИ ДИКТАТОРИ СА ПОДКРЕПЕНИ ОТ БКП РУСИЯ, ЗАЩОТО БКП РУСИЯ НЕЗАЧИТА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ИЗОБЩО НИТО ИЗВЪН БКП РУСИЯ НИТО В БКП РУСИЯ!
6
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро ги лъже ама и онова лапе се прави на обама ...не може да им предложи алтернатива по простара причина всичко около тях и вътре в тях е леш
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Завалиите ! Сега или ще берат кока или ще станат нещо друго покрай мафията .
4
5
 
9
 
! Отговори
КПСС - БКП преди 5 години
До Анонимен ....Това е армията на Мадурко , ако не си разбрал...
3
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези около венецуела се хващат на театъра на Тръмп, но не се усещат че ги чака съдбата на близкия изток..
2
32
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МАДУРО ИЗЛЪГА, ЧЕ ЩЕ ПРОВЕДЕ НОВИ ИЗБОРИ И ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ОСУЕТИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ТАКИВА ОТ ВРЕМЕННИЯ ПРЕЗИДЕНТ ГУАЙДО НАЗНАЧЕН ЗА ДА ПРОВЕДЕ НОВИ ИЗБОРИ!!ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ЩЕ ИМА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ! НО ВЕНЕЦУЕЛА НЕ Е СИРИЯ И НАСЕЛЕНИЕТО И НЕ Е СТРАХЛИВО КАТО ТОВА НА СИРИЯ !! МАДУРО И БКП РУСИЯ ЩЕ БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ ОТ ВЕНЕЦУЕЛА!