Дезертиране или спасение? Войници от Венецуела избягаха в Колумбия

По границата избухнаха сблъсъци
Обновена: 23 фев 2019 19:53 | 23 фев 2019 19:50, Красимир Ангелов
138
Дезертиране или спасение? Войници от Венецуела избягаха в Колумбия
Снимка: Reuters

Четирима венецуелски войници, охраняващи границата с Колумбия, дезертираха днес, а армията влезе в сблъсък с хора, настояващи да бъде допусната хуманитарна помощ в обхванатата от криза Венецуела, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо казва, че стотици хиляди хора в страната спешно се нуждаят от храна и лекарства, а президентът Николас Мадуро твърди, че хуманитарната операция е американски заговор за свалянето му от власт.

Трима от дезертиралите войници прекосиха моста "Симон Боливар", който свързва Венецуела с Колумбия, заяви говорител на колумбийските миграционни власти. Съобщава се, че войниците са използвали два танка, за да съборят гранична стена, при което е пострадал поне един човек. После четвърти войник се е предал на друг граничен мост, каза говорителят.

На границата войници влязоха в сблъсък с хора, чакащи пристигането на хуманитарната помощ и използваха срещу тях сълзотворен газ. Във венецуелския град Урена, на границата с Колумбия, хора хвърляха камъни по войниците, а голяма тълпа протестираше в подкрепа на хуманитарната помощ. Телевизия CNN съобщи, че са били чути изстрели, а някои хора са били ранени от гумени куршуми.

Предвижда се колумбийският президент Иван Дуке официално да постави началото на хуманитарните доставки, като предаде помощи на Гуайдо, когото десетки страни признават за временен президент на Венецуела.

Събитието трябва да се състои в колумбийския граничен град Кукута, в който са разположени около 600 тона храни, лекарства и санитарни принадлежности, идващи главно от САЩ.
Не е ясно как помощта ще бъде доставена, след като Венецуела затвори три гранични моста. Четвърти мост беше блокиран по-рано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеН 42Да не са милиарди ? Бридчед, и илачи не моат ти помогна, но все пак пробвай. Надеждата крепи човека.
40
22
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НАПИШЕТЕ В ГООГЛЕ И НАТИСНЕТЕ ИЗОБРАЖЕНИЯ: ВЕНЕЦУЕЛА ПРОТЕСТИ 2019ГУАЙДО Е ПОДКРЕПЕН ОТ МИЛИОНИ!!! 300-400 ДУШИ СА АРЕСТУВАНИТЕ САМО ЗА ЯНУАРИ ПРИ ПРОТЕСТИТЕ МАЙ РЕЖИМА НА БКП МАДУРКАТА НЯМА ДА ГО БЪДЕ ОЩЕ ДЪЛГО!
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
руската газпромбанк е замразила авоарите на венецуела и по точно на държавната петролна компания pdvsa
38
1
 
3
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Тази вечер купонясвахме с латино американки, слушайте тази песен, кавър, няма как да бъде сразен континент Л. А. с такава душа и сърце, тези хора живеят, дори малко им завиждам.Поздрав за хората усетили пулса на Мексико, Бразилия, Аржентина, Еквадор, Чили, Куба и т.н.Tania Libertad (CESARIA EVORA ) - Historia De Un Amor
37
9
 
13
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
надявам се чичо Си Дзинпин скоро да въведе някои демократични промени в САЩ :)
36
17
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОЗИ САЙТ ДОСТА МЪЛЧИ НО ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА В МОМЕНТА Е МАЗАЛО!!!САМО ЗА ЯНУАРИ 2019-ТА НАД 30 ДУШИ СА СТАНАЛИ ЖЕРТВА НА ПРОТЕСТИТЕ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА!!МЛАДЕЖТА ЯВНО , ЧЕ ИСКА КОМУНИЗМА ЩОТО СА ПРЕДИМНО МЛАДИТЕ ТЕЗИ КОИТО ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ РЕЖИМА НА БКП МАДУРО!БКП МАДУРО Е НАПЪЛНО КАПИТУЛИРАЛ ВЕЧЕ!
35
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Драпат за латино пролет, но после ще реват. Такива резки смени почти винаги водят до нищета за по-голяма част от населените и богатство за шепа богоизбрани
34
5
 
17
 
! Отговори
До Bad Company преди 5 години
От Ели, Не се питай що са зле Венецуела, събота вечер е, не чети история на Латинска Америка, че ще намразиш САЩ, слушай хубава музика, обичай хората до теб, и виж демократичните Колумбия, Саудиска Арабия, Пиночет, опит на убийство САЩ срещу Никълъс с дрон, Алиенде, Сухарто не се мъчи да разгадаеш САЩ.Щом ги обичаш спи спокойно дете.Само умните хора страдат от безсъние.Обичай САЩ и бъди щастлиФ!
33
10
 
16
 
! Отговори
бай Тошо преди 5 години
Тоя Гувнайдо не може ли просто да бъде арестуван и обесен, що за държава е това, нямат ли полиция.. Как може някой да се самопровъзгласи за президент?? Значи аз съм краля на Калифорния тогава..
32
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
половината администрация на Мадуро е избягала в Турция и Русия , явно предусещат края и всеки се спасява .
31
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опростачвате трагедията, като говорите за комунизъм, руснаци и в този дух. Проблемът е кардинален. И го знаете. Те са далеч, но и в Европа САЩ извива ръцете на всички подред. И десният президент на Бразилия, който самите САЩ натрапиха, също е против военни действия във Венецуела.
30
7
 
9
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Другарите опозиционери депутати си позволяват да провокират сблъсъци на границата под ъкъла на САЩ и пионката му Гайдичка.Няколко платени от ЦРУ с обещание за щастлиФи дни решават да загубят живота си, в името на няква ГайдаС две думи.Да върнат ДЕСЕТТЕ МИЛИАРДА САЩ, и да не се гъбъркат с ДВАСЕТ МИЛИОНА, някак си е неудобно за ХОХЛИТЕ пръснаха 5 милиарда.Събота вечер MICHEL LEGRAND LES PARAPLUIES DE CHERBOURG - и да не се занимаваме с дисекция на САЩ мозъци - не поддават на научно обяснение
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В свое публично изказване на въпроса: Как ще стигнат американските помощи до вътрешността на Венецуела? , Гуайдо казва, че неговите поддръжници щели да направят жива верига и щели да си предават от ръце на ръце кашоните и сандъците. Толкоз.
28
16
 
10
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Мамка му!! Не искам да съм руски ***! Няма как да обясня, че в най-богатата на петрол държава хората тънат в мизерия, нищета и болести. Венсеремос, товарищ Путин!!
27
5
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЕНЕЦУЕЛА Е КОМУНИСТИЧЕСКИ РАЙ КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ ИМАТ САМО ЕДНА РАЗЛИКА И ТЯ Е, ЧЕ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ШОКОЛАДА Е ЗАБРАНЕН !ЧИМ ЧЕН ИР КАЗВА , ЧЕ ШОКОЛАДА Е ЗЛО!
26
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е ситуацията и каква е интерпретацията, не е ясно. По заснетите и излъчени кадри се виждат десетина- петнайсет млади мъже, които хвърлят димки, запалили са една автомобилна гума и ги снимат. Сценката е на тясна улица в някакъв бедняшки квартал. Един казва: Гладни сме. искаме помощите. Мъжете са с кърпи на лицата.Задавам си въпроса: Като е признат за държавен глава, къде му е организацията на Гуайдо за раздаване на помощите? Да ги даде на хилядите венецуелци в Колумбия поне.
25
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНяма такова нещо като икономика туй са заучени фрази превърнали се в едно абстрактно пoнятие . Който контролира природните и човешки ресурси той контролира не само икономиките на отделните държави той контролира и цялата плaнета и в тоя смисъл ако САЩ успеят всички държави се превръщaт във едни марионетки и обслужващ персонал.
24
13
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
То във Венецуела заплатата е няколко долара и хората взимат с тези помощи едногодишната си заплата.Една венецуелка разправя, че с мъжа си работели на по две места за да взимат общо 30$. Много често им се случвало да няма какво да ядът!!!
23
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде русофилчета, бягайте на границата и обяснявайте на заблудените войничета колко е лошо в Колумбия и колко хубаво във Венецуела. Да не се поддават на пропагандата, а да се връщат обратно.
22
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Като не си излизал от панелката защо коментираш икономиката на Колумбия?Всяка икономика е по-добра от Венецуелската. Даже севернокорейската. Май. Или може да са на едно ниво.