Тръмп към Ким: Вие сте великолепен лидер!

Двамата демонстрираха оптимизъм в началото на втората си среща
27 фев 2019 16:37, Елка Василева
38
Тръмп към Ким: Вие сте великолепен лидер!
Ким Чен Ун и Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен Ун демонстрираха оптимизъм днес в Ханой в началото на втората им среща.

Двамата лидери първо си стиснаха ръцете пред американски и севернокорейски знамена в луксозния хотел "Метропол".

"Мисля, че това ще бъде един успех", каза Тръмп пред медиите. Той изрази надежда, че втората среща на върха между САЩ и Северна Корея, фокусирана върху денуклеаризацията на режима в Пхенян, ще бъде "по-добра или еквивалентна на първата среща", предаде Франс прес.

"Мисля, че вашата страна притежава великолепен икономически потенциал, той е невероятен и няма граници. Мисля, че вас ви чака великолепно бъдеще, доколкото вие сте великолепен лидер. Искам да видя как ще стане това и ние ще помогнем да се направи така, че това да се случи", каза Тръмп, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Ким пък заяви, че е сигурен, че този път ще бъдат постигнати положителни резултати, предаде Франс прес.

"Напълно сигурен съм, че този път ще има големи резултати, които ще бъдат приветствани от всички. Ще направя всичко по силите си, за да се случи това", каза Ким.

"Президентът Тръмп прояви мъжество, взимайки участие в тази среща на върха. Нашите страни със съвместни усилия преодоляват недоверието и проблемите. Аз съм уверен, че срещата на върха ще донесе реални резултати", заяви севернокорейският лидер, цитиран от ТАСС.

Вашингтон изисква от Пхенян да се откаже от ядрения си арсенал в замяна на вдигане на санкциите, но никакъв конкретен напредък в тази насока не беше отчетен от първата среща на между Тръмп и Ким през юни миналата година в Сингапур досега, отбелязва Франс прес.

Срещата на двамата лидери на четири очи продължи около 10 минути.

След това започна официална вечеря, в която от американска страна участват държавният секретар Майк Помпео и началникът на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни, а от севернокорейска - заместник-председателят на ЦК на Корейската трудова партия Ким Йон Чхол и министърът на външните работи И Йон Хо. Има преводачи от двете страни, но не присъства Ким Йо Чен, сестра и близък съветник на Ким Чен Ун. Очаква се вечерята да продължи близо два часа, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

В началото на вечерята Тръмп даде висока оценка на своите "много специални отношения" с Ким, съобщи АП. Преди това американският президент изрази надежда пред репортери в хотел "Метропол", че "много неща ще бъдат решени" и че срещата ще доведе до "чудесна, наистина чудесна ситуация" в дългосрочен план. Тръмп предположи, че вечерята ще бъде кратка, защото се очаква четвъртък да бъде "много натоварен ден".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоталитатен комунизъм на Ким плюс неолиберален фашизъм на Тръмп равно на уникално краварска тъпо.тия и по-точно неолиберален националсоциализъм.Ето ги новите сили на оста а ние Европа пак спим и ги сдържаме като през двете световни войни и ги чакаме да ни сринат.Военен съюз на Европа смъртна присъда за американските и руско *** и военен европейски съюз срещу американо-руско-корейската тоталитарна сга.н и вън от Европа.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32 не точно Тръмп няма нищо против Ким да е диктаторска страхлива мъжка курв.а стига да е американска мъжка ***.ва.*** то е по взаймно съгласие и Ким нищо против няма.Ех тая джендърска мелодрама аман дайте им да се вземат че да се свърши.Само аз ли забелязвам че Тръмп лично каза че няма да позволи САЩ да са социалистическа страна и нарече комуниста Мадуро диктатор а сега казва за друг диктатор комунист че е чудесен човек тая масонско-нацистка фашк.ия сега лъжа като съдрана.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп няма нищо напротив Ким да е *** син стига да стане американски *** син.
31
0
 
0
 
! Отговори
Ким преди 5 години
До BurzumМаршала му гледа акъла
30
0
 
1
 
! Отговори
Ким преди 5 години
До АнонименИ тия като нашите Днес казват едно ,утре друго.Ама има значение имаш ли атомно оръжие:-)
29
2
 
8
 
! Отговори
Истината преди 5 години
30 години продажните ни *** обясняваха колко е зле сталинистка КНДР и колко е лош Ким. Какво се оказа? КНДР има великолепен лидер и комунистическа партия, създали невероятна икономика в условия на пълна блокада.. А банановата РБ следствие на пазарните реформи и демонокрацията, се оказа на дъното.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛЕД КАТО КИМ ПОКАЗА РАКЕТИ, КОИТО СТИГАТ ДО АМЕРИКА И ДОНИ ТРЪМПЕЛОВ КЛЕКНА.КАКВО НЕЩО Е ДА СИ СИЛЕН.
27
2
 
3
 
! Отговори
Реймънд Чандлър преди 5 години
Руснаците скоро ще стягат земемерските пергели,имат да връщат територии.Ако се обърне картата,ще берат ядове с корееца.А Русия работа няма в Кореа.
26
2
 
10
 
! Отговори
Tiko преди 5 години
Хич не вярвам че Ким ще си нареже ракетите. Не е *** като българки политик.Но и малко да намаже - все файда.
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди половин година американците твърдя ха, че Ким едва ли не е най-злият диктатор във Вселената, сега пък бил великолепен лидер.
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи и САЩ ще си унищожат ядреният арсенал наравно със СК. Щото иначе каква е далаверата на СК от това само те да си унищожат тяхните си. Все пак са ядрени ракети, а не няколко въшливи ръждясали ракети от ВСВ и няколко проскубани самолета като при нас.
23
2
 
8
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Тоя Тръмп кви глупости плещи...когато каза за огромния икономически потенциал и маршала се засмя подигравателно...
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Краварски лизльо.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп маже въжето с "Вие сте великолепен лидер" !
20
4
 
18
 
! Отговори
някой си преди 5 години
Мале,мале, още малко и американеца ще стане Моника Люински! Какво нещо е само да имаш атомни бомби и да си истински мъж , а не като нашите политджендъри!!!
19
1
 
8
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Не знам на коя от двете статии да вЕрвам на тази ли в която тромпета му сваля звезди или на другата в която изкарват Ким по кръвожаден и от дявола. Ако втората статия е вярна това значи, че тромпета играе театър само и само да го излъже да поеме някакъв ангажимент относно атомното оръжието което боде очите на краварите.
18
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само къде уби родният си брат!!Що слагате минуси на този коментар? Не е ли вярно?
17
13
 
5
 
! Отговори
Русомраз преди 5 години
Какво ли му е казал Тръмп на четири очи?!- Дръж се прилично, че тиебахмайката!:D :D :D
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали ще си махне оръжиицата или ще помоли Кимчо да ги насочи на другаде хммм
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега светна ли ви защо така яко подскачаха кашерните американски *** и ционисткото НАТО да си нарежем ракетите и си унищожим армията