Космическият кораб "Дракон" се скачи с МКС

"Спейс Екс" се доближи до целта си да прати хора в космоса
3 мар 2019 15:15, Елка Василева
156
Космическият кораб "Дракон" се скачи с МКС
Снимка: БТА

Космическият кораб "Дракон" на компанията "Спейс Екс" успешно се скачи с Международната космическа станция (МКС), съобщиха световните информационни агенции.

По този начин американската компания се доближи до целта си да изпрати хора в космоса.

Още по темата

От компанията на предприемача Илон Мъск оповестиха, че това успешно скачване е първото за космически кораб за търговски полети, проектиран за екипаж.

"Дракон" бе изстрелян вчера с ракета "Фалкон" от космическия център "Кенеди" във Флорида. Мисията без екипаж дава възможност на "Спейс Екс" да покаже, че може да построи космически кораб, който да отведе хора в космоса.

Корабът ще остане 5 дни скачен за орбиталната станция, преди да се върне на Земята следващия петък. "Тестовият полет е много важен. Готвим се да изпратим американски астронавти с американски ракети в космоса от американска територия за пръв път, откакто бяха преустановени полетите на совалки през 2011 г.", заяви наскоро директорът на НАСА Джим Брайдънстайн.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Прекалено неук си ,за да коментираш такива теми.НАСА имат бюджет от около 20млрд.$,което е 4 пъти-повече от руския."От 8 години не са се отлепвали от Земята без чужда помощ. Тези цифри дето ми ги цитираш потъват в една бездънна яма без никакви резултати. Трябваше да дойде някакъв южноафриканец да им даде някакви шансове.
47
7
 
10
 
! Отговори
До 42 преди 5 години
САЩ имат всичките пари на света ,а икономиката им е най-силната и най-стабилната.Какво се опита да кажеш и ти незнаеш ,трoл.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 43Нещо си скаран с фактите!!!Фон Браун и целият му екип ,между които има и българин ,се предава на американците и те построяват първите ракети и разработват космическата програма на НАСА!
45
9
 
7
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
Фактът, че американската икономика не може да си позволи нещо, което може един човек би трябвало да ти говори красноречиво. Скоро ще има търкаляне по надолнището.
44
6
 
10
 
! Отговори
До 42 преди 5 години
Прекалено неук си ,за да коментираш такива теми.НАСА имат бюджет от около 20млрд.$,което е 4 пъти-повече от руския.Проблема е ,че НАСА изпълнява поръчките на правителството,а при всеки мандат се сменят и поръчките ,което не дава нужното време да се правят прекалено напреднали неща.Затова в САЩ има много частни компании като SpaceX,BlueOrigin,VirginGalactic които следват свойте цели без заръки отгоре.Именно затова SpaceX дръпнаха толкова много и в момента са доста по-развити дори от Роскосмос.
43
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Фактът, че ЕДНА частна компания струва колкото половината БВП на Русия би трябвало да ти говори красноречиво.
42
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оплячкосаните прототипи на ракети и технологии от Германия през ВСВ стигнаха на Русия само до изпращането на човек в околоземна орбита !От тогава до сега - няма война, няма нова плячка и Русия е наблюдател.Само точи ножове срещу съседите си !
41
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фактът, че частна компания изпълнява мисии, за които НАСА няма пари от 8 години насам, говори красноречиво за предкатастрофалното състояние на американската икономика.
40
6
 
12
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Вие можете ли да назовете някой руски миладер -олигарх забогатял от "високи технологии". Не можете??? Не се стресирайте, никой не може:)) Путиновите съратници освен да продават полезни изкопаеми , нищо не могат.
39
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли НАСА е опряла до Мъск ,нали уж беха ходили до Луната ,и то многократно!А какво стана със соваликите ,все пак им останаха 3 читави,защо ги спряха!Въпроси които янките не искат да изяснят!
38
14
 
14
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Мъск е христоматиен пример до къде води частната инициатива и конкуренцията. Чак ми е смешно като чета как го плюят руските тролейбусчета:) Абе дугари, той има мозък колкото всичките ваши умножени по 100000000000000000000000000 пъти!
37
9
 
13
 
! Отговори
браво преди 5 години
поздравления за г-н Мъск.трябва да имаш топки за този вид бизнес
36
3
 
4
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
"...не разбирам какво е това деление американци руснаци когато става дума за космически изследвания и прогрес.."Ето, това е основната причина, да напредват бавно нещата в тази сфера. И не само в нея. Целия технически и научен прогрес, е една политическа игра за надмощие, пари и лобита.Лошото е, че докато се загърбят тия игри, може и да сме се самоунищожили от алчност
35
10
 
16
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Тесла е "първата лястовица" на колата на бъдещето. През 2021 Мъск ще пусне и модел "без шофьор". Ракетите за многократно използване са вече факт. Зарядни станции за ел . автомобили никнат като гъби из целия ЕС. А руснаците имат за "екстра" фарове за мъгла на допотопната Лада Вестра/ Дача Сандеро/
34
7
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
българина е странно семе. кара 20 годишен форд, пуши ай-кьос, и през екрана на ай фон втора ръка(може би краден), фуло илън мъск, че батериите на тесла се палят, и че космическата му програма (до момента успешна) била фалшификат.
33
1
 
3
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
До о-даа, ти си от тия дето си мислят, че щирлиц е историческа личност, и че тони монтана млато "оригинално бело" по време на снимките на филма. "Верно е, даваха го по телевизора". читалищна работа.
32
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До U S поговоркаТази поговорка къде я чу? От алкохолиците на пейката пред блока ли? Защо вместо да повтаряте едни и същи простотии не взмете малко да се образовате по темата?
31
5
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
е как така, нали Рогозин рече, че ше ги товарят на батути. Кви са тия своеволия?
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз все още не разбирам какво е това деление американци руснаци когато става дума за космически изследвания и прогрес... тук не говорим за оръжия говорим за човешката раса и следващите и стъпки в космоса защото много се съмнявам спейс екс да спре до тук.
29
14
 
10
 
! Отговори
U S поговорка преди 5 години
Говорим как ще превземем Марс,а още не сме кацнали на Луната!