Космическият кораб "Дракон" се скачи с МКС

"Спейс Екс" се доближи до целта си да прати хора в космоса
3 мар 2019 15:15, Елка Василева
156
Космическият кораб "Дракон" се скачи с МКС
Снимка: БТА

Космическият кораб "Дракон" на компанията "Спейс Екс" успешно се скачи с Международната космическа станция (МКС), съобщиха световните информационни агенции.

По този начин американската компания се доближи до целта си да изпрати хора в космоса.

Още по темата

От компанията на предприемача Илон Мъск оповестиха, че това успешно скачване е първото за космически кораб за търговски полети, проектиран за екипаж.

"Дракон" бе изстрелян вчера с ракета "Фалкон" от космическия център "Кенеди" във Флорида. Мисията без екипаж дава възможност на "Спейс Екс" да покаже, че може да построи космически кораб, който да отведе хора в космоса.

Корабът ще остане 5 дни скачен за орбиталната станция, преди да се върне на Земята следващия петък. "Тестовият полет е много важен. Готвим се да изпратим американски астронавти с американски ракети в космоса от американска територия за пръв път, откакто бяха преустановени полетите на совалки през 2011 г.", заяви наскоро директорът на НАСА Джим Брайдънстайн.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
4
 
! Отговори
стар пожарникар преди 5 години
До наблюдаващотдалечПроСТО-То, добро разбиране!
67
8
 
11
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
Пич за 2018 сащ имат 23 извеждания на товари в космоса , Китай 22 . Русия 12 от които 6 платени от сащ....като спрат плащането Ко правим панимаеш
66
13
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Мъск успешно върна Щатите в петдесетте години на миналия век..Когато започваха първите стъпки в космоса.Руснаците поне използваха кучето Лайка,тоя симпатяга е турил манекен..И какво стана с "грандиозния успех" на янките?.."Ходенето по Луната","Совалките","невероятния "Сатурн 5","Иигъла" и всичко останало?Сега започват отначало!!!!....Както отбелязах,нещо гнило има в тия работи!..Трилиони похарчени за..НИЩО..явно освен за шоута тия не стават за нищо сериозно..
65
6
 
6
 
! Отговори
Питанчев преди 5 години
До АнонименА ти сигурно си *** в семейството . Да, НАСА е държавна агенция която получава държавно финансиране за да финансира частни компании които да и свършат работата . ЗАЩО? Там в НАСА да не са сакати , че да не могат тези изследвания и разработки да си ги свършат сами ? Замисли се малко Тръмпопитек .
64
11
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Не казвай "хоп" преди да си скочил!"На Мъск устата му е голяма,но от манекен до жив човек май има известна разлика..така че тия долу със "сметките" да не бързат!
63
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роскосмос има предплатени 2 полета с американци и след това нищо. Договорът не е подновен. Получаваха по 82 млн на място. С дракона целият полет ще струва 88 млн, 22 на място при 4 астронавти на бордаБез паричките от Америка руснаците ще гледат космоса през телескопите от времето на соца.
62
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрахте ли ,че има само една космическа държава и това е САЩ ? Къде бутате русия при големите немога да разбера ?
61
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 42именно! сащ работят с ресурси от цял свят, докато русия прави нещо, въпреки всичките санкции, саботажи и съпротива от запада! браво на русия!
60
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Готвим се да изпратим американски астронавти с американски ракети в космоса от американска територия, като всички части са произведени в китай, за по евтинко! то не е само да ги пратите, ама ще трябва и да ги върнете!
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре, че не бутна МКС и не я прати при теслата, която прелетя покрай марс и отлетя в открития космос!
58
10
 
8
 
! Отговори
Питанчев преди 5 години
Защо ли НАСА получава държавно финансиране за да финансира частни компании като СпейсХ и Боинг за да изведат космонавти поне в околоземна орбита ? Защо НАСА не споделя космически технологии с тези компании или защо САМА не си направи ракетата , двигателите , и не си обучи космонавтите ? Защо НАСА която има огромен бюджет и десетилетия опит дори и в изпращане на хора до Луната сега действа все едно че е започнала да функционира едва вчера ?Не че нещо, за един прЕател питам .......
57
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Илон Мъск печели конкурса на НАСА през 2014 г. и получава 2,5 млрд долара. За 5 години прави ракета за многократно използване, която носи 4 човека + 2000 кг товар.Роскосмос получи поръчка от руското правителство да направи свръхтежка ракета. Бюджет 1 трлн рубли - 13 млрд долара. Руският народ сега се пита как ще успеят да откраднат толкова много пари при положение че заплатите в Роскосмос са в пъти по-ниски отколкото в НАСА.
56
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 44"Фактът, че ЕДНА частна компания струва колкото половината БВП на Русия би трябвало да ти говори красноречиво." да съвсем красноречиво ми говори, че се краде, ама яко! да дадат такъв бюджет на организация, която тепърва открива топлата вода е направо лудост!
55
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До US феноветеКухи матрошки, само това ви остава. Да се надявате другите да се провалят.Нещо ново в космоса от Русия в последните 30 години?
54
12
 
4
 
! Отговори
До US феновете преди 5 години
Не бързайте да се радвате Все пак тази тенекия (празен варел) трябва и да се върне нормално, а не като последната совалка. Нищо лично !
53
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 666А совалките кой направи? 135 полета, кораби за многократна употреба. Защо някой друг не направи нещо подобно?За съжаление станаха аварии, 14 астронавта загинаха, но като техническо постижение е достойно за уважение.А руската космическа програма кой я направи? Добре че бяха същите немци плюс един украинец.
52
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52Ако се явиш на конкурс за глупост първото място ти е гарантирано. Сефте чувам икономика която да е 50 г. в рецесия и да е първа в света , далеч преди всички.
51
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това "търкаляне по надолнището" го слушам вече близо 50 години."Само че преди 50 години американската икономика изпадна в рецесия при 35% дълг спрямо БВП, а в момента дългът е 108% и расте с чудовищни размери всяка година. Ако си включиш ограниченото мозъче ще видиш картинката.
50
5
 
10
 
! Отговори
до 46 преди 5 години
До до 44Това "търкаляне по надолнището" го слушам вече близо 50 години. Още от времето когато"Работническо дело" ни "обясняваше" как моряците от 6-ти са мъртво пияни на пристанището в Пирея от.........................Кока кола:)) Ако руските *** много настояват ще им посоча и дата на парцала/вестника/
49
11
 
8
 
! Отговори
666 преди 5 години
Преди години германците създадоха ракетите на САЩ, ама те измряха и когато американците се опитаха да правят ракети се провалиха напълно. Добре, че дойде един южноафриканец та да имат краварите пак ракети.