Митничари откриха 7 кг сребро в чанти с двойно дъно на Лесово

Контрабандата била в румънска кола, стойността й над 26 000 лв.
6 мар 2019 23:00, Анисия Иванова
7
Митничари откриха 7 кг сребро в чанти с двойно дъно на Лесово
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха почти 7 кг контрабандно сребро на Лесово. 2173 броя сребърни накити с общо тегло 6645,79 грама са били открити в двойно дъно на две пътнически чанти, съобщиха от Агенция "Митници".

Недекларираното сребро е пренасял румънски гражданин с лек автомобил. Той е пристигнал на МП Лесово на 4 март около 20,30 часа вечерта на трасе "Входящи леки автомобили“ от Турция за България. Пред българските митнически служители е заявил, че не внася нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка митническите служители откриват в пригодено двойно дъно под хастара на две пътнически чанти на шофьора 1098 броя пръстени, гривни, брошки, синджири и медальони и 1075 чифта обеци от бял метал с маркери за сребърни изделия. Извършената експертиза от вещо лице е потвърдила, че изделията са от сребро проба 925. Контрабандните сребърни накити на стойност 26 583 лв. са иззети. Срещу шофьора на автомобила, румънски гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон.

Навръх националния празник 3 март митнически служители от ГД МРР Калотина открили 248 грама златни изделия – гривни, обици, колиета и пръстени. Те са били в дамската чанта на пътничка – българска гражданка, в лек автомобил, напускащ от страната. По случая е съставен акт по Валутния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: митничарисреброЛесово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Тия митничари за 26 000 лв. са стровили деня на хората.
3
0
 
2
 
! Отговори
??? преди 5 години
Тия какво се разработиха предизборно
2
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Откога среброто поскъпна толкова, че да заинтригува и митничарите....освен ако не са антики, но такова не разбрах..Иначе , дайте го насам: )
1
0
 
8
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Браво на митничарите.Не са имали късмет ромънците,защото не е имало рожденник от смяната,за да му съберат пари за нов лек автомобил!