Отвлякоха шестокласничка да я омъжат за 14-годишен

Момичето нападнато посред бял ден, сред свидетелите бил и полицай
46
Отвлякоха шестокласничка да я омъжат за 14-годишен
Снимка: Булфото, архив

Ученичка в шести клас на основно  училище в село Тъжа е било отвлечена посред бял ден пред очите на десетки свидетели, за да бъде омъжена за 14 –годишен тийнеджър, съобщи кметът Цвятко Балабуров пред "Монитор“.

Случката се разиграла малко след 9 часа на 5 март. Тогава 13-годишната е била отнесена на ръце до автомобил, с който пристигнали участниците в отвличането.

Целият инцидент е бил документиран на видеозапис.

Сред безучастните наблюдатели на случилото се имало и униформен служител на МВР, твърди кметският управник.
Никой обаче не се намесил в разразилата се свада между двата ромски рода.

От апелативната прокуратура в Пловдив съобщиха, че старозагорските магистрати са наблюдаващи на образувано разследване заради сигнал за отвличането на непълнолетно лице с цел сключване на брак без негово съгласие.

Полицаите са открили момичето в съседно село, след като близките му се оплакали, че е отвлечена.

Установени били 4 лица, от които три непълнолетни момчета и мъж на 34 години, които са участвали в похищението, както и леката кола, с която са се придвижвали.

Предстояло те да бъдат привлечени в качеството на обвиняеми, иззети били и видеозаписите, по които щяло да се извърши техническа експертиза. Назначена била и съдебномедицинска експертиза. От прокуратурата напомнят, че за подобно престъпление е предвидено наказание  лишаване от свобода за срок от 7 до 15 години.

По думите на кмета Балабуров отвлечената и отвлеклите я са от два ромски рода, които от години живеят в Тъжа. Те били около 400 души.

Това не било първи случай за отвличане и свади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
ВИНОВНИ ИМА. преди 5 години
НАМИРАТ СЕ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.ЗНАЕ СЕ КАКВИ ИКОНОМИЧЕСКИ И СЪДЕБНИ МЕРКИ СА НУЖНИ.НО НЕЩО ЛИПСВА- ДЕПУТАТИТЕ СЕ "РАЗСЕЙВАТ" ОРГАНИЗИРАНО.ЖАЛКО ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВАТАУМНИТЕ ВЕЧЕ ГИ НЯМА-ПРОБЛЕМИТЕ ОСТАВАТ НА ОСТАНАЛИТЕ ДОКАТО И ТЕ НЕ ПРОУМЕЯТ И ПОУМНЕЯТПРОЦЕСЪТ "ПРОУМНЯВАНЕ"Е В АКТИВЕН СТАДИИ - НАЙ ДОБРОТО ОТЛИТА СЛЕД МАТУРИТЕ.
22
0
 
0
 
! Отговори
гл%пости преди 5 години
До АнонименПо-голяма тъпотия скоро не бях чел: "Тошо ги докара тук и им създаде самочувствие, както и представа, че сме им вечно длъжни да им осигуряваме прехрана! Така Тошо си създаде контингент от фенове, които да го подкрепят срещу интелигентните и инициативните, от които Яшар Правешки и бандата му се страхуваха като дявол от тамян"
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще забранят социалните помощи на непълнолетни родилки?
20
0
 
4
 
! Отговори
Питащият преди 5 години
Дали биха посмели, ако насилието над жени и деца се наказва със кастрация?
19
0
 
9
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Колко ли помощи прилапват тия 400 същества на месец?!! Плаша се.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Два рода от 400 души?"Ти смятай - то не може да си запомниш всичките роднини. Затова и се женят за братовчедките си... хахахаха.
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Културните особености на Електората!
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Младоженеца не знаел откъде да подхване малката булка и извикал брат си " Бате ела ***,после аз ще продължа....."
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Два рода от 400 души??? Ами то цялото село колко са?
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С предотвратяване на отвличане и се оправя бъдещето. Тоя е още непълнолетен как и от къде ще има пари да се грижи за нея?
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за закон е! Е ако се бяха намесили и предотвратят отвличането подсъдно ли е ?
12
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигнализират в полицията вместо да почерпят?!Тези не са добре. Момето е таман на възраст за омъжване, след 1-2 години никой няма да я иска, стара мома.
11
6
 
21
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Нормален ден в светлата демокрация, празнувайте евроценностите ;) !!!
10
3
 
24
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Писна ми от неграмотници госпожо Камеля Цветанова, какво значи, че никой не се е намесил. Да ви светна това се нарича саморазправа и самоуправство и се преследва от законът. Сметка може да се търси само на пазителя на реда - униформеният полицай. Вдигнете си малко нивото госпожо пседвожурналист.
9
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До zeusПърво Тошо ги докара тук и им създаде самочувствие, както и представа, че сме им вечно длъжни да им осигуряваме прехрана! Така Тошо си създаде контингент от фенове, които да го подкрепят срещу интелигентните и инициативните, от които Яшар Правешки и бандата му се страхуваха като дявол от тамян.
8
1
 
26
 
! Отговори
Какво да се направи? преди 5 години
Лишаване от гражданство на цялата фамилия, приела непълнолетно или малолетно момиче за снаха.До 16 г. са ДЛЪЖНИ да учат, после - ако не им се учи - ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАДЪЛЖЕНИ да усвоят някаква професия. Чак след това да създава семейство.Който създаде дете, без да е осигуряван и без да има средства да го изхрани сам, да бъде наказван със затвор и тежка глоба.Ако няма пари, да отработва. Да отработва и издръжката на детето си, което ще е в социален дом докато безотговорните родители са в пандиза
7
2
 
19
 
! Отговори
Даааааа преди 5 години
И тука ли ПОЛИЦАЙ е замесен, ееееееееее!Е*х ти държавата. Какво става?КЪДЕТО ИМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - ПОЛИЦАЙ Е ЗАМЕСЕН!" Родната полиция ни пази " .............. *х ти държавата!
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато "сивите гълъби" са ,нечий електорат,така ще е! Ще си правят всички противозаконни неща,характерни за природата им, а опърпания и беден БЪЛГАРИН само ще гледа отстрани! Жалко!
5
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се приеме Истанбулската конвенция и нещата ще се оправят.
4
29
 
19
 
! Отговори
meus преди 5 години
Културни особености на електората на бсп-дпс