Челси взе своето, Арсенал с издънка в Лига Европа

Интер изпусна дузпа и изтърва Айнтрахт в Германия
Обновена: 8 мар 2019 10:32 | 8 мар 2019 10:30, Красимир Ангелов
1
Челси взе своето, Арсенал с издънка в Лига Европа
Снимка: БТА

Челси победи Динамо Киев с 3:0 в първа среща от 1/8-финалите на Лига Европа, играна на стадион "Стамфорд Бридж" в Лондон.

Футболистите на мениджъра Маурицио Сари стигнаха безпроблемно до успеха, след като Педро откри резултата още в 17-ата минута, което даде нужното спокойствие на "сините" от Лондон. През втората част Уилиан (65') се разписа от пряк свободен удар, а в края на мача Калъм Хъдсън-Одой оформи класическия резултат.

Така Чалси със сигурност ще замине за Киев със завидно спокойствие. Реваншът на стадион "Олимпийски" е на 14 март от 19:55 часа българско време.

На обратния полюс обаче се представи другият лондонски отбор - Арсенал. Рен шокира неприятно "артилеристите" в първата 1/8-финална среща от Лига Европа между двата тима и постигна успех у дома с 3:1.

Иуоби откри за гостите още във 2-ата минута, но в 41-ата Сократис получи втори жълт и респективно червен картон и остави лондончани с човек по-малко. Това се оказа фатално за гостуващия тим и само минута след картона Бурижо с хубав удар от границата на наказателното поле успя да изравни резултата.

В 65-ата минута Кошчелни си вкара автогол и така донесе обрата на домакинския тим. Сар довърши клетите лондончани в 88-ата минута.

Айнтрахт Франкфурт и Интер пък завършиха 0:0 в първи мач от 1/8-финалите на Лига Европа, игран на "Комерцбанк Арена".

Двата отбора си размениха по едно полувреме, като "нерадзурите" започнаха по-добре. В 22-ата минута обаче Марсело Брозович пропусна дузпа, спасена от вратаря Кевин Трап.

След почивката германците имаха по-добрите положения за гол, но Самир Ханданович спаси всичко възможно. Така развръзката ще се реши след седмица на "Джузепе Меаца".

Всички резултати от играните снощи мачове в Лига Европа четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари