Професия "Лекар": Отиваш да спасяваш живот, а те замерят с камъни!

Поредно нападение над медици, този път в Бургас
70
Професия "Лекар": Отиваш да спасяваш живот, а те замерят с камъни!
Снимка: Булфото, архив

Отново агресия над екип на Спешна медицинска помощ. Нападението е станало снощи в бургаския квартал "Рудник”, предава bTV.

Още по темата
По думите на д-р Галина Нинова, екипът се отзовава на сигнал за безпомощна родилка, а е посрещнат с камъни на адреса. Споделя, че чувства обида.

"Съпругът на родилката хвърли камъка, при което даже и майката на родилката от счупените стъкълца нарани ръката си”, каза д-р Нинова.

От удара е счупено задното стъкло на линейката. „Ако не беше затворена задната врата, можеше камъкът да удари шофьора на линейката по главата”, заяви медикът.

Нападателят е задържан в полицията. След дълги години работа, спешните медици се замислят дали да продължат да работят като такива.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: Бургаснападениелекар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Това не са лекари, това са алкохолици, които се возят в линейки пияни постоянно, не могат един адрес да намерят, какво остава за качествена първа помощ. Да не дава господ повод да чакаш спешна помощ, казват ти че нищо ти няма и да си почиваш, на следващия ден отиваш в Пирогов и ти казват че е трябвало да дойдеш веднага и че сега е късно за шиене. Междувременно осигуровките ти текат и всеки месец одържат пари за да могат тея безполезници да паразитират...
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рудник стана Меден Рудник
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четейки коментарите мога смело да заявя. Има надежда за България. Хората са променили мисленето си. Повечето пишат " Лекарите работят само за пари" Това означава, че всички вие : инженери, адвокати, шофьори, продавачи, монтьори, майстори и т.н, бихте работили без пари, ако клиентът ви каже, че няма пари.Защото са ме учили, че ако имаш изисквания към другите, трябва да дадеш личен пример.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страшно. След 10-ина години, лекарите в България ще се индийци, пакистанци, нигерйци и т.н Само че, те не са ....и като нашите. Само ако гъкнете, ще ви отрежат главата. Тогава вече, няма да има недоволни от бялата мафия.
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всички недоволни : ходенето на лекар не е задължително.Има шамани, баячки, интернет, БГ мама.
38
4
 
8
 
! Отговори
колега преди 5 години
Стойте си в Бг да ви бият ,уважаеми колеги,и да опъвате безплатно каиша.Поздрави от Швеция!Тук не е рая,но в сравнение с Бг изглежда така.
37
13
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
В статиите за бити лекари как никога не стана дума за това как се е стигнало до боя? Щото винаги си има причина, независимо дали ще я харесаме или не. Доста от лекарите в Бг са груби и високомерни, що да потърсим причината и в тях?
36
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лекар.Зависи на какви или на какъв ще попаднеш.Всичко е късмет.Има лекари които не прават разлика между аналгин и асперин.Да не попаднеш на такъв,защото си пътник.Много от тях си купуват дипломите.
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа, особено тези в сферата на кардиологията, където клиничните пътеки са много добре платени, сигурно вече карат Майбах.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До лекарСъжалявам, че така се чувстваш, наистина много жалко. Прави ми впечатление, че чета това за "пребития" с атласа на Синелников, във всяка новина свързана с лекари, заплащане и бой, явно наистина си много разочарован.
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАКРИЛЯНИ ОТ ГЕРБ -----По-точно от ДПС, с които твоята партия БСП управлява 5 мандата.
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са осигурени и трябва да платят 2000 лева за линейката.
31
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАКРИЛЯНИ ОТ ГЕРБ
30
9
 
3
 
! Отговори
Евтаназия до "П преди 5 години
"След 50 г. всеки трябва да има право на избор как да си отиде от този свят."Чети, не те знам на колко си, но в трети клас се прави анализ на текст.Може много да си живял,но е важно да остаряваме като: "Катедрали, а не като ***".Норвегия и Холандия са светлинни години пред БГ.Айде със здраве и си остани със "зелетата, чепове и пуберите"Много зелки трябва да изядеш, докато осъзнаеш, че младите хора са бъдещето на БГ, и избягахме от БГ, заради такива като вас, "чепове и зелета".
29
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
Да ви кажа Бате що си мълчи при тия случай. Ем е популист голем и с кеф би угодил на хората да смаже този вид престъпност. Мълчи си щото а е промрънкал а са му спрели парите от Брюксел и тогава Главбулгарстрой, ГПгруп, Водстрой, Трейс и другите му работодатели ще го уволнят на мига.
28
5
 
6
 
! Отговори
AZ преди 5 години
До На Иван брат му---------------------------------------За 700 лв заплатка сам си лекувай кризата.
27
0
 
24
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
Евтаназия значи !? След 50 години!?!? Ти в кой клас си бе момчурляк че човек на 55 години примерно го имаш за ,,престарял"Вие пуберите от интернет поколението ,наистина не ставате и ч.п за зеле.Ти наясно ли си с реалния живот ,бе мочко???
26
4
 
25
 
! Отговори
разбирач отвътре преди 5 години
Има много лесно и бързо решение което не струва пари на бюджета!Спешно се криминализира нападението на лекари.Безусловно.Наказанието трябва да е незабавно и да включва финансов елемент.Хвърлил камък- глоба от 3 000лв+ затвор 2 месеца.Като трите хиляди отиват при лекаря-обезщетение за вредите.И това е.А да хвърлят.И лекаря ще бъде удовлетворен.
25
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оказва се, че омразата на някои люде може да бъде по-силна дори от инстинкта за самосъхранение. Това е опасна игра по тънък лед. Лекарите няма какво да ги мислим - онези от тях, които оцелеят, не ще се върнат повече тук. Но другите - онези, които замерват с камъни редовите граждани, скоро няма да има по кого да ги изсипват...освен по самите себе си.
24
10
 
14
 
! Отговори
препатил преди 5 години
Не одобрявам това което се е случило, но някои от така наречените лекари от бяла мафия ЕООД са направо за претрепване.