1,8 млн. жени в китайска база данни. Име, адрес... Готова за разплод?

Засега не е ясно за какво се използват данните
11 мар 2019 21:15, Боряна Павлова
22
1,8 млн. жени в китайска база данни. Име, адрес... Готова за разплод?
Снимка: Reuters, архив

Интернет е наистина необятен. В това може да ви увери Виктор Геверс, датски интернет експерт, който работи за неправителствената организация GDI.

Наскоро Геверс се е натъкнал на китайска база данни, която съдържа лична информация на над 1,8 млн. жени, включително техните телефонни номера, адреси и скандалния статус "готова за разплод".

През уикенда датчанинът сподели цензурирани снимки от базата данни в Twitter. В нея има данни освен за пола, възрастта, образованието и брачния статус колона с категория "Breed Ready".

Вероятно става въпрос за лош превод от китайски термин, който описва дали дадена жена има деца или е в детеродна възраст, отбелязват наблюдатели.

Базата данни е била бързо свалена, твърди Геверс пред Guardian.

На фона на спадащата раждаемост в Китай, този пробив в сигурността е тревожен. Активисти за правата на жените и критици на стриктните китайски закони за раждаемостта се притесняват докъде би стигнало правителството в стремежа си да окуражи жените да раждат.

Не е ясно дали базата данни не е била свързана с приложение за запознанства, правителствен регистър или друга организация или компания.

Геверс, който преди е разкривал база данни на компания, която е следила над 2,5 млн. души в Синдзян, обясни, че все още работи по потвърждаването на достоверността на данните.

Средната възраст на жените е била 32 години, като най-младата е на 15, обяснява датчанинът. Почти 90% от всички записани жени са били описани като "неомъжени" и 82% от тях са с местожителство в Пекин.

 

 


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Жокер

Гръмни си баааа!
13
0
 
3
 
! Отговори
Жокер преди 1 месец
На тия дето тука им потекоха лигичките като прочетоха че имало китайки годни за разплод ... Абе , льоьовци , вие нормално българско или ромско момиче не можете да си хванете дето са около вас , че на китайки се точите . Хахахах . И кво викате - Само ни ги ДОКАРАЙТЕ тука да видите кво ги праиме ..... Хахах Машини....... Готови за разплод..... Гооолеми тарикати .... ама щото са далеко и няма как да дойдат , а пък и защо ли да искат да идват ....
Ай сега, марш при мама да ви трие сълзичките .
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да дойдат тук тези момичета и да се даде на всяко самотно момче по едно или две. По добре да станем половин китайци отколкото да ни превземат ц иганите и да се превърнем изцяло на ромуланя
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ням лошо! Човек да си купи женичка, дето го слуша и не шава много!
10
3
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Най вероятно става въпрос за грешна инерпретация на китайския превод с което и "хакера" се съгласява . Всъщност , той дори не знае от къде точно идва тази база данни. И твъди че това е една от 29808 незащитени бази данни на Китайската инернет зона . Като казва че САЩ са шампиони в това с 45320 незащитени сървъри .
Естествено медиите , обикновенни болни мозъци и сеирджиите ще допринесат за много и всевъзможни пикантни подробности за новината всеки според психическото си отклонение .
9
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Хитлер ряпа да яде пред китайците...
8
6
 
18
 
! Отговори
Тъпи преди 1 месец
По добре в Африка и Латинска Америка да намаляват раждаемостта .Китайките и Японките са хубавички и да раждат повече момичета .
7
7
 
10
 
! Отговори
РАДОСТНА ВЕСТ преди 1 месец
ОТЛИЧНА НОВИНА.
Е МАЛКО "УПОТРЕБЯВАНИ" ТЕЗИ НА 32-НО НА СНИМКАТА ИЗГЛЕЖДАТ ДОБРЕ.
КЪМ " АЛИ БАБА" ИЛИ КЪМ "АЛИЕКСПРЕС" СЕ ПОРЪЧВАТ
МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ПОРЪЧА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА
ДОСТАВКИТЕ ИМ СА СЛЕ 20-30 ДНИ ОБИКНОВЕНО
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До сериозно

И аз искам това, да зная! Защо с ти дали минус... За мене е необяснимо!
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Китайците на инглиш си пишат джейсона...
4
4
 
27
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
В Китай произвеждат всяко едно нещо,за което има търсене.Ако са нужни деца-и деца ще произведат.То поне не е трудно,въобще.Е,ако целят по-качествен материал-ще се напънат малко.
А това,че на Запад някой си лаел-едва ли ще ги развълнува много.
3
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докъде би стигнало, първо всички феминистки организации се изселват в Африка. там ще са много по-полезни. после хора с IQ, ръст и физическа сила в долните 20% се спират от възпроизвеждане за да продължи еволюцията в правилна посока.
2
7
 
2
 
! Отговори
Сериозно преди 1 месец
А колко струват?
1
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и какъв е проблема ... ние българските русофили също сме готови за разплод от нашия любим вожд и учитель товарищ путин