Ден без ток във Венецуела е равен на 500 обрани магазина

Търговците искат властите да възстановят реда
14 мар 2019 07:56,
32
Ден без ток във Венецуела е равен на 500 обрани магазина
Снимка: Reuters

Над 500 магазина бяха разграбени във венецуелския град Маракайбо по време на голямата авария с електроснабдяването, обяви вчера сдружението на търговците, които поискаха от властите да възстановят реда, съобщи Франс прес.

Още по темата

В комюнике Националният съвет на търговията и услугите изрази съжаление за "безнаказаността, с която групи хора, възползвайки се от кризата с електричеството, разрушиха съоръженията на основния търговски център в Маракайбо и други 500 магазина", пише БТА.

В столицата Каракас също се съобщаваше за разграбени магазини, но броят им беше несравним с мащаба на мародерствата в Маракайбо, отбелязва агенцията.

От вторник електричеството постепенно се възстановява в Каракас и повечето щати, но продължава да няма ток в западните части на страната.

Според института за икономически анализи Екоаналитика аварията с електроснабдяването, продължила шест дни, е струвала близо 875 милиона долара на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че за какво им е ток ? Нали имат светъл социализъм..
4
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При социализма има сигурност, да знаете...
3
5
 
7
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 5 години
Как виждат какво да разграбят в тъмното? Интересно. А и батерии няма.
2
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде, хайде... то пък в София сигурно щеше да е по-различно, ако толкова време няма ток... Махалите щяха да се обзаведат с всичко необходимо.
1
9
 
14
 
! Отговори
анонимен. преди 5 години
Аре честита цветна революцийка. Сега ще дойде марксист на власт назначен от ЦРУ. Мадуро ще му пържат топките на живо. Тиичкайте за пуканки и бира.