САЩ и Канада с нови санкции срещу Москва

Русия да спазва териториалната цялост на Украйна, искат те
Обновена: 15 мар 2019 22:27 | 15 мар 2019 22:22, Анисия Иванова
55
САЩ и Канада с нови санкции срещу Москва
Сkимка: Reuters

САЩ, в съгласие с Европейския съюз, Австралия и Канада, днес наложиха нови санкции срещу руски физически и юридически лица заради "продължаването на агресията им" срещу Украйна, предаде Франс прес.

Санкционирани са шест физически лица и осем руски компании, сред които оръжейни компании. Те са включени в санкционния списък заради атаката срещу украински кораби в Керченския проток край Крим през ноември миналата година и заради подкрепата за проруските сепаратисти в Източна Украйна.

Сред санкционираните физически лица има четирима руски представители на националната служба за гранична охрана и на бреговата охрана, замесени в атаката срещу трите украински кораба в Керченския проток. Санкциите предвиждат замразяване на авоари и забрана за търгуване със санкционираните.

"Призоваваме Русия да върне на Украйна конфискуваните кораби и да освободи задържаните членове на екипажа и да спазва суверенитета и териториалната цялост на Украйна", се казва в изявление на Държавния департамент. Двадесетте и четирима украински моряци са в руски арест след инцидента в Керченския проток.

В изявлението на департамента се припомня, че откакто "Русия е започнала кампанията си на агресия срещу Украйна" и окупацията на полуостров Крим, САЩ и техните трансатлантически партньори "показаха твърдото си противопоставяне на незаконните руски дейности, в това число и атаката в Керченския проток".

Същевременно ТАСС съобщава, че Канада е внесла в списъка си с антируски санкции 114 физически лица и 15 компании. Агенцията се позовава на изявление на канадската външна министърка Кристия Фрийланд.

В частност под канадските санкции попадат ръководителят на руската държавна нефтена компания Роснефт Игор Сечин, ръководителят на банката ВТБ Андрей Костин, бизнесменът Игор Ротенберг, пълномощният представител на руския президент в Южния федерален окръг на Руската федерация Владимир Устинов и директорът на руската гвардия Росгвардия Виктор Золотов. В санкционния списък попадат и компаниите Туполев, МиГ и Сухой. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
0
 
! Отговори
чарли преди 5 години
До Крим не е руски:.....***...
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рускините досега бяха доволни на 40 левчета на час. С новите санкции ще паднат на 30 лв.Не е лошо.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Запада подкрепя анексията на Крим от диктатора Хрушчов, който заплаши световния мир и Кенедито зарева по телевизора от страх и ужас. Това ли им е демокрацията, че подкрепят диктатори по света, които анексират Крим?
37
3
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До бай ганюАми щом не си разбрал досега, трудно е. С две думи: Крим е несбъднатата мечта на американците да си направят военна база там, че да контролират акваторията на Черно море.
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върнете всичко на Испанската империя. Колумб откри Америка за Испания. Има споразумение на папата, че всичко принадлежи на Испания, Португалия.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хрушчов анексира Крим, Путин го прие обратно след референдум и гласуване на парламента и правителството на Крим. Кога е имало референдум за анексирането на Крим от Украйна?
34
2
 
8
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 5 години
А ние от ЦК на БКП искаме САЩ /ФАЩ/ да спазват териториалната цялост на държавата Мексико и вместо да изграждат стена,да върнат шестте южни щата отнети насилствено от Република Мексико ! Мексоко-SI,янки-NO !!!
33
25
 
6
 
! Отговори
Крим не е руски преди 5 години
Подкрепям с две ръце и три крака. Време е да се забрани за ВСИЧКИ с руски паспорти да влизат и живеят в ЕС и САЩ и техните поддръжници: куфар,гара,Сибир.
32
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкциите правят русия по-силна. Колкто повече санкции толкова по-добре...
31
7
 
21
 
! Отговори
Д преди 5 години
Ха ха от санкции май полза няма страда ес
30
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Санкциите ще ги направят по силни..........ама друг път.Да им е честито.
29
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трюдо джендърофила и той бетер наш Плювню.
28
6
 
29
 
! Отговори
Derstreichholz преди 5 години
Ако щете им забранете да изнасят всичко. Крим ваш няма да стане.
27
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типична проява на двоен морал. Украинските кораби навлязоха в териториалните води на Русия, за което Русия е виновна. Действията на Русия отговарят на международното морско право и това го признаха и неруски юристи в тази област, но какво значение има това. Русия трябва да се обвинява за всичко.
26
5
 
33
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Този вид санкции и декларации вече предизвикват само недоумение и досада,а у някои руснаци -насмешки и подигравки.Няма как истеричните призиви на държави като Австралия и Канада да се приемат на сериозно,защото те само повтарят казаното от САЩ по един недостоен начин!Даже Путин не издържа и нарече подобни призиви "подхрюкивание" т.е.квичене и грухтене на малки прасенца!?
25
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъртата вещица-рептилка Елизабет Втора жива ли е или пукна???Тя се води и кралица на Канада................рептилката...............ама те рептилите живеят по 100 години .............Сорос и той е рептил!!!
24
10
 
33
 
! Отговори
za Ukrajna преди 5 години
В Източна Украйна фашистите и бандеровците от Киев убиват руски деца, жени и мъже.................води се истинска война срещу руснаците............това се нарича геноцид и етническо причистване!!Така че лицемерните западняци да замълчат............защото те са виновни, те инсталираха Потрошенко в Киев.............това беше незаконен преврат!!
23
8
 
27
 
! Отговори
до 17 от славянин преди 5 години
Питай чичовците си Напальончо и Адолфчо кое и е силното на Русия, дж.нд.р.ст слузест!
22
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кого плаши Канада само не знам. Че е голяма държава , така е, но половината е под снега. Общо взето е 18 милиона човека, половината от които живеят в горската пустош. Говори се че много дървари пропадат без следа във вътрешността и подозренията са че във вътрешните и северните части човекоядството си го има. Но властите там мълчат. Русия е по-цивилизована. Имат няколко града с по-читаво население, другото е "тъмна Индия". Канада????
21
6
 
38
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 18: Силата на Русия е в патриотизмът на руския народ. Затова колкото и да се пенявят в САЩ, Канада и Великобритания, от Русия ще получат само с'реден п'ръст.