Два поредни дни: Баба оставя пари на ало апаши в Монтана

Жената им дала 7200 лв., участвала в МВР операция
20 мар 2019 17:30, Анисия Иванова
14
Два поредни дни: Баба оставя пари на ало апаши в Монтана
Архив: Булфото

Поредна телефонна измама е станала в Монтана - 63-годишна жена е дала спестяванията си от 7200 лв. на ало измамници, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В понеделник мъж се обадил на домашния телефон на жертвата и се представил за  служител в полицията на име Стефан Попов. Съобщил й, че се провежда акция срещу телефонни измамници и е нужна нейната помощ за залавянето им. Жената  трябвало да даде наличните си пари, след което щели да й бъдат върнати.

Около 19.00 часа в понеделник жената оставила портмонето си с 1200 лева до пейка в близост до магазин "Кауфланд" на бул. "Трети март". На другия ден - вторник, тя оставила и хартиен плик с 6000 лева в градинка, намираща се срещу диетичен стол на бул. "Трети март". Впоследствие установила, че е станала жертва на телефонна измама.

Образувано е досъдебно производство в РУ - Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Парите очевидно не са и трябвали, защо се жалва?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От една страна всяка вечер повтарят по телевизията и каква е схемата, и че нито от полицията, нито от банката ще ти искат пари. Поне се обадете в полицията и питайте за подробности! От друга безработни на социални помощи си строят 5-етажни къщи, карат мерцедеси и са се окичили със злато като коледни елхи. А на нормалните хора им пращат справки от данъчното дори за продадени в интернет стари вещи.
11
0
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
Изобщо не е смешно. 7000 не някакво незнайно богатство. Да, хората там са бедни. Тези пари или са й спестяванията от цял живот или някое от децата й работи навън и й праща пари, а тя пести. И си държат парите вкъщи, защото баба ми ми беше направила спестовна книжка. На мен, на сестра ми и на двете ми братовчедки, и години се ограничаваха с дядо ми, за да има нещо да ни оставят. И през 90-те изведнъж банките фалираха и парите се изпариха. Естествено никой не беше виновен.
10
0
 
2
 
! Отговори
Велес преди 5 години
-Ми то.... Да кажем Пази Боже, щото...-А....пропо.... То тея, от полицията....Що не водят на отчет измамените? *** те са бъдещите разузнавачи на тихия фронт на сегашната демокрация... Цецоооо, земай се в руки... Вие от ГЕРБ това посяхте.... Жалко, че ние че го жънем, не Вие....
9
0
 
6
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Остави ти колко пари имала джобни, ами колко да си умен два поредни дни да ръсиш кеш? Че и 62! Тя млада тая баба, не е и пенсионерка дори. Живи да ги оплачеш в Северозапада - Монтанско. Имала -дала. И що държат пари под дюшеците? Информацията отде изтича? Мен що никой не ми ще пари? Нямам дюшек.
8
2
 
2
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
Да е жива и здрава жената още дълги години да храни тези умни и находчиви ,,хора". И моля ви не обиждайте на ,,апаши"-апашите са 240 и знаете къде са.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фейк нюз.Не им ли омръзна?За да могат после да реват - ми те пенсионерите нямат нужда от пари.ГАДОВЕ
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Наличните пари"! Факт! 7бона са джобни пари в северозапада, най-бедния район на Европа! Няма да се учудя, ако е инвалид и получава енергиини, и социални помощи. Помните вица за 8-те тогава милиона "факири", Тодор Живков и Индира Ганди.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е ало апашите да започнат да звънят на политиците, те са хората с пари, а не възрастните. Така ще се издигнат и те до тяхното ниво на наглост и безочие.
4
2
 
6
 
! Отговори
Браво преди 5 години
на мен като само от топлофикация ми звънят и ходя постоянно да им оставям по една торба жълтици , ама все не стигат и не стигат.
3
6
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Герберска пропаганда ..
2
0
 
16
 
! Отговори
Гърция преди 5 години
В Гърция се пробваха такива ало измамници и също хората си даваха парите, но само за една седмица ги разкриха, а тук никой не ги търси, за да ги хване или пък си плащат на полицията.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То вече няма какво да се коментра. Съмнявам се в страната да има човек, който да не е чувал за измамите. А и 63 години не е преклонна възраст.