Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе

Негово изказване насърчавало омраза към тях, твърдят те
Обновена: 21 мар 2019 09:58 | 21 мар 2019 08:03, Анисия Иванова
171
Мюсюлмани в Австрия искат съд за вицеканцлера Щрахе
Хайнц-Кристиан Щрахе. Снимка: Reuters

Най-многочислената мюсюлманска организация в Австрия поиска да бъде повдигнато обвинение срещу австрийския вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе за подбуждане към омраза, предаде ДПА.

Според Общността на ислямската вяра коментарите на Щрахе при негово публично изказване на 14 март насърчават омраза към мюсюлманите и мюсюлманските организации.

На този ден Щрахе взе участие в представянето на книгата на противоречивия германски писател Тило Зарацин "Враждебно превземане: Как ислямът пречи на прогреса и заплашва обществото".

Щрахе заяви, че във Виена съществуват радикални ислямски организации. Вицеканцлерът посочи, че в австрийската столица има 150 мюсюлмански дневни центрове, където деца се обучават да се превърнат в мъченици и се преобличат като бойци на терористичната организация "Ислямска държава".

Общността на ислямската вяра разкритикува и думите на Щрахе за това как насилието си е проправило път в мултирелигиозния Ливан.

"Гражданите мюсюлмани първоначално били миролюбиви, но щом броят им достигнал определен процент (от населението), започнали да действат по-агресивно - знаем за гражданската война", заяви Щрахе.

Председателят на Общността на ислямската вяра Юмит Вурал заяви, че тези изказвания са недопустими.
 "След терористичните нападения в Нова Зеландия Общността на ислямската вяра казва: Достатъчно", подчерта Вурал.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека е прав! Плюс това си е в родната страна, която е свободна и демократична и в която може да си каже каквото иска! На който не му харесва може да си отиде в Африка. Проблема е че хем мразят страните и хората им, хем не искат да ходят обратно в техните. Просто искат да си докарат всички обичай и начин на живот в чуждата страна. Да има джамии, да клечат по улиците и дюнерите и жените им да ходят с бурки. Да ама си в Австрия а не в Иран. Или се адаптираш, или се махаш
37
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най много хора досега са избити от християните,като почнем от кръстоносните походи,Алжир избитите от французите са 1,5 милиона,първа световна 14 милиона , втора световна 55 милиона ,Босна 250 хиляди,Ирак 1 милион,Руанда над 1 милион
36
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Исламат е религия на мира. Но .око за око зъб за зъб.
35
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мюсюлмански страни колкото искаш! Като не ти харесва си вземаш дърмите и си отиваш при твойте братя в Афганистан, Иран, Алжир, Мароко итн....ако си в Австрия, ще се адаптираш към техните закони и норми. Както правят много други чужденци. Не може да има такава върховна наглост, да налагаш по агресивен начин твоето в чужда страна! Да не ти харесва коледата, да протестираш че имало свинско в столовете на училищата, да имало джамии, помощи от държавите...още нещо не искате ли??
34
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да е написал нещо дет не е вярно? Истината боли ли или просто мюсюлманите смятате, че останалият свят е толкова ***?
33
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган казва за убиеца на мюсюлманите в Нова Зеландия,тоя да не мислите че е действал сам зад него стоят чужди разузнаватели,щял да вземат Константинопол както този убиец нарича Истанбул,елате чакаме ви както дойдоха дедите ви и ги изпратихме в ковчези ,става въпрос за войната в Галиполи кадето армадата кораби на Англия,Франция и други бяха потопени в морето
32
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИСЕЛВАЙ В АНАДОЛА
31
31
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо разпартачосаха Османската империя от 22 милиона кв километра остана около 800 хиляди кв к м,стотици народи живеели в мир и благоденствие,сега пък взеха петрола,газта и природните богатства и залежи на мюсюлманите и ги разпръснаха по целия свят и отгоре на това пак мюсюлманите са виновни тая няма да бъде
30
4
 
29
 
! Отговори
преди 5 години
А защо не го обвинят, че лъже ?Защо не докажат, че не казва истината. Тогава самите те могат да го съдят. Проблемът е, че човекът казва самата истина.
29
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо да си осъдят имама в Чехия. Аз не знам тия за кои се имат.
28
2
 
40
 
! Отговори
кой ви е крив преди 5 години
Ами ако във Виена действително съществуват такива ислямистки дневни центрове4 и вицеканцлерът е прав? Мюслитата са се разпасали, защото Европа като едно единно цяло не ги изгони от територията си. Докато държавите-членки на ЕС не започнат съгласувано и неумолимо депортиране на азиатци и африканци, не ми се оплаквайте, че европейците са клани, насилвани и съдени в собствените си държави от хора с несъвместими с европейските ценности.
27
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе човека е прав отвсякъде като испанската кралица на времето - който арабин приеме християнството остава който не оттатък гибралтари сега испанците са *** ама са здрави християни - това е единствения пътвсичко друго е самоубийство на европа
26
3
 
43
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Тило Сарацин - се превежда името на автора!Първата му книга със заглавие " Deutschland schafft sich ab!" - Германия се самоунищожава ... стана бестселър!Един от малкото - позволяващи си да казват истината - за ислямизацията на Германия и Европа!Чудя се - как още алаходупниците - не са го затрили!
25
3
 
37
 
! Отговори
мак преди 5 години
Много са чувствителни, горките. Кажи нещо против тях и си расист. А дали се възмущават по същия начин след атентати срещу неверните?
24
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-нагли от разните там амуджи турци, араби и пр. няма на света.
23
2
 
52
 
! Отговори
А какъв го търсят преди 5 години
в Австрия мюсюлманите? Там не е имало мюсюлмани, те сами са отишли да живеят, затова ще търпят което им се предлага и ще се съобразяват с тамошните порядки. Като не им е изгодно, има мюсюлмански страни, да ходят там да търсят справедливост!
22
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че това си е самата истина и всеки го е преживял- в момента когато видятпче са повече и при най-малка забележка вадят ножове
21
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само той ,ердоган също се изказа .че ако не пред приемат некви мерки за терориста .лично тои ще прати хора даго убият ,ислямът е религия на мираа.но око за око зъб за зъб.
20
6
 
63
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Една лека справка:За последните 10 години 432 броя терористични акта извършени от мюсюлмани, а от християни (ако може така да се оприличат) 3 броя.И после тоя джанго ще ми вика стига. Проблема на забрадките е, че са много нагли.
19
31
 
7
 
! Отговори
Дениз преди 5 години
Българи,защо така с лошо?Аз поне не съм ви направил нищо с което да ви обидя.Какво имате против мен?