Орбан с медийни кампании срещу ЕС преди вота през май

"Хората са нещо недоволни от нас в Брюксел"
Обновена: 24 мар 2019 22:34 | 24 мар 2019 19:23, Веселина Йорданова
68
Орбан с медийни кампании срещу ЕС преди вота през май
Снимка: БТА

Унгарското правителство може да поднови медийните си кампании срещу институциите на Европейския съюз, каза днес премиерът на страната Виктор Орбан, в момент, когато неговата управляваща партия ФИДЕС активизира кампанията си за предстоящите избори за Европейски парламент, предаде Ройтерс.

Той даде интервю по унгарското обществено радио броени дни след като десноцентристката Европейска народна партия - най-голямата в Европарламента - гласува за замразяване на членството на ФИДЕС заради недоволство, че тя нарушава принципите на ЕС за върховенство на закона.

ЕНП предприе тази извънредна мярка отчасти заради предприетата от Орбан медийна кампания лично срещу председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, в която той бе изобразяван като поддръжник на масовата миграция в Европа и като марионетка на американския милиардер от унгарски произход Джордж Сорос.

След като Еврокомисията възропта срещу действията на Орбан, той прекрати медийните си атаки срещу ЕС и се извини на членовете на ЕНП. В днешното си интервю обаче той отново поде настъпателен тон.

"Хората са нещо недоволни от нас в Брюксел, защото, в началото на кампанията за европейските избори, ние започнахме информационна кампания в Унгария, като разкрихме нагледно техните замисли", каза Орбан.

"Нашата работа сега е да продължаваме да информираме хората за намеренията на Брюксел. Не трябва да отстъпваме, не трябва да се страхуваме, ако опонентите се обиждат и ни атакуват от яд, че сме ги разобличили", каза той.

По-късно правителствен говорител, запитан какво означава казаното от Орбан, отказа коментар, като се ограничи само с кратка фраза: "Думите на премиера говорят сами за себе си". (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗащо ви е толкова лош Орбан?Той просто си защитава държавата и хората,нищо друго не е направил!Орбан е просто патриот.
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-хаНе са ти нужни мини за границата,днес оръжията са лъчеви,от различен спектър,не се виждат,не се чуват,не миришат,но правят много бели и могат да убиват и могат да се контролират дори през телефона.
22
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан се унася и си представя че е над ЕС. Но ще дойде и момента да стане както македонеца който се скри .ппи него. Власта опиянява. Затова на Запад тоя модел на политика не върви .Да няма залитане.
21
7
 
3
 
! Отговори
Как ще познаете преди 5 години
един неудачник? Постоянно предвижда революции, разпадане на системата, ново раздаване на картите. Щото кофти ръка има, разбираш ли, а и Шо.рош, юдомасоните, кемтрейлс, рептилите, т.н.Истината е, че и с ветири валета той пак ще е вътре на всичко коз.
20
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най добре да се присъединим към унгария поне ще имаме премиер с топкиа не банкянска карикатурачудя се на акъла на тия дето му дават акъл - бойко направи това или оноватоъ неможе нищо да направи ако не са му наредили американцитеа цецо направо е табу и той го знае и затова оня си прави каквото искаи будалите чакат банкянското да роди нещо нищ онеможе да роди- ялова работа
19
9
 
6
 
! Отговори
Европейският съюз преди 5 години
Европейският съюз да не е Съветския съюз ,че да се разпада. Европейският съюз е най-голямото политическо и демократично постижение на човечеството от както свят светува до наши дни. Благодарение на него в Европа вече никога няма да има войни. Европейският съюз е сложен жив организъм, който се развива и се променя. Това се случва в момента. Този тип съюзи е бъдещето на човечеството.
18
9
 
3
 
! Отговори
Тоя преди 5 години
май му беше малко една кубинка в зъбите и скоро ми се струва ще захапе още една.
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС ще свърши както СССР......................с разпадане!
16
3
 
15
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименДобре,а защо тогава "нормалните" партии не направиха нужното да спрат ислямското нашествие и защитят Европа?Напротив-открито работят за съсипването на Стария континент!После се сърдят,що крайно десните били във възход!Ами след като не си вършат работата и предават народите си-така ще е!
15
3
 
16
 
! Отговори
ВИВА ОРБАН !!! преди 5 години
На първо място - националните интереси. Всичко друго - след тях!
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най смелия от всички !респект !
13
3
 
20
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Орбан не е против ЕС,а против това,в което искат да превърнат ЕС-ислямска кло.ака!Нормално е да стои вътре и да се бори докато е възможно.Впрочем,някои успехи вече е постигнал с личния си пример(и на Унгария).Бих искал да попитам всички заклети евроатлантици,дали аджеба им харесва Европа да се пълни с от.репки от Азия и Африка,след като това спокойно може да бъде спряно!?Дали ще могат да отговорят с ръка на сърцето?
12
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много държа и на друго.Да ми обясни някой защо за да спра миграцията и да защитя християнството на всяка цена трябва да си кача нацистки диктатор да не искам с никой да съм в съюз и де се кълна в омраза към всички други народи включително християнските защото Орбан и подобните му искат точно това.Това че политиците не представляват интереса на народа е така.Но как да го оправим като сложим диктатор дето вече изобщо няма да му пука за интереса на народа а само за личния му това е абсурд.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не виждам кво критикуват хора, които си избират хора, като тиквата за премиер и плевньо за президент...
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да не забравят руските и американски *** неоторалитаристи да мн напишат минуси под коментара че иначе Путин и Тръмп няма да платят а и те семейства хранят.И пак дрънкат за християнство и мигранти.Това сега го пиша само за тези дето не са ***.Вече беше взето решение за цяла Европа да не се приемат мигранти а ако се приемат да са с затворени центрове.За християнството че кой по дяволите иска да ви сменя религията а и Орбан е католик не е православен.Не че нещо ще ви промени мнението де.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан президент! От много години в ЕС не е имало толкова достоен политик и държавник
8
24
 
4
 
! Отговори
Орбан е пътник преди 5 години
Орбан си отива. Народът на Унгария е срещу него и скоро ще го свали от власт.Така ще стане с всички слуги на Русия в Европа...
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан ми е все по-забавен.Цял ден говори как мрази ЕС мрази ЕНП но кажат ли му като не му харесва да излезе заявява цитирам писледното му изявление на мен ми е добре в ЕНП и не искам да излизам и аз защитавам европейските ценности и мястото ми е в ЕС.Това лично го изръси пред цялата еврокомисия.Така как да разбирам това освен като денагогия исках но нямах желание игри с думи.Като не ти се седи в ЕС прави референдум излизай и не ни занимавай а ако ще стоиш ще спазваш и правилата токлова.
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Имахме Волен. Не си пожелавай такива, че ... Преди все се питаха "Кога ша имам тав чуек - ИСТНСКИ! Народен! Не някой академик дървен, гаден, ами забавен дет ръси лафчета и говори пу народну му!"И избрахме ББ :_
5
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога В БГ ще имаме Орабн? Тези,които твърдят,че печелят избори,реално не ги пичелят,защото не изразяват мнението на народа. БСП са същото менте и продажници като Герб.Нямаме една бг партия.Всички те подкрепят всяка лудост,която им спуснат глобалистите от ЕС и САЩ,само и само да получавт кинти. Също като п р о с т и т у ки т е.