Руските туристи в Албена със спад трета поредна година

Гостите в курорта засега са по-малко с между 3-5%
Обновена: 24 мар 2019 20:57 | 24 мар 2019 20:47, Веселина Йорданова
120
Руските туристи в Албена със спад трета поредна година
Снимка: архив, БулФото

Между 3 и 5% е спадът на ранните записвания за активния летен сезон в курортен комплекс Албена, съобщи изпълнителният директор на акционерното дружество Красимир Станев.

Към момента са извършени около 75 на сто от годишните записвания. "Разчитаме да задържим нивата от миналата година, когато са реализирани 1 670 000 нощувки, но ще има спад за цялото Черноморие", коментира Станев.

По думите му в Албена положението не е чак толкова тревожно и най-песимистичната прогноза е за 10-процентно намаление на летовниците. Освен руските туристи, които за трета година бележат спад, се очакват и по-малко германци.

Полагаме много големи усилия за събитиен туризъм - спорт, симпозиуми и др. Надяваме се да компенсираме и чрез нашия собствен малък немски туроператор - "Фламинго турс", който тази година ще удвои броя на гостите си, каза още изпълнителния директор на "Албена" АД. Първите за сезона гости се очакват от Румъния и България за Великденските празници.

Станев изтъкна като проблем липсата на спасители и не скри разочарованието си от украинските студенти, наети миналото лято в ресторантите и хотелите на курорта, предаде БТА.

По думите му те не са свикнали на високите стандарти, по които се работи в Албена, не се получава нужното качество и редовните посетители веднага са отбелязали този факт.

Според Красимир Станев има лека тенденция на завръщане на българите от чужбина, затова той е оптимист, че процесите в туризма ще бъдат овладени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Впечатленията ми са: Въпреки бариерите е фрашкано от коли! Ол инклузива е превърнал ресторантите в евтини шкембеджийници! Пластмасови чашки навсякъде! Малолетни, с трагични умения аниматори! На басейните чалга и децибели! В пясъка на плажа има всичко! А е просто: купете 10 декара нива извън комплекса и направете паркинг на няколко етажа!
13
26
 
20
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Не знам дали има по Средиземноморието повече от три плажа, които да са с качеството на Албена и Златни пясъци.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие където пишете глупости сте май шиптъри! Защо акате в гнездото си?
11
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато чета руски форуми за туризъм, навсякъде се хвалят как са се пазарили, как са извъртяли местните да им направят скидка, каква далавера са уцелили. Никой не казва абе, пихме, ядохме и фърлихме толкова и толкова стотин или хиляди евра. Така че айде да не ми обяснявате какви извънземни плащачи са. Последните 2-3 години на Албена са по-ниски от тревата.
10
15
 
33
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 5 години
Поради 3 причини не идват тук:1. Герб + Плевчо2. Крим, 6млн. туристи през 20183. Турция - няма визи, качество + цениМежду другото, много убаво, че имаме повече легла за богати американски туристи
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опсс,грешка,не са визи,а турците им биеха печати в паспортите,че са влезли,срещу 10 долара или равностойна сума.
8
20
 
17
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Много се радвам, че няма да ми дишат въздуха.
7
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТурция никога не е слагала визи на руснаците,бият им визата директно при влизане на границата,преди години беше срещу 10 долара,сега не знам дали плащат изобщо.Руските туристи са предпочитани в България,защото харчат най-много пари.
6
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туристите спадат, защото поради липсата на квалифициран персонал обслужването спадна драстично последните години в Албена.
5
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ваша *** все по малко и по малко туристи идват. Руснаците ходит в турция без визи, по евтино и нормални хотели и обслужване!
4
27
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МИЗЕРИЯТА В КОМУНДЕЛО РУСИЯ СЕ УВЕЛИЧАВА С ВСЯКА ГОДИНА!!! ПАРИ НЕМА ,НЕМА И МОРЕ!
3
4
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
*** много си баааят бе батее......
2
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още се развихряйте с антируската си хистерия,а после чакайте хистериците ви хранят семействата!
1
32
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаят , че вече са мразени и нежелани тук , амиии да пътуват !!! В турция мурция дето искат , само не и в ес !!!