Конър Макгрегър слиза от октагона: UFC шампионът се оттегля

В момента той все изчаква 6-месечното си наказание
Обновена: 26 мар 2019 14:16 | 26 мар 2019 14:05,
3

Снимка: Reuters

Конър Макгрегър, ирландската звезда в ММА-боевете, обяви в Twitter, че ще се откаже от спорта.

30-годишният ирландец в момента е наказан, след като през октомври месец след мача си с дагестанеца Хабиб Нурмагомедов, Макгрегър скочи на победителя и настана ново меле след мача. В края на януари Атлетическата комисия на щата Невада наложи 6-месечна забрана на ирландеца и глоба от $50 000.

Още по темата

Бившият световен шампион обяви оттеглянето си от спорта в Twitter.

"Хей, хора, бързо съобщение, днес реших да се оттегля от спорта, официално познат като "Смесени бойни изкуства" (ММА)", пише ирландецът.

"Пожелавам на всички мои стари колеги успех в състезанията. Сега ще се присъединя към бившите си партньори в това начинание, които вече се оттеглиха", пише още Макгрегър и допълва, че пина коладите ще са за негова сметка.

Часове преди да обяви оттеглянето си, Конър Макгрегър беше на гости в шоуто на Джими Фелън, където заяви, че няма търпение да се бие отново, но и също така, че няма нужда. "Уреден съм до живот, семейството ми също", казва той.

Президентът на UFC Дана Уайт заяви, че оттеглянето на 30-годишният Макгрегър е логична стъпка на този етап, имайки предвид другите му успешни бизнес начинания, пише Guardian.

Пред ESPN Уайт потвърди новината, че Макгрегър се оттегля. "Той постигна невероятни неща в този спорт. Радвам се за него", е заявил Уайт.

Макгрегър стартира кариерата си в UFC през 2015 г. с победа над Хосе Алдо. През 2017 г. ирландецът си взе кратка почивка от октагона, по време на която направи дебюта си в бокса и загуби от Флойд Мейуедър. Мачът им обаче генерира милиони приходи.

Ирландецът е и от най-скандалните звезди на бойния спорт. Преди скандала си с Нурмагомедов миналата година, той едва се отърва от затвора, заради участието си в друго меле след пресконференция за предстоящ мач.

През юли месец Макгрегър присъства на финала на Мондиал 2018 в Москва като гост на руския президент Владимир Путин. По-рано този месец пък беше арестуван във Флорида за кражба на телефона на фен, който искал снимка с боеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиар новини
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми много ясно :) направи яките кинти и по-добре да спре сега докато все още има зъби в устата :)