Украйна избира президент: Ще спечели ли комедиен актьор?

Володимир Зеленски е новак в политиката, но е фаворит
Обновена: 1 апр 2019 06:28 | 31 мар 2019 09:15, Петя Славова
37
Украйна избира президент: Ще спечели ли комедиен актьор?
Снимка: БТА

Украйна избира днес нов президент. Ако никой от 39-тимата кандидати не спечели 50 процента на първия тур, новият държавен глава ще бъде определен на балотаж на 21 април, предаде БТА.

Още по темата

Според последното социологическо проучване, оповестено в петък, фаворит е комедийният актьор Володимир Зеленски, който е новак в политиката. Той събира 20,9 процента. Сегашният държавен глава Петро Порошенко има 13,7 на сто подкрепа, а опозиционният лидер Юлия Тимошенко е трета с 9,7 процента. Проруският кандидат Юрий Бойко се нарежда четвърти с 8,4 на сто одобрение, предаде Ройтерс.

Главните проблеми, с които трябва да се заеме следващият президент, са корупцията, отношенията с Русия, благосъстоянието, икономиката и състоянието на демокрацията, посочва Асошиейтед прес.

Днешният вот се произвежда пет години след като масови протести принудиха проруския президент Виктор Янукович да избяга от страната, припомня АП. Рязката политическа промяна доведе до анексията на полуостров Крим от Русия и сепаратистки конфликт в Източна Украйна, отнел живота на повече от 13 хиляди души и икономически упадък.

Близо 30 хиляди избирателни секции бяха отворени в 08.00 часа за гласуването на президентските избори. Над 29 милиона са регистрираните гласоподаватели, за президентския пост се борят 39 кандидати. Ходът на изборите ще се следи от над 2 хиляди наблюдатели от различни международни организации и чужди държави. Безопасността по време на вота ще се осигурява от над 135 хиляди служители на реда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 5 години
Изборите в Украйна се провеждат в духa на най-добрите демократични традиции!Затова и първите резултати от изборите/както се разбира от информационните агенции/,ще бъдат обявени на Първи април!!??...При това положение ,може би е редно,резултатите да бъдат обявени не от ЦИК,а от най-добрите комици на Украйна!?
33
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Много ще му бъде трудно на комедийния акьор да спечели.Какво да се прави,да е учил за актьор.
32
0
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Много съществено е кой стои зад комедианта и реално ще управлява-Коломойски!
31
0
 
10
 
! Отговори
Марионетките на САЩ преди 5 години
Марионетките на САЩ !!!!!! Е****и изборите нагласени !!!!!!
30
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кое има общо с демокрацията тогава?Руското общество, което представлява глутница чакали, с мераци да изядат света?
29
0
 
7
 
! Отговори
Однако преди 5 години
До мазепаКакво се чудиш? Да не би това, че има толкова много кандидати и никой не е с повече от 20% подкрепа, да има нещо общо с демокрацията? Това е политтехнология, позволяваща на Хегемона да назначи лице, което да бъде принудено да управлява в тройна или петорна коалиция. Хегемонът разделя и властва над многото немощни части на цялото.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Украйна всички говорят и двата езика, и какво от това? В момента, в който обяви, че е еусофил, ще загуби изборите.
27
3
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
В Украйна уж са фашистите на власт, пък има толкова много кандидати и никой с не повече от 20%. Даже баш-фашиста Порошенко е втори. Да вземат пример от Лукашенко и Путин.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"...и освен това е украинец, а не кирлив русо фил."=====================Чул ли си Владимир, така наречения от теб украинец, да говори на украйнской мове?Не! Говори само на руски език.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Това е едно нищожно ъгълче от Украйна."==================То и сърцето е един пренебрежимо малък орган от обема, площта и масата на организма, но можем ли да съществуваме без сърце?
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако американците решат да се направят на отворени, ще последва включване на Донбас и Луганск в състава на Руската Федерация-Донбас и Луганск общо са колкото половината Софийска област. Това е едно нищожно ъгълче от Украйна.
23
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комедиен актьор е бил някога, по образование е юрист и освен това е украинец, а не кирлив русо фил.
22
0
 
6
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Украйна избира президент: Ще спечели ли комедиен акьор?"100%. Там всички кандидати са актьори, повечето- комици.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комиците са хора с талант и малко по-дълбоки разбира ия за живота. Това са неща, които не се учат в университет. Да забелязваш иро ият и да я представяш по начин, който е достъпен и забавен за хората е изкуство. Защо сте против него, не зная. Рейгън беше актьор и честно казано, от Кенеди насам, определено беше най-добрия президент. Това, че си адвокат свикнал н 5 цифрени хонорари или финасист, който счита кола за под 70000 лева, за "бедняшка" (о да, срещал съм и такива) прави ли те по-добър?
20
0
 
16
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
Комедийният актьор Зеленский може и да не спечели президентските,но комедията във всички случаи ще продължи!Но не бива да забравяме все пак,че Зеленский е дипломиран юрист,така че ,ако спечели,комедията ще бъде опакована в необходимия законов амбалаж с демократични разцветки!?Почти както в ЕС!
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да бъде напълно по вкуса на американците, новият президент трябва да е лоботомиран чернокож хом-осе-ксуалист
18
1
 
22
 
! Отговори
писна ми преди 5 години
САЩ винаги са подкрепяли анти народните управляващи,диктаторите,крадците и бандитите на власт,погледнете историята!и жив пример е управлението и политиците у нас....
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо: не е Володимир, а Владимир!!!! И второ: напълно подходящ за цирка, който се разиграва там!!! За жалост - трагичен, но ЗА РАДОСТ - НЕДЪЛГОТРАЕН!!!
16
0
 
25
 
! Отговори
Българин преди 5 години
То цялата Украйна вече е един цирк. Мисля че комик за президент ще е най-удачно.
15
0
 
15
 
! Отговори
чарли преди 5 години
39 кандидат президенти,тези ни удариха направо в земята,ние не можем да извадим толкова кандидати.