Финландската образователна система поражда вдъхновение и творчество

Най-малките ученици имат нужда от много време за игра и почивка
3 апр 2019 21:30, Екип на Bloomberg
9
Финландската образователна система поражда вдъхновение и творчество
Снимка: Pixabay

След Втората световна война страната бе много бедна и политиците решиха, че страната разполага с малко природен ресурс и население и трябва да образова всеки един свой гражданин. Ако разглеждате резултати от международно проучване за световните методи на образование, всички следователи знаят, че децата и възрастните се учат най-добре, когато са вдъхновени. Това разкри Мила Кокко, главен изпълнителен директор и съосновател на Helsinki International Schools, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Най-малките ученици имат нужда от много време за игра и почивка, подчерта Мила Кокко. "Всеки един учебен ден във Финландия включва часове по 45 минути, 15- минути междучасие. Там е по-лесно да влезете в университет и да следвате право, отколкото да си намерите работа като учител. Те са много ценени, престижно е да бъдеш учител. Учителите са самостоятелни и разполагат със свобода, за да изберат как да провеждат уроците си. Междувременно те осигуряват собствените си учебните материали, проучвания и планове за уроците. Трябва да имате страст към ученето, за да сте учител. Финландците освен това разчитат, че най-близкото училище до тях е най-доброто за тяхното дете. Трябва да научим децата да разбират как уменията ще им трябват в живота", отбеляза тя.

"Helsinki International Schools осигурява много добре разработен модел за образование на деца. Предлагаме на учителите много добре планиран модел заедно с различни уроци. Обучаваме и учителите. Не контактуваме пряко с учениците. Насърчаваме методика, в която децата са активни участници, а не обекти на образование. Помагаме и на родителите в процеса по отглеждане на децата". 

Вижте още на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
12
 
! Отговори
Китайците казват: преди 5 години
Който мисли ден за ден, си купува дрехи. Който мисли за 20 години напред, строи къща. Който мисли 100 години напред, образова децата си.
5
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е вярно! Образованието във Финландия е на много ниско ниво. Учи само който желае. И ако краш децата си да учат може и да останеш без деца. Това не се отнася до върхушката, чиито деца са задължени да учат, за да бъдат също във върхушката. Аз харесвам образователната програма на Сингапур. Всяко дете трябва да се занимава със спорт, изкуство и социална дейност (да помага на стари хора например). В резултат, Сингапур от много изостанала държава изпревари Финландия и скоро ще изпревари и Швейцария
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости!!! Аман вече от пропагандни статии!!! АМАН!!!!
3
11
 
6
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Освен 1-2 рали състезатели, да сте чували за някой известен фин? Някой, който да изпъква с образование или научни постижения?Толкова ще кажа за прословутата им образователна система.
2
9
 
15
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Евала, Финландия!
1
8
 
16
 
! Отговори
Симеон Валериев преди 5 години
А у нас отчаяние и отвращение.