Президентът на Бразилия: Нацизмът е бил ляво движение

И външният министър смята фашизма и нацизма за леви феномени
3 апр 2019 08:30, Елка Василева
50
Президентът на Бразилия: Нацизмът е бил ляво движение
Жаир Болсонаро. Снимка: Reuters

Крайнодесният бразилски президент Жаир Болсонаро заяви в Израел, че нацизмът е бил ляво движение, предаде Франс прес. Болсонаро каза това веднага след като посети Мемориала на холокоста в Ерусалим.

На връщане в хотела Болсонаро бе пресрещнат от бразилски журналист, който го попита съгласен ли е с неотдавнашните изявления на бразилския външен министър, че нацизмът е ляв. "Няма никакво съмнение. Какво е това социалистическа партия? Германската националсоциалистическа партия", отвърна президентът.

Бразилски медии напомниха вчера, че Мемориалът на холокоста Яд Вашем в Ерусалим ясно обяснява на сайта си, че нацизмът се вписва във възхода на десните радикални групи в Германия.

Но външният министър на Бразилия Ернесто Араужо, който също е в Израел, неотдавна заяви в интервю за YouTube, че фашизмът и нацизмът са "леви феномени", посочва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болсонаро вече успя да приватизира 12 летища в Бразилия. Останалите 42 ще бъдат приватизирани до 2021 г. Май Болсонаро ще до фалира Бразилия.
2
7
 
14
 
! Отговори
НЕ! преди 5 години
Нацизмът е ДЯСНО движение. Той е етноцентричен, не е имало колективизация, нито планова икономика като в СССР. Нацистите са списали националсоциалисти, за да имат възможно по-голяма избирателна база. По същият начин днешните партии се пишат за либерални, центристки и антисистемни. Целта е нацизмът и комунизмът да се изкарат някакви аномалии, развили се независимо..
1
4
 
21
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Нали и заедно започнаха Втората Световна война