Няма да има нови сили на НАТО в българската част на Черно море

България е за продължаване на диалога с Русия заради Крим
5 апр 2019 09:15, Елка Василева
63
Няма да има нови сили на НАТО в българската част на Черно море
Екатерина Захариева. Снимка: архив, Reuters

България е за продължаване на диалога с Русия по въпроса за анексирането на Крим. Това заяви във Вашингтон външният министър Екатерина Захариева, която участва в на среща по повод 70-ата годишнина от създаването на НАТО.

По време на форума генералният секретар Йенс Столтенберг неведнъж изрази опасения от „руската агресия“ в района на Черно море след анексирането на Крим. Той каза, че ситуацията застрашава Грузия и Украйна, като подчерта, че те са независими държави, които имат право да правят свой собствен избор.

Столтенберг говори и за пакет от мерки за засилено присъствие в региона.

Според министър Захариева планът не включва разполагане на нови сили в Черно море и залага на повече сътрудничество и координация с Грузия и Украйна. По думите й планът няма да доведе до допълнителни ангажименти спрямо България.

Мерките бяха обявени, след като в продължение на няколко дни действията на Русия бяха представяни като едно от най-големите предизвикателства за Алианса. В обвиненията Москва видя провокация.

Министър Захариева определи това като обичайна реакция.„Русия в много действия вижда провокация, но истината е, че не е бил някой от съюзниците в НАТО, който да е окупирал част от чужда територия и всъщност идеята на всички съюзници е да продължаваме диалог с Русия и че се надяваме този диалог, който водим в съвета НАТО-Русия, да доведе наистина до смислен диалог и намаляване на напрежението. Всъщност всички това искаме“, заяви Захариева, цитирана от БНР.

Министър Захариева се обяви за продължаване на диалога с Кремъл, „за да се върне Русия по пътя към международното право“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
НАТО няма работа в Черно Море. Грузия дава основния контингент сражаващи се джихадисти от ИДИЛ и изобщо пък не ни интересува.
32
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 5 години
тук нещо много взе да се пише за украина...Щом украинците искат - нека се набутат в НАТО. Тъкмо така украина ще стане пак нещо като комсарат Украна (както преди 77 г. Райхскомсарат Украна). Може да си изберат и некой фелфебел за фюрер и да продължават да се зъбят на руснаците за Крим. На немците това много ще им хареса :) ...
31
0
 
4
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Русия никога няма да върне Крим... Ако ще и целото НАТО да се "довлече" в Чено море се тая... С Русия нема оправия хахах
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Великото НАТО не спаси Украйна, не спаси Грузия. Грузия и Украйна няма да ги приемат в НАТО никога, защото те ще искат от НАТО да нападне Русия, а НАТО не може да си позволи да нападне Русия и ще покаже отново, че може да напада само слаби и болни държавици.
29
0
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименИзключваме Лукоил от уравненеието колегаЗАЩО? ОМВ и другите западни компании не могат да импортират готови горива? Всички ли трябва от Лукоил да купуват?Има две обяснения1. КАРТЕЛ2. Петрола на Лукоил е достатъчно евтин за да няма друг импорт.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ресия не застрашава нита Грузия, нито Украйна. Е, през 2008 г наби грузиниците на Саакашвили, ама те избиха стотина руски миротворци и над 3000 свои мирни граждани, защото са осетинци. Подло, с "Град" и танкове. И Русия форсмажорно предприе неподготвено нападение в типично руски стил - бързо и яростно и смачка храбрите грузински джигити! Взриви целия им флот в пристанището на Поти (?). А руснаците и днес са обичани от народа на Грузия., както и обратното. Днес в Москва погребват Георгий Данелия!
27
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БобиКолко е стокооборота РФ - България(само нашия край на баницата)Стокооборота ни с Рашка говняшка е такъв, че ни ползват да ни продават прескъпи горива и да не купуват нищо от нас.А те и не могат да купуват от нас, защото нашите стоки са скъпи и не са им по джоба.Пияниците не са ни никакъв фактор по отношение на износа.Той расте сериозно и без тях.
26
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До kitaecУнгарци, Италианци и прочие са много повече за сваляне на санкциите - защо? Защото санкциите не работят срещу САЩ а са комбинирани срещу РФ и ЕС. Забележи 800 000 000$ е стокооборота САЩ - РФКолко е стокооборота РФ - България(само нашия край на баницата)Можем ли да изнасяме примерно Зарзават или Вина или каквото друго се сетиш да е останало производство в БГ?
25
7
 
2
 
! Отговори
kitaec преди 5 години
Защо от всички бивши соц страни,които са в ЕС,единствено България е за отпадането на санкциите срещу Русия ??? В ЕНП ли е мястото на комунистическата проруска партия Герб ???
24
3
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Има,нема ,братушките ни държат на мушка !
23
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Битките по света са заради пари и ресурси, като през това време се избиват само християни. Явно много пречат на някои християните.. Ние помним 500 г. изнесените каруци злато и отрязаните християнски глави. сега е така в сирия.
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е за продължаване на диалога с Русия заради КримЗа това България ще си остане в периферията на цивилизованите и развити държави докато не престане да е подгъзник на Русия.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако неси живял в Украйна и Рисия ,колкото и добри познания да имаш,всичко е балонно.Майдани,паметници итак далее.Запада ще се види ,че са без-помощни и ще забравят за Крим,сан-кции и какво ли не.Постепенно водатаще си влезе в коритото,след излишнижертви.На нашата помпео ще дава ум.
20
11
 
4
 
! Отговори
патриот преди 5 години
Като НАТО няма друго,тъй могъщо на света.
19
14
 
4
 
! Отговори
kitaec преди 5 години
За жалост,България е все още руска колония,само на книга сме в ЕС и НАТО.Деколонизацията е задължителна и не търпи отлагане.Трябва да признаем,че украинците ни направиха едно показно,как се прави това.
18
11
 
5
 
! Отговори
kitaec преди 5 години
И все пак,в Украйна само за една нощ бяха съборени над 2400 съветски паметници,докато у нас наще политици ги е шубе да говорят за това.Защо паметника на съветските башибозуци в София е надежно охраняван от българските власти,сещате ли се ???
17
6
 
16
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Напред с братска Русия!
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а Украина кой ще върне в пътя на правото. Майданите платени в кой раздел на правото се учат...
15
4
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"а всеки ден умират украинци, убити от сепаратистите."Имаме едни Украинци в източна Укранйна Луганска Област и Донетска Област които не признават властта в Украйна дошла с ВЪОРЪЖЕН ПРЕВРАТНовата власт им отрязва всичко практически - пенсии, мед обслужване и каквото се сетиш. Изпраща им ДоброБати реално Доброволни Частни Неонациски Батальони - да възстановят "конституционния ред" в зоната на Антитерористична Операция.Срещу кой воюват срещу украинските собственици на имоти
14
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Поручик Балканец"кандидатирам за надзирател, безплатно. Независимо куде - Ловеч, Белене, Скравена, Централния, все едно. Ще ви смажа главичките, ***!"Знаеш ли кой е измислил Конц Лагерите? ВеликобританияКои са ползвали концлагери най-много Германия,САЩ,Япония,Великобритания и СССР(по времето на Сталин)Днес поглеждаме света и какво виждаме Най-много затворници САЩНай-голям прираст на престъпленията Западна Европа след Мигрантската ВълнаПолицейски(Демократични) държави - САЩ,ВБ,ФР,Гер..