Хванаха 1,5 тона марихуана на "Калотина", сърби опитали шашма

Дрогата е била скрита в ТИР
8 апр 2019 14:05,
13
Хванаха 1,5 тона марихуана на "Калотина", сърби опитали шашма
Снимка: Reuters
Над един тон марихуана са задържали гранични служители на ГКПП "Калотина", съобщава bTV. При акцията на полицията и митничарите е арестуван един човек, а още един се издирва. 
 
При опита на шофьорите да избягат, прибягват до хитрост. На "Калотина" пристигат  два камиона, управлявани от сръбски граждани. На пункта митничарите се усъмняват в първия камион, и го пращат на рентгена, който се намира на около километър от граничния пункт. В това превозно средство, което по документи е натоварено  с балатум, са намерени и забранените субстанции. 
 
Тук двамата сърби опитват да заблудят властите. Вторият камион последва първия и по средата на пътя водачите спират, разменят регистрационните табели, както и документите. Така на рентгена спира  вторият камион, който обаче е празен. 
 
Българските митчески служители обаче се усъмняват и в това и започват издирване на първия камион, който  е заловен около Сливница. Шофьорът обаче липсва. 
 
Очаква се по-късно днес административният ръководител на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова,  директора на агенция "Митници" Георги Костов и директор на дирекция "Митническо разузнаване и разследване" Георги Георгиев да дадат брифинг във връзка със заловеното количество марихуана. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Калотинамарихуана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
SHTANGI преди 5 години
Ако е качество поне да го пуснат на пазара 9 левки грама хем за пушещите ще има хем и ши съберът за пенсий на възрастните :Dп.с. пък може и за някой болен човек или дете :)
12
0
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 5 години
Секунда сега, тон и половина, или един тон, щото по новините казаха 1 тон. То е ясно, че за баце половин тон е, е за лична употреба, *** струва към 3 милиона, колко му е.
11
1
 
0
 
! Отговори
Ъп преди 5 години
ГЕРБ не иска младите да са щастливи.Държи ги далеч от наркотиците.Затова винаги гласувам за БСП
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
обаче какво стана с камиона обаче?
9
2
 
3
 
! Отговори
Мериджейн преди 5 години
От Мериджейн до Мериджейн разлика голяма. Има и такива на които един джойнт не им действа като на Боб Марли китара и изпадат в ужасни състояния. Всяко нещо с мярка е ок, но има хора не знаят кога да спрат и главата им е като изкуфяла тиква.
8
2
 
8
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Да, бе, ама чак пък километър... И то без ескорт...
7
3
 
5
 
! Отговори
еее преди 5 години
До Моморентгените са канцерогенни.Тоест образуват рак ако си близо до тях повече отколкото е нужно.Съответно ако нямаш работа с ренгена и не ти се налага да го позлваш по добре стой далеч.За това по болниците пише.РЕНТГЕН РАДИО АКТИВНО и тем подобни
6
9
 
18
 
! Отговори
еее преди 5 години
това да наречеш канабиса дрога е като да наречеш възрастен мъж който не познаваш Дядо.Безхаберие до небето.Цял свят легализира и се върти към тая ""Дрога"" само тука правим статистика на заловени престъпници с фас в джоба.айде тон и половина не са малко ама ако се легализира,парите няма да ходят в джоба на мутрежите ами в държавната хазна.Много думички не знаете как да ползвате "журналисти " драги
5
6
 
14
 
! Отговори
venix преди 5 години
Да е наркотик - разбирам, а то - билка! Започнете да си вършите работата най-после! Стига сте се занимавали с глупости!
4
1
 
1
 
! Отговори
M. преди 5 години
Те добре, че само са сменили номерата до рентгена, че можеше и повече да свършат на самотек.
3
3
 
3
 
! Отговори
до МОМО преди 5 години
Ами сигурно работещите и живеещи наоколо, искат да имат деца някой ден...
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите са се опитали да надиграят нашите на "тука има-тука нема", но както винаги това са на стар краставичар краставици и в резултат са спрени на Сливница.
1
5
 
11
 
! Отговори
Момо преди 5 години
"и го пращат на рентгена, който се намира на около километър от граничния пункт" ... Ъ?! Каква е причината да е толкова далече?