Екшън на летището в Тирана! Грабеж за милиони, убит крадец

Полицейски хеликоптери издирват нападателите
Обновена: 9 апр 2019 22:02 | 9 апр 2019 21:45, Красимир Ангелов
10
Екшън на летището в Тирана! Грабеж за милиони, убит крадец
Снимка: Reuters

Полицията в Албания е убила един от няколко въоръжени мъже, които са нахлули на международното летище в Тирана и са откраднали голяма пратка с пари, съобщава Ройтерс, позовавайки се на албанската полиция.

Маскираните крадци проникнали през вход, използван от противопожарната служба, за да се доберат до пратката в самолет на австрийските авиолинии, който е трябвало да излети за Виена. Самолетът дори вече е бил с работещи двигатели. Нападателите са заплашили с оръжия наземния персонал, докато те са товарили полета на Austrian Airlines, съобщава Reuters.

Според първоначалните данни е открадната сума пари, оценена на близо 2 милиона евро. Според друга информация сумата може би достига 10 милиона евро, но на този етап няма официален коментар от албанската полиция.

По време на преследването е прострелян смъртоносно един от обирджиите. Според съобщения в медиите той е бил с оръжие и граната. Другите нападатели са избягали и в момента се издирват, като в търсенето им е включен и полицейски хеликоптер.

Базираните в Албания чуждестранни банки често изпращат голяма сума валута по въздух през летището в Тирана до Виена, защото централната банка на страната не приема техните депозити в чужда валута.

Пратките са нападани няколко пъти през последните години -  веднъж на летището и два пъти по пътя към самото летище.

Заради екшънът полетът от Тирана до Виена със самолет Airbus А320 e закъснял повече от 3 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
За това са учили преди 5 години
Дошли..Видели...Зели.. Тръгнали!
3
2
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДО 1-2 МИЛИОНА ТРЯБВА ДА ИМА 2-*** ВЪОРЪЖЕНИ ОХРАНИТЕЛИ!!ЗА ТАКИВА СУМИ ТРЯБВА ДА ИМА НАЕТИ 4-*** ВЪОРЪЖЕНИ ОХРАНИТЕЛИ КОИТО ПРЕКАРВАТ И СЕДЯТ ТАМ ДО ОТЛИТАНЕТО НА ПАРИТЕ!!!ПАРИТЕ СА БИЛИ ТОТАЛНО НЕОХРАНЯВАНИ ЩОТО БАНКИТЕ НЕ ИСКАЛИ ДА ДАВАТ ПАРИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНА ОХРАНА И САМО ГИ ЗАКАРВАЛИ ДО ТАМ ОСТАВЯЛИ И СИ ТРЪГВАЛИ!ЩОМ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ СЕ СЕДИ ТАМ ДОКАТО ПОЛЕТА НЕ ТРЪГНЕ!ЛОША ОРГАНИЗАЦИЯ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ГИ ОБЕРАТ!
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОблогНа бас,че са турчеещи се!!!!!!!!
1
23
 
13
 
! Отговори
Облог преди 5 години
На бас, че са замесени българи!