Намериха останки от изтребителя F-35А, пилотът - в неизвестност

Причините за инцидента остават неизвестни
Обновена: 10 апр 2019 11:29 | 10 апр 2019 10:25,
119
Намериха останки от изтребителя F-35А, пилотът - в неизвестност
Снимка: Reuters

Рано днес бяха намерени са отломки от самолета F-35А, изчезнал във вторник над Тихия океан. Съдбата на пилота обаче остава неизвестна, съобщи министърът на отбраната на Япония Такеши Ивая, цитиран от Франс прес.

Намерена е част от опашката на летателната машина по време на операциите по издирване в морето, в които участваха самолети и кораби, съобщи министърът пред журналисти. "Смятаме, че се е разбил", добави той.

Причините за инцидента все още не са известни. Пилотът не е намерен, операцията за търсене продължава.

Изтребителят е обявен за изчезнал вчера вечерта, когато е бил на тренировъчна мисия, а комуникацията с въздухоплавателното средство се е загубила по времето, когато се е намирал на 135 км източно от базата Мисава.

Това е първата авария на F-35A. Падналият изтребител-бомбардировач е бил пето поколение Ф-35, сглобен в Япония. Министърът на отбраната временно спира полетите на тези машини, докато не се изясни причината за инцидента. Японските сили за самоотбрана разполагат с 13 такива самолети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: Японияизтребител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Не е първият инцидент с F-16.На 23.06.2014 се запалва двигателят на един, малко преди да излети.На 28.09.2018 един се разбива близо до базата Бофор, Ю.Каролина. Пилотът катапултира.Сега при този случай няма данни за загубата на пилот, но вероятността той да загинал е голяма.Самолетът е калпав като летателни качества, каза го авиоконструктор, участвал в създаването на F-16 и А-10. Не е невидим за руските радари и оптоелектроника, които имат всички нови руски изтребители.
72
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоМного си умен бе, Зозо. Я, обаче, се поинтересувай какво мислят американските военни за "руските щайги". Те нещо не са толкова крайни като теб.
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да превърнеем танковете и самолетите в плугове.От тях поне няма да се ръси смърт,за разлика от оръжията.Не ме разбирайте погрешно.Не става дума за обикновени плугове а за такива с които се"разорава"Космоса.Там е истината и надеждата на хората а не в смърта,пък била тя сполетяла ги,от F или от Су.
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя самолет пето поколение най новия ф35 паднал а нашите наведените гербери ще купуват таралясници ф16
69
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоМи не съм чувал Франция и Германия да са под руски ботуш. Тия залъгалки с добрите американци/ лошите руснаци (доброто и лошото ченге) вече не хващат дикиш. Северен Поток продължава да се строи, 5g мрежата на Хуалей проължава да се изгражда. ЕС ще търгува с Китай с Русия и с цял свят, ще си изгради собствена армия, а правоверните краварофили може да се метнете от някой мост заедно с полските пияници, които губят МИЛИАРДИ от проекти за да *** американски диpници.
68
7
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До Анонимен Викаш друго си е под руския ботуш. Ай сикам от тука!
67
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЗозоВикаш всеки който не харесва *** от усато = ***. Значи цял свят е комунистически. Между другото Франция и Германия подписаха споразумение за общ проект за пето поколение изтребител. Умните народи са така, а по-тъпичкитe още боравят с термини комунист/демократ и лижат кравешки диpници. Поляците даже се дадоха без вазeлин - ще платят 2 милиарда на американците да се настанят вовеки върху територията им - без аналог в световната история е да храниш доброволно чужда армия.
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 67Ким и Дончо са вече приятели. А уж го имат за диктатор.
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В случай на война ф35 почти ще достигат целите си.
64
4
 
2
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Това не е много далече от Владивосток.
63
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 5 години
а дали пък Ким не им е пак виновен, а? ...
62
2
 
11
 
! Отговори
SS преди 5 години
Сега в Японско, скоро и в други морета...
61
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се замисля, че нашите ф16 ще се произвеждат в Индия... пилотите ще могат да си отварят кейсове с индийски съпорт асап ор сунър, ивън бетър нау. Ние сме по-добре от японците!
60
13
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Това е първият паднал Ф-35. А сега помислете за стотиците руски щайги сдали багажа!
59
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 60Всичко ще започне от Турция. Контрят ги постоянно. Ердоган каза, че ще купи СУ57, ако не му доставят от тия летящи каляски. А доста държави го подкрепят. Всички лека полека се обединяват срещу УСА.
58
11
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
...Южна Корея също е амер. васал от ВСВ насам и каквото им кажат американците това правят...Хахахахаххаааааа, юбреее... ***... Южна Корея е с БВП по-голям от на Рашата.
57
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разликата между руското Су и американското F е като между лястовичката и врабчето.Лястовичките прелитат през моретата а врабчето от клон до клон.Толкова за техническата разлика.Но ако не изключим парите,то разликата в полза на американските самолети е голяма. А "ползата" и от двата самолета е че могат да ръсят смърт.Су- то на хиляди километри а F-ките на стотици.Но не могат да орат,сеят и жънат.В това им е проблема а не в това кой е по-добър убиец.
56
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Южна Корея също е амер. васал от ВСВ насам и каквото им кажат американците това правят, но обикновенните корейци хич не харесват американците (всъщност къде ли ги харесват!??). Виетнамците? Китайците? Камбоджанците? Цял свят мрази УСА, това е факт. Дори заспалите европейци ги намразиха и Германия се чуди как да се отскубне от смъртоносната захватка.
55
3
 
11
 
! Отговори
Ф35 преди 5 години
Е летящ радар с бомби, с мрежови функции, неотражателна боя и автопилот. Нещо като нищо.
54
0
 
15
 
! Отговори
До 53 преди 5 години
Да беше прочел и ти някоя книжка.Япония още преди ВСВ е голяма икиномическа сила. Кой мислиш им е произвел корабите и хилядите самолети с които влизат във войната ? Много жалко, че Хитлер се полакоми за Русия. Сега светът щеше да е много по-добро и уредено място. Германия на Запад, Япония на изток.