Намериха останки от изтребителя F-35А, пилотът - в неизвестност

Причините за инцидента остават неизвестни
Обновена: 10 апр 2019 11:29 | 10 апр 2019 10:25,
119
Намериха останки от изтребителя F-35А, пилотът - в неизвестност
Снимка: Reuters

Рано днес бяха намерени са отломки от самолета F-35А, изчезнал във вторник над Тихия океан. Съдбата на пилота обаче остава неизвестна, съобщи министърът на отбраната на Япония Такеши Ивая, цитиран от Франс прес.

Намерена е част от опашката на летателната машина по време на операциите по издирване в морето, в които участваха самолети и кораби, съобщи министърът пред журналисти. "Смятаме, че се е разбил", добави той.

Причините за инцидента все още не са известни. Пилотът не е намерен, операцията за търсене продължава.

Изтребителят е обявен за изчезнал вчера вечерта, когато е бил на тренировъчна мисия, а комуникацията с въздухоплавателното средство се е загубила по времето, когато се е намирал на 135 км източно от базата Мисава.

Това е първата авария на F-35A. Падналият изтребител-бомбардировач е бил пето поколение Ф-35, сглобен в Япония. Министърът на отбраната временно спира полетите на тези машини, докато не се изясни причината за инцидента. Японските сили за самоотбрана разполагат с 13 такива самолети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: Японияизтребител
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
15
 
! Отговори
Жалко за японците преди 5 години
До Анонимен"Помогнаха" - превърнаха ги във васали. Съсипаха им културата, нямат независима политика, напълно са под контрола на САЩ. Окинава е окупирана, въпреки че мнозинството от населението не иска американски бази. Правителството мълчи защото е васално. Предполагам и там има японска версия на канцлер акт. Иначе що се касае до следвоенна Япония, всичко японците са постигнали с труд. Имат високи стандарти, но са васали. Например, могат да си направят самолети, но купуват краварски. Данък-САЩ
52
3
 
13
 
! Отговори
До 53 преди 5 години
Умнико,САЩ не са помагали с нищо. Даже сабите са им иззели. Япония започва програма за Замяна на вносните Западни продукти във всички области и така изправя икономиката на крака.
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 53Да помогнаха им като им пуснаха 2 атомни бомби и ги направиха нещо като васал.
50
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от СеверозападаЩе го изкарат пак пилотска грешкаСелчо, ти какъв си по професия?Много взе да разбираш от самолети?
49
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Тези таралясници няма нижда да ги пуцаш. Те сами си падат след час-два.
48
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Жалко за японцитеТочно американците ги измъкнаха от разрухата след ВСВ и ги превърнаха в това, което са днес! Ти кой мислиш им позволи да създадат всички тези компании за техника? Може и просто да са се чувствали гузни заради атомните бомби, не знам, но е факт. След войната САЩ помогнаха на Япония! Ама то става с четене на книжки, а не с повтаряне като папагал на заучени фрази.
47
0
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До истина бние в този случай, за който говориш, трябва да наблегнем на разнородни системи за ПВО, и на малки самолети за еър полисинг. Разнородни-имам предвид и източно и западно производство, за да може да се стреля и по двата лагера, при необходимост. А такава се задава.Турция и Гърция май пак ще се ловят за гушите.Нато как ще реагира? Плоловината зад едните, другата половина -зад другите ли? Не, ще стоят на страна, и ще гледат сеир. Евентуално и нас това ни чака.А до тогава- с камъни и дърве
46
4
 
14
 
! Отговори
Жалко за японците преди 5 години
Япония.. древна и велика култура, мачкана под краварски йoк от 1945г. насам. Гледах в youtube как един 'миpиканец отива да види свещен храм в Япония - не спря да се ***, да вика и грyхти и да показво неуважение пред очите на смаяните японци. Нали е краварин, ако го напердашат ще вземе да ги избомбят/санкционират демократоносците. В Окинава има амер. бази против волята на населението. Там краварите системно изнасилват малолетни японки и убиват цивилни, а еврейските медии мълчат.
45
0
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Ще го изкарат пак пилотска грешка. Чак като паднат 2-3, ще си признаят, че софтуера не става. а до колегата по-долу, писал , че Путин е виновен-не позна. Виновен е Станишев, и Тройната коалиция!
44
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прости сте и прости, ще си останете. Комплексирани и озлобени момченца, които само псувате и давате акъл, защото в реалния живот сте некадърници и никой ви бръсне за пет пари. Псувайте си тук, но помнете, че нета е западно изобретение на хамериканите и европейските илюминати и не знам защо киснете по цял ден в него.
43
1
 
12
 
! Отговори
Mda преди 5 години
To и базовия дизайн на Boeing 737-800 e добър, но в MAX варианта вече паднаха 2 бр. от всичко произведени 350.
42
1
 
18
 
! Отговори
Селянин преди 5 години
До факушимаНе бъркай японеца с българин. Някой българин може да удари 10 ракии и да отиде да работи, но това в Япония няма как да го видиш!
41
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ф-35 е най-големия провал в самолетостроенето. Струва майка си и баща си, а е пълен с проблеми и неизправности. САЩ вече нищо читаво не може да произведе, освен износ на БОМБОкрация и тaлибанизъм.
40
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9К51F16BlockD се произвеждат в момента, не са модернизирани стари машини. Базовият дизайн на едно нещо може да е стар, но това не го прави лош. Калашников още е предпочитано оръжие заради надеждността си, независимо от годините. Ф16 е много надежден самолет.
39
13
 
0
 
! Отговори
НатоВец преди 5 години
До истина Айде, поредния червен отворко.Какво му е лошото на наполовина по-малки разходи за самолети с по-модерно въоръжение, не губили въздушен бой? Или квичите за милионите на олигарсите от сделки с оръжие, осигурени ви от братята американци?
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само глyпак/слуга може да купува американските таралясници със свръх надутите им цени. Разни смoтани държавички като България или Полша.
37
0
 
17
 
! Отговори
не може да бъде! преди 5 години
"Всичко ,което може да се повреди,се поврежда"-първи закон на Мърфи.Американците са големи самолетостроители,но не трябва да се забравя ,че имаше един техен самолет F-104 Старфайтер с прозвище "Летящият ковчег"-без война този изтребител намали чувствително състава на ВВС на Германия и Канада!?Тогава американците твърдяха ,че немските летци не можели да се справят с управлението!?
36
1
 
14
 
! Отговори
9К51 преди 5 години
Техниката си е техника, руска американска, та дори и с цена равна на тежестта на самолета в злато, дава дефекти ... , основателен е въпросът на част от людете в чата ... то Ф-35А падат като круши, какво да кажем за "супер новите" Ф-16, появили се на бял свят по едно и също време с на МиГ-29!?
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До истинаАбе хора това с ъбгрейда на F-16 с нови уреди и навигация и не знам какво си ми звучи като на голф-2 да му сложш двигател на Бугати Вейрон напримерВиж сега, не се напъвай да мислиш.На Голф-2 ще му сложат двигател от Голф-7.Напълно възможно и безпроблемно ще се събере.
34
2
 
13
 
! Отговори
noFreeman преди 5 години
хаха причина търсили... тия в космоса с чужди двигатели летят, та то е ясно защо е паднал - незнам дали има летящ такъв...