Шест чувала с наркотици изхвърли морето край Шабла

Пакетите с дрога идват от Румъния
Обновена: 10 апр 2019 11:21 | 10 апр 2019 11:04,
29
Шест чувала с наркотици изхвърли морето край Шабла
Снимка: архив "Булфото"

170 кг кокаин с високо качество са били открити в морето край Шабла. Това обяви вътрешният министър Младен Маринов на старта на днешното правителствено заседание.

Шестте пратки са били обвити в непромокаема материя и със спасителна жилетка, за да не потъват.

Още по темата
Вътрешният министър обясни, че по случая се работи с румънските служби, тъй като и на тяхна територия преди дни са изплували 150 кг кокаин. Маринов уточни, че вероятно става дума за схема на предаване без да е ясно кои са извършителите. По-късно ще бъде дадена и допълнителна информация на брифинг в Каварна, добави МВР шефът.

"Съвместно с румънските колеги заловихме 170 кг кокаин. Такива количества наркотици в света малко се задържат", настоя премиерът.

Той припомни, че преди дни е задържан и повече от тон и половина марихуана. Това опровергавало и твърденията на опозицията, че службите не работят.

"Само преди два дни на митницата пък задържахме над тон и половина марихуана. Така че искам да благодаря на колегите, че активно действат по всички линии. Препращам го към нашите опоненти, които казват, че службите не работят, а същите хора за две години рекордни количества наркотик са задържали по границите", отсече Борисов.

От петък се провежда спецакция в Румъния, след като на техния черноморски бряг бяха намерени пакети с наркотици. 300 полицаи и 14 кораба на бреговата охрана патрулират по брега. В операцията участват хеликоптери и водолази.

Преди два дни на няколко плажа край Констанца изплуваха около 150 килограма кокаин. Румънската полиция призова местните жители да не отварят пакетите, защото наркотикът е с висока концентрация - над 90% и досегът с него може да е опасен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Елка Василева преди 4 години
Не е възможно да е румънски кокаинът. В Румъния не вирее кока.
23
6
 
14
 
! Отговори
Каменов преди 5 години
Тая марихуана още ли е нелегална...преди 35 години на село във всеки двор растеше и хората я ползваха с какви ли не предназначения. А сега я задържат по границите.Живея в Испания и тук много от хората си я отглеждат по терасите в градовете...ама явно в България пак вървим смело назад
22
3
 
8
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До До 13 Ти кога се уволни от руските военноморски сили, че си толкова добре запознат какво точно правят и че "не се интересували от България"? Точно от България и Румъния се интересуват и само ни кроят шапката.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива количества малко се задържат. Веднъж и Тиквун да е прав. Тия количества бързо се разфасоват и отпътуват към следващата дестинация. Той знае как стават работите.
20
4
 
10
 
! Отговори
Джендър ГЕРБ преди 5 години
Хахаппапахахаха "ГОЛЯМА АКЦИЯ" Добре, че бялото е изплувало на брегът, че да го намерят. Този ( Тиквата ) е толкова *** на не знам, защо си мисли, че всички сме толкова *** като него
19
1
 
10
 
! Отговори
Цезар преди 5 години
Еееее късметлии честито
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
> Tакива количества наркотици в света малко се задържат", настоя премиерът.Тиквата пак лъже....
17
2
 
28
 
! Отговори
Bandit преди 5 години
Кокаина изплувал на плажа, а този *** се бие в гърдите, че службите работели? Как, лежат на плажа да видят какво ще се появи ли? ***!
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Римляните ще берат кока вместо джелезо.
15
4
 
18
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
За какви руснаци дрънкаш?Не знаеш ли,че всеки метър от морската граница се наблюдава от натовските сили и нашите гранични катери,така че птиче не може да прехвръкне незабелязано,освен когато нашите се направят на слепи или ги заслепят.Нали американците подариха лодки на Черноморския ни военен флот,с тази цел.Руския Черноморски флот не се интересува от България въобще.За тях е важно да няма конфликт.А и дрогата не им е специалитет.Други се занимават със зарибяването с дрога по морето ни.
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Шабла в момента е 24 часа купон.Бабите играят хоро на плажа и от време на време взимат билки.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
официалната позиция на МВР трябваше да бъде: МВР издирва собственика на 100 милина евро, загубени към Шабла. Съвестни румъснки граждани за предали намереното в местното управление. Моля собствениците да си носят ЛК и тоалетни принадлежности.
12
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идват от Румъния ДРЪЖКИ!Черноморието е вход за руския престъпен бизнес у нас.Ама същност.Може да не съм прав.Аз мислех, че оръжейния бос бил тровен от руски агент, пък се оказа, че бил се натровил със салата.
11
3
 
10
 
! Отговори
Цецо Магията преди 5 години
как на мен не ми се падна да си намеря 170 кила бял наркоман докато се разхождам?!?!
10
2
 
32
 
! Отговори
Ева преди 5 години
Има някаква грешка, това са морски дарове
9
3
 
20
 
! Отговори
... преди 5 години
И сега като започнат едни романтични разходки на батки с мерцедеси по най-северните плажове... да беше зелено - хипитата щяха да са първи там. Ама те хипитата кока не пипат.. може да очакваме всякакви видни и невидни представители на властите от всички нива и институции.
8
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От как натовските сили се размножиха в Черно море,дрогата взе да извира от морето.Гледайте сега какъв туризъм ще се развие по черноморието.Освен алкохолни туристи ще има и нарко туристи.А сега се зарежда със "стока".Сезонът наближава.
7
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудо море си имаме значи.
6
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шест чувала, а колко са щипнали нашите добросъвестни органи не се знае.
5
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО провежда учение.