Ким Чен-ун: Мирът се гарантира само с въоръжени сили!

Поиска Северна Корея бързо да реши проблема с храненето
Обновена: 13 апр 2019 15:55 | 13 апр 2019 15:34, Анисия Иванова
69
Ким Чен-ун: Мирът се гарантира само с въоръжени сили!
Снимка: БТА

Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун призова в програмна реч за приоритетите на страната всички сили да бъдат насочени към развитието на икономиката, съобщи днес севернокорейската информационна агенция КЦТА, цитирана от ТАСС.

"В сегашната борба за изграждане на социалистическата държава централната задача на републиката ни е силно укрепване на материалната основа на социализма чрез съсредоточаване на всички сили на страната в икономическото строителство", цитира КЦТА речта на Ким Чен-ун.

Агенцията подчертава, че севернокорейският лидер подробно се спира на различни сфери от народното стопанства - енергетика, добив на полезни изкопаеми, металургия, транспорт, строителство, лека промишленост и селско стопанство.

За всяко икономическо направление той дава поръчения какво трябва да се направи, за да се увеличат обемите на произвежданата продукция. Специално ударение поставя върху стоките за задоволяване на потребителското търсене.

"В най-кратки срокове трябва да решим проблемите с храненето и потребителските стоки, които имат решаващо значение за подобряване на живота на хората", подчертава Ким Чен-ун и допълва, че е необходимо и да се ускорят темповете на строителство, "за да се осигурят на хората по-добри и по-цивилизовани условия на живот".

На военната сфера, на която в подобни речи лидерът на КНДР обикновено обръща голямо внимание, в текста на сегашната му реч са отделени само два абзаца, посочва ТАСС. 

"Винаги трябва да помним, че мирът се гарантира само със силни въоръжени сили, твърдо да се придържаме към принципите на самоотбрана и да продължаваме да укрепваме отбранителната способност на страната", отбелязва Ким Чен-ун.

КЦТА уточнява, че речта е произнесена на 12 април на първата сесия на новия състав на Върховното народно събрание, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малък ама с топки!
24
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Асанж беше отишъл в Северна Корея, сега нямаше да лежи в затвора. Северна Корея е свободна и независима страна. Северна Корея не се подчинява на никого, а сама кове съдбата си. А България е колония на САЩ.
23
4
 
21
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Изглежда само нашите политици не са чували максимата, че "ако не храниш своя армия, ще храниш чужда". Добре е че е Ким Чен Ин, да им я припомни. Но трябват пари, много пари. Които бяха загробени след "демокрацията" /имам предвид мутрокрацията/.
22
7
 
25
 
! Отговори
Ранътъ прай борбътъ! преди 5 години
Севернокорейци били слаби, много слаби,но никой с тях кофликти не ще прави.А *** хапва на цените европейски,и ГМО и третокачествени смески.
21
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бий Американският Империализъм пич! Днес в Европа той е факт!Жив и здрав да си! И си пази бомбите! Те са твоята гаранция!н -:) Не ги слушай какво искат американците!
20
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маршал Ким ще оцелее само ако поддържа ядрения си арсенал. Само това респектира проскубаните гарги от Краваристан. Генерал Де Гол така спаси Франция - построи ядрени оръжия въпреки протестите на прoскубаните англосаксонски грабливи гарги, излезе от НАТО и изгони краварите от страната си. Благодарение на този велик човек сега Франция е единствената западна страна, която не е окупирана.
19
0
 
20
 
! Отговори
K6 преди 5 години
Очевидно това е една истина на съвремието
18
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай империализма ,Кими!!! Голям си !
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как беше... "War is peace!"
16
9
 
8
 
! Отговори
Бато боко преди 5 години
Аз искам в черно море караби платноотки искам и батискафи да показват на туристите самолято на моя кумир бай Тодар ... и ние се въоръжавяме до зъби , вижте само краси к.кат се озъби и сичко мре не от страх а от смях !
15
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във външната си политика САЩ са като слон в тъкларски магазин. Вижте какви щети причиниха след ВСВ Корея,Виетнам,Иран,Латинска америка,Близкия изток и т.н.
14
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким е единственият дебел севернокореец, който съм виждал!
13
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички световни сили се месят във вътрешните работи на другите страни, но едните го правят много грубо и това не са руснаците.
12
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кажи бре Кимка, що те сърби денеска?
11
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Самата истина! Ким Чен Ун е велик лидер! Искаш ли мир, готви се за война. Друг вариант няма! Ако Северна Корея няма ядрено оръжие, САЩ ще им влязат и ще им внесат "Демокрация". Искам България да е като Северна Корея.
10
6
 
32
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Обикновено САЩ удрят икономиката с различни способи. Но Северна Корея е това, което щеше да е България, ако през 90-сетте бе поела самостоятелен път на развитие, като икономическите трудности, ние много по-лесно щяхме да преодолеем, тъй като имаме великолепна земя, която да ни храни. Демократите залъгаха народа с шкембелийското щастие на демокрацията. Да, Запада, може да ви го предостави, да ви храни, но за сметка на това ще ви вземе всичко останало.
9
7
 
26
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Ким Чен Ур е баща на нацията и гигант на мисълта! Завършил е в Швейцария и говори перфектно 4 езика. Няма лесно да се остави да го прикарат с басни и лъжливи обещания. Мен лични Кимчо ме кефи. Играе си като котка с мишка с Големият Бял-Черен Брат.
8
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако искаш мир, готви се за война.
7
5
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Самата истина. Ако нямаше ядрено оръжие досега хамериканците сто пъти да са му внесли демокрация.
6
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бяха под санкции и изолация сега Северна Корея щеше да е много по-напред от Южна Корея. Но и въпреки санкциите са световна сила с която САЩ се съобразяват и в Северна Корея под санкции живеят по-добре и по-висок стандарт отколкото в членката на ЕС България.