Турция или България – изборът, който трябва да направи VW

Накланят ли се везните в полза на съседката ни?
Обновена: 14 апр 2019 14:03 | 14 апр 2019 13:40, Нели Христова
206
Турция или България – изборът, който трябва да направи VW
Снимка: Reuters

Къде ще бъде новият завод на Фолксваген (Volkswagen)? За сега изборът се свежда между Турция и България, съобщават от БТА, цитирайки турски издания.

Според медиите в съседката ни, двете държави са с най-силни алтернативи за проекта на Фолксваген поради условията, които предлагат.

Предпочитанията на концерна натежавали към Турция заради разпределителната структура, която притежава, и наличието на повече квалифицирана работна ръка, отбелязват медиите.

Според ДПА разходите за персонала в Турция били много по-евтини в сравнение с тези в Германия. Инвестицията на германския автомобилен гигант /в България или в Турция/ щяла да бъде за милиарди евро.

Представител на турската асоциация за автомобилостроене Алпер Канджа казва по повод информацията, че очакванията на Турция са евентуална инвестиция на Фолксваген в страната да бъде насочена към производството, а не концернът да ползва Турция само като пазар за продажба на продукцията си.

Според турските източници Фолксваген е постигнал договореност със заводите на Форд в Турция за производството на микробуси в тези производствени съоръжения.

Посочва се също, че специалисти от Фолксваген са били специално на посещение в София за инспектиране на възможностите, които притежава България, за евентуално инвестиране на германския автомобилен концерн в завод в страната. Ръководството на Фолксваген миналата година бе обявило, че през следващите пет години ще инвестира 44 милиарда евро за производство на електромобили, безпилотни коли и дигитални технологии.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Русофили, Амеранофили, германофили са вредни за България....
143
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой подкрепя Турция сега ??? Същите който е подкрепят от 600 год......
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северният поток си отива при южния!
141
1
 
5
 
! Отговори
До V преди 5 години
Почти всички големи автомобилни производители имат заводи в Русия и вьобще България не им влиза в сметките за евентуално производство предназначено за руският пазар. Автомобилите евентуално произвеждани в България ще са с предназначение ЕС пазара.
140
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
някой продажен български министър ще отсвири предложението.
139
2
 
7
 
! Отговори
usa do 75 преди 5 години
баце, telerik не е български вече- американците го купиха и сега централата е в Бостън! Валтопията горе долу същото. аре по полека!
138
2
 
7
 
! Отговори
Джони преди 5 години
Германците дръпнаха нашите инженери да сменят старчески памперси в Германия и после казаха "Ами то няма квалифицирани кадри в България. Ауфидерзен майне либе!"
137
2
 
18
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
"Предпочитанията на концерна натежавали към Турция заради разпределителната структура, която притежава, и наличието на повече квалифицирана работна ръка, отбелязват медиите."България имаше такава работна ръка по време на тъмният социализъм,но по време на безкрайният ,необратим ,демократичен преход,тя изчезна както по биологични,но също така и икономически причини.Икономиката на страната е сведена до шиене на *** и потници,но с чужди суровини,малко долнокачествено хотелиерство и това е всичко
136
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Току-що съобщиха, че германците са се отказали от Турция.Инвеститорът не е издържал на воя на чакала от ракетата.
135
8
 
10
 
! Отговори
Фенбг преди 5 години
Искам и се завода да е в България но като се замисля кой е останал в БГ да работи в него !НА Баце *** електорат направо ще го съсипя.
134
10
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Ние имаме шанс при друго управление . Варна е добра точка. С възможност за достъп до руските пазари. Ама сега има проблеми . Зависи и от пазарите.Има пропуски в законите. Цената на земята (най голяма част от инвестицията) Трудно е да се предвиди кво ще стане в ЕС .Има срив на потреблението .Държави с потенциал са Русия и Украйна .И как наща държава успява да привлича работници от там .Румъния ни бие по всички показатели. МРЗ там прави възможно лизинга на коли .Тук не е така .Ама да видим
133
9
 
16
 
! Отговори
Българче преди 5 години
Ние нямаме никакъв шанс.Ние сме мързеливи и леко крадливи.
132
10
 
21
 
! Отговори
На бас преди 5 години
Немците не са глупави и знаят много добре че в България няма кадърни хора за работа.Всички чужди инвеститори преди да инвестират в дадена страна проучват терена и работната ръка.Според мен немците ще инвестират в Турция.Аз ако съм инвеститор НИКОГА не бих инвестирал в България.
131
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДИВАКне, не сме шофьори, но явно мозъкът ти има нужда да поставя хората в категории за да може да си обясни света наоколо. "интелекта се изразява в науката и достиженията на самата личност" - при теб и двете са на ниво БМВ с летни гуми в снега...
130
1
 
1
 
! Отговори
Д преди 5 години
До Анонимен 142Нека все пак припомним, че ДПА не пишат на български, нали?
129
7
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Организирам залагане по въпроса. ЗЕЛЕНО за България,ЧЕРВЕНО за Турция. Нека гласуването започне ...сега!
128
6
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
Според мен в Бг няма да инвестират.Има два варианта .Сърбия и Турция .Тези са нацисти и не обичат ромове ;) Не че и ромите са стока ,но те знаят че България е ромска държава ;) Според мен ще инвестират в Сърбия .Но все пак от значение е трудовото законодателство. Те искат да могат да избират между много работници. В това ги разбирам.В бг синдикати и феодали определят тия закони .ТОВА Е ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ.Ние нямаме и поддържаща индустрия .Подизпълнители на монтажа.И пазарите са от значение .
127
3
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 126Те хората си гледат бизнеса да им върви и да печелят повече пари. Не ги интересуват тия неща, затова инвестициите са в Турция.
126
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според ДПА разходите за персонала в Турция били много по-евтиниРазходите са по-ниски, а не по-евтини.
125
7
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 112Нарича ги фашисти, нацисти и всякакви, но накрая ще видиш, че завода ще го отворят в Турция. В Европа фолксваген имат няколко завода. За какво им е още един в Европа. Европа е с 600млн население.Само Турция е 80млн., а изток от Турция да не говорим. Това е само една причина. Друг голям проблем е, че България се слави в цял свят с корупцията, а турците като работливи. Везните клонят към Турция.