Близки на ранените в катастрофата с Местан: Той е отнел предимството!

Съселяните на Юсеин не вярват да е карал бързо с двете си деца в колата
169

Хората от село Пърлица, община  Кирково, където живее пострадалото семейство в катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан край село Загорско, обвиняват политика за пътния ад, който отне живота на 6-месечно бебе.

Хората признават, че пътният участък е опасен и само за последните две години там са станали четири тежки катастрофи. 

Още по темата
Кметът на общината Шинанси Сюлейман коментира пред Bulgaria ON AIR, че трафикът по този път е много натоварен заради прохода "Маказа“. Оттам освен български коли минавали и много румънски и украински.

Той призовава всички  да са много внимателни на това трасе.

"Нека да изчакаме прокуратурата, вместо да гадаем дали единият е карал бързо или другият не е спрял“, каза още кметът. 

Според него едва ли шофьорът Юсен е карал бързо с двете си деца в колата.

На същото мнение са и роднините на шофьора.

Вуйчото на Юсен каза, че при разговор с него, раненият мъж е споделил, че Местан не му е дал предимството,  направо е пресичал пътя и го е е ударил.

Според чичото му Юсеин не е слаб шофьор, пътува непрекъснато и вината не може да е в него.

Съседът на пострадалото семейство Салватин допълни, че той е  професионален шофьор, опитен и няма как с двете си деца да кара бързо.

Пред bTV роднини на пострадалите изразиха опасения за честността на процеса срещу Лютви Местан.

Според чичото на Юсеин "10 000 лв., колкото е размерът на гаранцията на Местан, или 100 000 лв. за него са джобни пари".

Друг близък допълни: "Той е човек с повече познати, връзки – може да го изкарат невинен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
11
 
! Отговори
-10 преди 5 години
До до мияч на чинииСпирачки въобще няма. Бащата е карал толкова бързо, че е нямал време да спре и решил, ако въобще е можел да разсъждава трезво, да заобиколи отляво. Заобикаля отляво излизащ вляво кола???? И както се вижда, ударът е челен. Ако беше продължил направо и намалил нямаше да има ПТП.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДаниелПри спирачна система в нормите, автомобил на 2 години спира точно толкова бързо, колкото и новия си аналог.Други съображения имате ли?
45
1
 
5
 
! Отговори
-10 преди 5 години
До АнонименСлед челен удар къде искаш да е? и не е необходимо да е карал със 180. И 100-120 е достатъчно. Разстоянието от завоя до кръстовището е по-малко от 100 м. Поглеждаш в ляво, няма кола, поглеждаш в дясно, няма кола и тръгваш. Колко секунди минаха? Колко метра се изминават за това време?
44
0
 
3
 
! Отговори
до мияч на чинии преди 5 години
Със скорост от 200 км/ч един автомобил за една секунда изминава разтояние от 55,56 м. Искаш да да кажеш,че за 3,6 сек. Автомобил движещ се със 200 км/ч ще спре за 3,6 сек, ако "скочи" веднага на спирачката? П.С s=v.t
43
2
 
17
 
! Отговори
до СОКРАТИС преди 5 години
Както казах, ЗАКОНА в БЪЛГАРИЯ НЕ ВАЖИ за всички. Прилага се ИЗБИРАТЕЛНО според това дали е НАШ ЧОВЕК. Да видим дали закона важи за ПРИЯТЕЛЯ на ТИКВАТА по чашка. За ЦЕЦО АПАРТАМЕТУ видяхме , че не важи, за ИВАНЧЕВА сигурно специално е писан....ТОВА НЕ ПРАВОСЪДИЕ, а КРИВОСЪДИЯ. Всички знаем, че съдиите са с малки хотелчета по морето и не могат да обяснят откъде са парите
42
0
 
9
 
! Отговори
До Мияч на чинии преди 5 години
Добър автомобил, който е в изправност и се движи по сух път с нормално сцепление, спира от 100 до 0 за някъде между 37 и 42 метра. Пострадалят е управлявал БМВ. Ако всичко по колата е било наред, би следвало да спре за около 38 метра. Времето за реакция е около секунда. При скорост 90 това са още 25 метра. Сума от разстоянието до спиране е около 65. Шофьорът е имал на разположение около 120 метра , за да намали скоростта или да спре, виждайки засичането. Нито е намалил, нито е спрял. Точка.
41
4
 
18
 
! Отговори
Ето преди 5 години
Загиналото бебе е българско дете от турски произход и както виждате от репортажа и турците са против Местан. Такива, като Местан, който мразят България и убитат дори хора от неговия етнос, трябва да бъдат изселени от България. Всички турци обичащи България са свободни да останат, за останалите забрана за влизане в България и отнемане на българско гражданство.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Мияч на чинииГоре долу и аз това написах, че неможе да е карал с 180 и да е на 50 метра надолу в дерето, след удара! Значи е карал доста по малко около 100 км.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АПИ е съграсунала с полицията състоянието на пътя.И полицията го е съгласувала с Другата Агенция по вероизповеданията.
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прави впечатление, че в темата липсват дежурните турски *** коментатори. Бих посъветвал Кърджали да се вдигне на протест срещу прокурорки и съдебен произвол при най-малките признаци, че на виновният ще му се размине.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как бе, нали вчера съпартиеца му Мехмед каза, че е видял от 100 метра зад него как Местан е спрял, огледал се 5 пъти и оня го отнесъл с 200. Сега пък не бил спрял. Кой лъже?
36
3
 
6
 
! Отговори
Даниел преди 5 години
До Мияч на чинииИ са изключително относителни данни. Това са данни при първо натискане на спирачката на автомобила. Какво значи това? Значи следното:-купувате си чисто нов автомобил карате със 100 км в час, набивате рязко спирачката и влизате в параметрите дадени от автомобила.- после продължавате да си го карате, минават 2 години и пак натискате рязко спирачката при 100 км в час. Знаеш ли как ще се побереш в тези 40 метра спирачен път? Никога!
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При отнето предимство, с предимство от другия водач караш в ограничената скорост от 60 км. Произшествие няма да стане.
34
0
 
19
 
! Отговори
Даниел преди 5 години
До БЪРЗО, БАВНОТи правилник не си ли учил за движение по пътищата. Нямало ограничение на пътя? Що за тъпотия и дивотия. На всеки първокласен път ограничението е 90 км в час, на магистралата е 140 км в час. Как ви дават книжка, щом чакате да видите знак 90 км в час? *** ***.
33
2
 
12
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 5 години
Спирачният път (при рязко спиране) е:- 50 м. - при скорост от 100 км/ч- 162 м - при скорост 180 км/ч- 200 м - при скорост 200 км/чДанните са от нета и са средностатистически за суха настилка
32
3
 
11
 
! Отговори
Адвокатче преди 5 години
До "до Сократис"Това не е беззаконие, а именно това е законът.Ако напишеш по-добър закон и го утвърди парламента, ще караме по него.Но не забравяй, че утре може на теб да се случи или на децата ти и тогава ще търсиш начин да го заобиколиш.Всички искате мъст и възмездие, но само да не се отнася до вас, нали?
31
4
 
19
 
! Отговори
ИВАНЧЕВА преди 5 години
за недоказан подкуп 20 г. При това лежа цяла година в следствието. Дали този МЕСТАН въобще ще влезе в килия...
30
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан се е имал за велик шофьор с мощна кола и си е казал "аз направо излизам, няма да спирам на този стоп"А приказките, че спрял просто не са истина, защото иначе нямаше да има такива щети по колата.
29
0
 
17
 
! Отговори
Справедливост,надали преди 5 години
Отдавна отмина времето в което някой по тези територии се е борил за правда, семейство, чест ..... Без значене от кой етнос или религия е ...... Семейството на бебето ще получи някакви си парички и ще оттегли иска си.... Мерстан ще обещае нещо на някого от управляващите за да не го притесняват повече с тая катастрофа.... Прокуратура и съд ще си отдъхнат че няма да се занимават с това ....и случаката ще потъне в забвение..... завинаги . Няма да е за първи път, няма да е и за последен ....
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната дъвка за народа, а междувременно бензинът тихо, кротко и полека пак си поскъпна :)