Пак сблъсъци в Париж на протест на "жълтите жилетки"

Над 120 души са откарани в полицейските управления
Обновена: 20 апр 2019 18:26 | 20 апр 2019 18:25, Веселина Йорданова
44
Пак сблъсъци в Париж на протест на "жълтите жилетки"
Снимка: БТА

Сблъсъци избухнаха днес в Париж в началото на следобеда по време на демонстрация на "жълтите жилетки", които протестират всяка събота от ноември насам срещу социалната и данъчната политика на правителството, предаде Франс прес.

Кадри, разпространени от френските медии, както и видеоклипове от социалните мрежи, показват участници в протеста, които рушат и палят бариери из парижките улици, а мнозина хвърлят бомбички, посочва ТАСС.

Полицията нееднократно използва срещу демонстрантите шокови гранати и сълзотворен газ. Дотогава демонстрацията, събрала хиляди протестиращи, протичаше спокойно, допълва АФП.

Префектурата съобщи за 126 души, откарани в полицейските управления, и за над 11 хиляди подложени на превантивни проверки от органите на реда.

Според телевизия Бе Еф Ем по-рано днес президентът Еманюел Макрон спешно е извикал вътрешния министър Кристоф Кастанер, който да му докладва за развитието на ситуацията, добавя ТАСС.

Днес се очакваха и шествия в различни региони на Франция, но Париж изглежда остава център на вълненията по време на 23-ата поредна протестна събота, отбелязва АФП. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
2
 
! Отговори
Vive la Republique преди 5 години
Французите имат едни от най-високите заплати в света, най-кратката работна седмица в Европа, пенсионната им възраст е по-ниска от на съседите им и имат най-доброто здравеопазване според световната здравна организация. Жилетките да дойдат да живеят в България да видят какво означава мизерия. А на анархистчетата с маски които чупят и рушат коли и витрини - да бъдат съдени за хулиганство и пратени на топло. Vive la France
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38Дрънкаш анархически тъпотии. Абсолютни тъпотии! Хората просто искат нормални партии. Няма нищо по-добро от демокрация и многопартийна система. Изритаха традиционалните си партии защото финансовия елит ги корумпира до една и те заиграха като една пария.. Финансовия елит панически им пробута Макрон уж като независим, но бързо се усетиха хората. И затова Макрон е пътник...дори и още да не го е разбрал.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те не искат политически партии по принцип, всички са еднакви и няма нужда от тях. Искат минимално правителство с минимална власт и лесно отзоваване. Като се махне макрон друг ще дойде, и все тая, докато не се сложи край на политическата система и тяхната намеса в живота на хората.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 36Всъщност, тези вандали с черните маски нямат нищо общо със жилетките. Нормална практика да пращат такива да компрометират протестите на жилетките. Самите жилетки се борят с тях, а полицията дреме докато извършат вандалижмите и чак тогава се намесват.Жилеките които са с различни политически виждания просто искат Макрон да се маха. Нищо не искат от него, ни пари ни физиономията му, нито искат политическо представителство. Макрон обаче е по нагъл и инатест от Мадуро.
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше да продължат по Шанс Елизе с погромите. Това е парижката "Витошка" с надути цени за парвенюта. За да сринат държавата трябват нетрадиционни подходи, а те нищо съществено не постигат. Трябват жертви! Като се почне от михлюзи и *** та се стигне до хора от институции.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако в България арестуват на протести 120 души все някой ще бомбардира София и ще обяви правителството за тоталитарни престъпници. Запада скача с двата крака върху вътрешната би политика и има претенции за още. Ако имаме политици на място веднага ще връчим на френското посолство предупредителна и протестна нота. Та това си е насилие над френския народ!
28
3
 
6
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 5 години
България е за политическо решаване на конфликта и настоява да се спазват правата на човека, както и да се прекратят всякакви провокации и актове на насилие от страна на авторитарния тираничен режим на диктаторът-сатрап Макрон и да бъдат реабилитирани и незабавно интегрирани във френското общество бойците от Умерената Опозиция на Жълтите жилетки(УОЖЖ).
27
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Смешен плач"-историята се повтаря,акласиката непрощава.Френска култура-да,но ако бяха прочели Ботев ,можешепо друг начин да решат да преведат диа-лога ,президент-протестиращи.Да написа се, че крият за исканията нажилетките .Освен да изпратим наблюдатели за опит.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
все още не са станали жълти Броне жилетки, така че всичко си е наред.
25
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Вресливото изтърва ситуацията!
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
странно,толкова много време протестират а още не ни е обяснено за какво,и какво точно искат,що тъй,да не го одобрим ли и да решим да се включим, или всеки от тях за различно нещо е излязъл
23
2
 
16
 
! Отговори
Китаец преди 5 години
Много е стабилен ЕС!
22
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жилетките пак излезли....е за какво микрон подпали катедралата тогаз?!?!
21
2
 
2
 
! Отговори
Тъп въпрос преди 5 години
Аз изпускам случайно брадва на земята, някой я намира, работи с брадвата години без да се интересува, че брадвата не е за неговите ръце, второ толкова е ***, че не знае че държи брадва в ръцете си, после вземе та пробие някой с брадвата ... Та кой е виновен *** дето му казах да изхвърли и счупи брадвата или аз дето се опитвам да го спра?
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората просто искат пряка демокрация с референдуми за всичко. Всичко друго ви се при казва, за да не ги подкрепите.
19
5
 
18
 
! Отговори
АНТИМАКРОНИСТ преди 5 години
Да живеят Свободата, Равенството и Братството!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изнесе ценностите и скулптурите ,но греха кой ще плаща .Да употребиш църквата за политически цели.
17
1
 
11
 
! Отговори
баце преди 5 години
е макроне. че ти пратя хер флик да овладее ситуацията. нали се сещаш като в оня филм альо альо. той знае как се действа и че научи и твоите милиционери да бият както си му е реда. виж тука у българия съм ги научил офцете безропотно да приемат каквото реша. а сфък докара и дясната си ръка веско потния маринов да попее на бабата. няма начин да не и хареса.
16
5
 
30
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МАКАРОН ПРЕВЪРНА МИРНИТЕ ПРОТЕСТИ ВЪВ НЕЩО ГРОЗНО!! ОЩЕ В НАЧАЛОТО ПОЧНА ДА ИЗБИВА ХОРАТА ЯКО И СЕГА ВЕЧЕ ПРОТЕСТИТЕ СЕ ИЗРОДИХА И НЯМА ДА СПРАТ!ПРОТЕСТИРАЩИТЕ С ТЯХ СЕ ПРЕГОВАРЯ ИЛИ ГИ ЗАЛЪГВАШ ТРЪГНЕШ ЛИ ДА ГИ ИЗБИВАШ НЕЩАТА СТАВАТ СЛОЖНИ!МАКАРОН НЕ СТАВА ЗА ПОЛИТИК ТОЙ БЕШЕ ИЗБРАН САМО ЗАЩОТО Е СУПЕР ИЗВРАТЕН А ТАКИВА СЕ ХАРЕСВАТ В ФРАНЦИЯ!
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
60 000 palicai paziat damata na ma corone...