Заплашва ли ни ядрена война?

Британската Камара на лордовете е притеснена
25 апр 2019 18:07, Нели Христова
44
Заплашва ли ни ядрена война?
Снимка: Pixabay

Според британския парламент, липсата на значим контрол над оръжията може да доведе до надпревара в тяхното създаване, а рано или късно - и до ядрена война. Това гласи нов доклад, цитиран от Indipendent.

Надпреварата, в комбинация със срива на дипломатична комуникация между държавите и развитието на новите технологии увеличават риска от ядрена атака до толкова, че днес той е с най-високо равнище от Студената война, пише в доклада си Камарата на лордовете.

Британският парламент подготвя документа, който изразява "големите им притеснения" в навечерието на срещата на Обединените нации, която ще се проведе в Ню Йорк следващата седмица.

"Сега сме все по-близо до свят, в който няма да има споразумения за контрол над оръжията, което ще доведе до нова надпревара за въоръжаване и увеличаване на риска от ядрена война", пишат те и призовават да се вземат мерки срещу държаните, които притежават ядрено оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има ядрен конфликт...............ще стане трагедия...............казвам ви го като специалист по радиохимия и ядрена физика!!
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много станаха ядрените държави...............но има двоен стандарт............на Пакистан и Израел се позволява да имат ядрено оръжия (това се знае и е доказано от експертите), а на Иран и КНДР (Северна Корея) се забранява!!!
14
23
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
В ютуб ако гледате клипове за русия , ще забележите че в повечето места там е като след ядрена катастрофа , полусъборени сгради , разрушени пътища и прочие !
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия да вземат да решат дали ще излизат от ЕС и как, тръгнали света да оправят.
12
1
 
3
 
! Отговори
фрфриу преди 5 години
Нелииии, пише се INDEPENDENT!!! А не IndIpendent!!! :DМале малееееееей
11
0
 
14
 
! Отговори
Ядрени държави преди 5 години
Доказани: СЪЕДИНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ЩАТИ, РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ФРАНЦИЯ, КИТАЙСКА НАРОДНА РЕПУБЛИКА, ИНДИЯ, ПАКИСТАН, ИЗРАЕЛ, СЕВЕРНА КОРЕЯ - ъъъ как точно вие точно ще контролирате останалите като вас. Гарван, гарвану око ще вади нещо такова май идва ... Недоказани: ИРАН, БРАЗИЛИЯ, МЕКСИКО, КАНАДА, АВСТРАЛИЯ и още около десетина ... способни да ги произведат в кратки срокове ...
10
24
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Руските мизерабъли постоянно заплашват с ядрени атаки ,но все още не намират кураж да изпълнят заканите си ! А и да ви кажа ,боли ме онази работа ,че руските мизерабъли щели да изстрелят стотици или хиляди атомни бомби към Европа и САЩ ! САЩ също ще изстрелят толкова ядрени ракети към руската коочина и ще сме квит ! Светът ще свърши , заедно с това ще свърши и мизерията на руснаците , покрай тях и ние ще си отидем от този свят и толкова ! Боли ме франзелата ,все някога ще умрем независимо как
9
2
 
8
 
! Отговори
Обогатен уран преди 5 години
"Ядрения реактор" от Банкя е празен...................нищо няма да стане. С него ще водят Бойни действия, Учените от 4-ти километър
8
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияКаква мъжка смърт бе, та ти си куче въртящо опашка пред богат стопанин.
7
2
 
17
 
! Отговори
позор преди 5 години
До привет от ГерманияЧовече ти си болен на тема Русия,лекувай се.
6
2
 
26
 
! Отговори
факт преди 5 години
Англия има голяма роля в напрежението и в опасността от война те правят постоянно провокации и най голямата която застраши мира и създаде голямо напрежение е провокацията с уж отровения предател и дъщерята от Русия,за което не бяха представени никакви доказателства и факти а само лъжи и предположения.
5
0
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Лордовете се загрижили за Света,голям майтап!Едно време като колеха и бесеха навсякъде по същия този свят беше добре?Е,сега други командват парада,да свикват!
4
28
 
9
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Ако си живея така както сега живея в Германия , не искам ядрена война !Но ако ще живея под руски ботуш и в мизерия , тогава по-добре да има ядрена война и всички да се отървем от мъките и мизерията веднъж за винаги ! Сърце мъжко юнашко не трае руснак да му се качва на главата ! По-добре достойна смърт отколкото кучешки и недостоен живот !
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами, като са толкова притеснени, да помолят голем батьо / тръмп/ да се разоръжи, бе!
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея Лордчета за милионите си ли се притесняват че няма да могат да ги удесеторят и похарчат ли. На никой не му пука дали ще има ядрена или друга война този свят с това заспало племе трябва да изчезне да дойдат по добри и умни хора а не племена.
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То да има,ама света ще се затрие и без ядрена война