Над 120 задържани на митингите за 1 май в Русия

Очевидци съобщават за полицейско насилие
Обновена: 1 май 2019 20:39 | 1 май 2019 20:39, Веселина Йорданова
94
Над 120 задържани на митингите за 1 май в Русия
Снимка: БТА

На днешните първомайски демонстрации в Русия бяха задържани 124 души, съобщи неправителствената организация "ОВД-инфо", предаде Ройтерс.

Още по темата
По нейни данни 68 протестиращи са задържани в Санкт Петербург, където няколкостотин души излязоха на улиците с призиви за честни избори.

Някои демонстранти носеха плакати с надписи: "Петербург против (партия) "Единна Русия". Според руски медии са били задържани няколко души, носещи плакати с надпис "Путин не е вечен".

Сред задържаните има поддръжници на опозиционера Алексей Навални. Очевидци съобщават за полицейско насилие, добави Ройтерс.

Шествието в Москва, в което според полицията и профсъюзи, са се включили над 100 000 души, бе предвождано от кмета на столицата Сергей Собянин, съобщи ДПА.

Ораторите на Червения площад призоваха за по-високи заплати и повече работни места за младите и старите.

Протестите бяха организирани в момент, когато рейтингът на Путин спадна от около 90 до около 60 процента. Това, според социолози, се дължи отчасти на непопулярни мерки като увеличаването на пенсионната възраст и на ДДС след пет години на понижаване на реалните доходи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези и на 1-и май ли се напиват?Сигурно точно в деня на труда им е Най-сладко,показват протестен вот!
68
0
 
4
 
! Отговори
дърт преди 4 години
"Цели" 120 в Русия, а "само" 500 във Франция! Ами че тези руснаци са много нагли, бе!
67
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жьлтите жилетки пак излезли Микрон за какво подпали катедралата тогава !???
66
0
 
2
 
! Отговори
УпСА преди 4 години
Службите яко перат клинове. Цепят опорни точки барикади строят и ний сме границата .
65
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, друго си е да те бие "френски джандар", по-демократично звучи някак си.Първо те бият, после те ритат, но с уважение към правата ти.Битите франсета също се отнасят с уважение към биящия и ритащия го джандар, щото и той видите ли имал права!Пък сигурно и палките с които бият са демократично-либерално производство, нищо, че са произведени в Китай, важното е, че палките на джандарите са осветени от Папата, тоест демократични са!
64
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
120? Къв е проблема? Във Франция оня ден не задържаха ли няколко хиляди?
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КАМИОН френскиВикингско ти се е присънило,но на кукуво лято,непрекъснато се врете и откъсвате територии от славянските държави,разпарчатосахте и Чехословакия,латинизирахте насила Румъния и т.н.!
62
4
 
11
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 4 години
У еврабийския Париж само 330 + пребит журналист от жандарма.
61
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е един обикновен cpaн кeнeф.
60
6
 
8
 
! Отговори
До Нестор история ру преди 4 години
последните две години в този сайт отчаяните русомразци въпият за война и победа на Китай срещу Русия, отчаяни от очевидната неспособност на САЩ.Много забавно, искате победа на комунистически Китай над капиталистическа, либерално - националистическа, фашистка (каква още, нали сте добре с понятията и определенията) Русия! Значи, дърпа ви към комунистическата идеология! Ще я видим тази работа...А пока наоборот, вам не везет! РФ и КНР са в любовни отношения, заедно ще разработват Арктика,
59
4
 
7
 
! Отговори
КАМИОН френски преди 4 години
до 50 "Холанско знаме Византиски герб Българска писменост Викинско название на валутата абе русия вариго печиго кoчина" тиган килим хавлия чадър чаршаф кен еф тенджери чекмедже кана дюкан =турски ке *** според европейците.
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Погледнете снимката!Прочетете какво пише на знамето!Това е истината!Тупицы, мастурбиращи с клавиатури!Бил съм там, на това място от снимката много пъти и съм си пил кафето в ъгловата сграда.Това е знаменитият хотел "Астория", зареден с много история.Ще ви кажа само нещо от тази история.На една от стените има покана от Хитлер за честване на Новата 1942 г. в този шик, 5-звезден хотел. Знаете какво стана с фюрера импотентен, параноичен маниак.Това ще се случи с всеки, който помисли за такова нещо!
57
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Братска Русия ще отхвърли гнета на подтисниците си и ще се присъедини към цивилизованите народи.
56
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са хората да протестират срещу най-големия капиталист в света. Той затова ги вкарва в панделата защото е гузен, много гузен.
55
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КПСС не харесва Путин. БКП другарите да си вземат бележка и да спрат да му се кланят.
54
9
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 56 преди 4 години
"русия няма бъдеще"Иденце, Русия се пише с главна буква! Запомни, нищо че ще ти е трудно.!Бъдещето е на Русия! Тя ката феникс излиза от пепелищата и разгръща крила.Така е било и в старата история, така е и сега, при управлението на В.В.Путин. През ХХI век няма нито един държавник, който да се сравни с него. За по-малко от 20 г. направи от една съсипана страна световна суперсила. Това не могат да му простят пигмеите с много пари и малко ум. Затова хвърлят толкова сили и пари на такива като теб
53
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде е добре където руснаците ги няма ФАКТ
52
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По богати сме от рашките или по правилно по малко бедни ...Но то си е тяхна вина Тях ги газят пост комунистически олигарси ...А ние си имаме проблем с чарвения *** който те домъкнаха Да се разпадат вредниса за околните и за себе си
51
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двуглав Юрдeк по им приляга ...роби склавоси Който не е минал от там той не е поробил руснаците
50
9
 
12
 
! Отговори
Двуглав орел преди 4 години
Руснаците били робски народ. Хаха. И кой ги е поробил? Една империя винаги има император. Те харесват това. Ние харесваме псевдодемокрация с крадци управници, които унищожават България. Ако ние сме по-добри от тях, защо младите бягат, а старите умират в мизерия.