Любо Пенев нападна шефовете и си тръгна от ЦСКА

Треньорът обяви причините за решението си
Обновена: 3 май 2019 15:04 | 3 май 2019 15:04, Красимир Ангелов
55
Любо Пенев нападна шефовете и си тръгна от ЦСКА
Снимка: Булфото

Любо Пенев официално обяви, че си тръгва от ЦСКА и вече няма да е треньор на "армейците". Това става факт само ден преди важното гостуване на "червените" на Черно море във Варна.

Пенев пусна специално обръщение до спортната общественост, в което описва причините за решението му.

"Преди три месеца се съгласих да поема ЦСКА в един много труден за клуба момент. Не съм се замислял и за миг дали да приема предложението да водя любимия си клуб. В този момент всички виждахме, че ЦСКА отново нямаше да бъде там където му е мястото. Имах огромното желание и воля да направя всичко по силите си, за да постигнем това което подхожда на ЦСКА – шампионска титла и купа на България", пише легендарният нападател в своята позиция.

Бомба на "Армията": Любо Пенев хвърля оставка?

"Положих големи усилия да стабилизирам отбора спортно-технически и ментално. Вярвам, че работата ми в тази насока доведе до много добри резултати, неочаквани за мнозина. През тези три месеца единствен подех битка за справедливост и срещу некоректни съдийски отсъждания, които решително ощетяваха ЦСКА.

В тази несъвместима с позицията ми на треньор битка, бях подкрепян единствено от привържениците на клуба. Ръководството на футболния клуб не застана зад мен и не зае никаква позиция срещу тази явна несправедливост. Вярвах, че ЦСКА е единен в защита на своята позиция, но в нито един момент аз не бях подкрепен от ръководството клуба", заяви Любо Пенев.

Той сподели, че е станал свидетел на поведение, което "вместо да обединява нашите футболисти, води до демотивация на част от тях и разделяне на отбора на групички". "Всички знаем, че поех отбора с приключена селекция и зимна подготовка, но никога не си позволих да коментирам качествата на моите футболисти и кондиционното им състояние", заяви още легендата на ЦСКА и Валенсия.

По думите му той е бил единственият, който след след необходимите спортно-технически корекции е направил така, този отбор да се бори за трофей. "В тази връзка не мога да приема критики и негативи и не съм отговорен за селекцията. Считам, че работата на екипа ми през последните три месеца доведе до една пълна промяна в отбора и показа правилния път, по който трябва да се върви".

"За да си шампион и победител обаче трябват още няколко неща: време, търпение, професионализъм на всички нива и единност в клуба. Не намерих част от тези фактори в ЦСКА. За три месеца аз не мога да изчистя грешки допускани през последните три години, особено когато срещам тиха, но яростна опозиция вътре в клуба", се чете в позицията на Пенев, която завършва така:

"През годините съм доказал, че имам нетърпимост към непрофесионализъм и некоректност. Винаги съм бил открит и честен, с риск да печеля врагове, но съвестта ми винаги да бъде чиста. Няма да позволя на когото и да било да се подиграва с моя труд и да опетнява името ми и открито или тайно да се опитва да ме дискредитира, независимо от своята позиция в клуба. Благодаря на всички за подкрепата и най-вече на привържениците - сърцето на ЦСКА. Обявявам, че напускам ЦСКА с високо вдигната глава и много огорчен!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак пък легендарен нападател.... Обикновен връзкар и кю тукПовечето му оловен са от рикошет в гърба и гъ за
50
0
 
1
 
! Отговори
ЛЮЛЯЦИ БЕЗНАДЕЖДНИ преди 4 години
Любче ще става тренер на 1948, верно ли бе?
49
1
 
2
 
! Отговори
ЛЕВСКИ ДО КРАЙ преди 4 години
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН МАГЬОСНИКО!04.05.
48
0
 
2
 
! Отговори
е ми преди 4 години
Този не разбра ли, че не става за треньор. Колко провала са нужни още ? Просто се случи некадърник изгонен от некадърници...
47
1
 
3
 
! Отговори
ss преди 4 години
Чичовото си вкара поредният автогол, ако беше останал да научи резултата на Лудогорец, поне още надежди! *** той си е природно ...п!!
46
2
 
5
 
! Отговори
ЛП преди 4 години
Любо се разсърди и си тръгна от ЦСКА, защото ръководството не му е платило глобите към БФС.
45
3
 
2
 
! Отговори
Играл съм в Цска 5 г преди 4 години
Да ви поясня на всички разни Л юбовци стоичовци виждат цска като банкнота сега нищо чудно и Стоичо да се намърда сляпи сте хора играех със сърце предложиха ми договор в 1 одбор отказах щото всички добри юноши ги пращат в в група да не станат футболисти
44
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Браво на Любо Пенев! - футболист с топки...
43
1
 
4
 
! Отговори
Стилян преди 4 години
Простакът Гриша Ганчев си мисли, че Любо Пенев му е някакъв послушко като жените-служителки по бензиностанциите "Петрол АД", дето ги държи на минимални заплати, но жестоко се е излъгал!
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добри Митов не бе ли играч на Черно море
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любо Пенев пак се е развихрил в типичния си стил...
40
1
 
8
 
! Отговори
ЛЮЛЯЦИ БЕЗНАДЕЖДНИ преди 4 години
Гиганта гг от микре си вкара автогол със супата. Любче е против бфс, съдиите, ръководството на оранжевите, против Левски, кренвиршите и всички, които не искат да духат супата. По нищо не прилича на благия характер на чича си. Идвайте си в Ловеч, стига гурбет, гурбета е до време.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Герен нищо ново, ама щом и Любо си тръгва...от там, мани.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял месец има ръководството да върне Стойчо Младенов на Армията . Треньори анонимници не са ни нужни.И най-важното качествена селекция.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно мие тогава що коментираш неволите със тоя псевдоним че чак се замислям отде си
36
4
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
до 32 ***, преди всичко съм варненец и съм за Черно Море, а след това съм Левскар. Какъв ЦСКА те гони???
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно не мога да разбера в Барса и където и да било трениорите не ги сменят час по час тука два мача тоя си замина що утре като доиде другия революция ли ще направи гледам на саита на страницата такива умнотии се изсписаха че сме като цялата ни държава като човек се дава шанс но за съжаление кои дава всеки бърка всеки има своя преценка че паднал от два мача ясно ние няма отбор средна линия и нападател кои е виновен кои е избирал селекцията питаите менижерите те са гледали да им потърсим сметка
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава що сте ЦСКА частно отборче а
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тои атакиста и ощ е двама другари са дезертирали отдавна на Съни бийч дреме им за армията
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г.г си направи частно отборче от великия някога ЦСКА.Оградил се е с послушковци, и който не му свири бо гайдата му бие шута..