Любо Пенев нападна шефовете и си тръгна от ЦСКА

Треньорът обяви причините за решението си
Обновена: 3 май 2019 15:04 | 3 май 2019 15:04, Красимир Ангелов
55
Любо Пенев нападна шефовете и си тръгна от ЦСКА
Снимка: Булфото

Любо Пенев официално обяви, че си тръгва от ЦСКА и вече няма да е треньор на "армейците". Това става факт само ден преди важното гостуване на "червените" на Черно море във Варна.

Пенев пусна специално обръщение до спортната общественост, в което описва причините за решението му.

"Преди три месеца се съгласих да поема ЦСКА в един много труден за клуба момент. Не съм се замислял и за миг дали да приема предложението да водя любимия си клуб. В този момент всички виждахме, че ЦСКА отново нямаше да бъде там където му е мястото. Имах огромното желание и воля да направя всичко по силите си, за да постигнем това което подхожда на ЦСКА – шампионска титла и купа на България", пише легендарният нападател в своята позиция.

Бомба на "Армията": Любо Пенев хвърля оставка?

"Положих големи усилия да стабилизирам отбора спортно-технически и ментално. Вярвам, че работата ми в тази насока доведе до много добри резултати, неочаквани за мнозина. През тези три месеца единствен подех битка за справедливост и срещу некоректни съдийски отсъждания, които решително ощетяваха ЦСКА.

В тази несъвместима с позицията ми на треньор битка, бях подкрепян единствено от привържениците на клуба. Ръководството на футболния клуб не застана зад мен и не зае никаква позиция срещу тази явна несправедливост. Вярвах, че ЦСКА е единен в защита на своята позиция, но в нито един момент аз не бях подкрепен от ръководството клуба", заяви Любо Пенев.

Той сподели, че е станал свидетел на поведение, което "вместо да обединява нашите футболисти, води до демотивация на част от тях и разделяне на отбора на групички". "Всички знаем, че поех отбора с приключена селекция и зимна подготовка, но никога не си позволих да коментирам качествата на моите футболисти и кондиционното им състояние", заяви още легендата на ЦСКА и Валенсия.

По думите му той е бил единственият, който след след необходимите спортно-технически корекции е направил така, този отбор да се бори за трофей. "В тази връзка не мога да приема критики и негативи и не съм отговорен за селекцията. Считам, че работата на екипа ми през последните три месеца доведе до една пълна промяна в отбора и показа правилния път, по който трябва да се върви".

"За да си шампион и победител обаче трябват още няколко неща: време, търпение, професионализъм на всички нива и единност в клуба. Не намерих част от тези фактори в ЦСКА. За три месеца аз не мога да изчистя грешки допускани през последните три години, особено когато срещам тиха, но яростна опозиция вътре в клуба", се чете в позицията на Пенев, която завършва така:

"През годините съм доказал, че имам нетърпимост към непрофесионализъм и некоректност. Винаги съм бил открит и честен, с риск да печеля врагове, но съвестта ми винаги да бъде чиста. Няма да позволя на когото и да било да се подиграва с моя труд и да опетнява името ми и открито или тайно да се опитва да ме дискредитира, независимо от своята позиция в клуба. Благодаря на всички за подкрепата и най-вече на привържениците - сърцето на ЦСКА. Обявявам, че напускам ЦСКА с високо вдигната глава и много огорчен!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
10
 
! Отговори
V преди 5 години
Не, аз не съм ***! Аз съм от Ботев. Ботев от Пловдив! И съм горд!
10
1
 
11
 
! Отговори
генади преди 5 години
След 3-4 години пак!
9
18
 
14
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Под статия за треньора на ЦСКА са се *** предимно ***.Егати комлексарите.Що не си гледате подуенските куци коне
8
10
 
17
 
! Отговори
Глупакът Л.Пенев преди 5 години
Любо Пенев е много глупав, изглежда е генетично, защото вижте и чичо му Д.Пенев...
7
8
 
13
 
! Отговори
Ганьо преди 5 години
Поздрави от Тодор Неделев, елате на финала за купата и вижте какво е обич, до тази сутрин 142 автобуса за Ботев и само 17 за Локо!
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Община Ловеч гледаи си ремонтите че кога ще свършат
5
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълен некъдърник разсипа ЦСКА браво Ганчев респект
4
6
 
12
 
! Отговори
Маке-Ариец преди 5 години
На това Гане му вика да имаш топки?
3
8
 
23
 
! Отговори
Българин преди 5 години
и какво търсеше в Лицека-Ловеч.....Аз съм супер лежскар,но не мога да разбера кактака привържениците на истинския цска станаха за един ден привърженици на литекс.....толкова ли гордост няма у привържениците на наистина славния ни съперник цСКА"Септ знаме"(с уважение им пиша името).....Това не е цска и на децата е ясно.истинския цска от В група си спечелиха честно купата на Бг,и само с българчета.....но Гриша Ганчев затри този славен някога клуб-нали затова формално прекъснаха мача Левски-Литекс
2
4
 
9
 
! Отговори
Маке-Ариец преди 5 години
Ей в тази клоака без тоалетни мъже с топки не останаха :mhihi:
1
4
 
34
 
! Отговори
V преди 5 години
Дори Супата съзря селския, оранжев манталитет на Тирето.